Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A háromszögek nevezetes vonalai Összefoglalás. A háromszög magassága A csúcs és a szemközti oldal távolságát a háromszög magasságának nevezzük. A magasság.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A háromszögek nevezetes vonalai Összefoglalás. A háromszög magassága A csúcs és a szemközti oldal távolságát a háromszög magasságának nevezzük. A magasság."— Előadás másolata:

1 A háromszögek nevezetes vonalai Összefoglalás

2 A háromszög magassága A csúcs és a szemközti oldal távolságát a háromszög magasságának nevezzük. A magasság egyenesek metszéspontja a három- szög magasságpontja.

3 A háromszög középvonala A háromszög oldalfelező pontjait összekötő szakasz a háromszög középvonala. A középvonal a fele a vele párhuzamos oldal hosszának.

4 A háromszög súlyvonala A háromszög egy csúcsát és a szemközti oldal felezőpontját összekötő szakasz a háromszög súlyvonala. A súlyvonalak metszéspontja a háromszög súlypontja.

5 A háromszög köré írható kör A háromszög oldalfelező merőlegesei egy pontban metszik egymást, s ez a pont a háromszög köré írható kör középpontja.

6 A háromszögbe írható kör A háromszög szögfelező egyenesei egy pontban metszik egymást, s ez a pont a háromszögbe írható kör középpontja. A háromszög szögfelező egyenesei egy pontban metszik egymást, s ez a pont a háromszögbe írható kör középpontja.


Letölteni ppt "A háromszögek nevezetes vonalai Összefoglalás. A háromszög magassága A csúcs és a szemközti oldal távolságát a háromszög magasságának nevezzük. A magasság."

Hasonló előadás


Google Hirdetések