Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Szilícium-völgy sikerének titka Készítette: Lippai A. Laura LIARAAI.ELTE 2009. október 28.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Szilícium-völgy sikerének titka Készítette: Lippai A. Laura LIARAAI.ELTE 2009. október 28."— Előadás másolata:

1 A Szilícium-völgy sikerének titka Készítette: Lippai A. Laura LIARAAI.ELTE 2009. október 28.

2 A völgy neve, elhelyezkedése A Szilícium-völgy (angolul Silicon Valley) az Amerikai Egyesült Államokban, Kalifornia államban, a San Francisco-öböl déli részén található. Központja San José. A terület a nevét a helyben gyártott szilícium alapú chipekről kapta.

3 Miről nevezetes? A Szilícium-völgy jelentőségét adja, hogy olyan dolgok feltalálásának volt a helyszíne, mint az integrált áramkör, a mikroprocesszor, a személyi számítógép.

4 Gazdasági jelentősége 1998 700 milliárd dollár 1998-ra már a völgy a legértékesebb vállalatváros az USA-ban. Az itt működő vállalatok tőzsdei értéke 700 milliárd dollár felett volt. Az amerikai gazdaság legsikeresebb földrajzi és gazdasági egysége a Szilícium- völgy.

5 Mi is a siker titka? Stanford Egyetem A völgy sikerét a Stanford Egyetem alapozta meg 1930-ban, mikor friss diplomásai cégeket alapítottak a völgyben. Továbbá segítette a fejlődést: –Az ott élők tudása –Együttműködés –Kreativitás –Hagyományok átadása apáról fiúra –Gyors információáramlás Stanford Egyetem (részletek)

6 Napjainkban harmadik A Szilícium-völgy az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnagyobb információs technológiai központja, New York és Washington után, mintegy 225 300 munkahellyel.

7

8 A Szilícium-völgy „lakói” Adobe Systems Advanced Micro Devices (AMD) Agilent Technologies Apple Inc. Applied Materials Business Objects Cisco Systems eBay Google Hewlett-Packard Intel Intuit Juniper Networks LSI Logic National Semiconductor NetApp NVidia Oracle Corporation SanDisk Sun Microsystems Symantec Yahoo! stb.

9 Érdekesség Magyarul gyakran – és hibásan – Szilikon- völgyként emlegetik a térséget. silicon ≠ szilikonnal De az angol silicon ≠ szilikonnal!

10 Köszönöm a figyelmet! Források: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szil%C3%ADcium-v%C3%B6lgy http://kft.sk/matolcsy/2002//38sz%20A%20Szilicium-volgy.pdf

11 Stanford Egyetem Alapítva 1891 Hely Stanford, Santa Clara, CA, USA Mottó A szabadság szele fúj Típus magánegyetem Campus területe 33,1 km² Oktatók száma 1749 fő Alapítója Leland Stanford vasúti iparmágnás, majd Kalifornia kormányzója, aki fiatalon elhunyt egyetlen fiának, Leland Stanford jr.-nak az emlékére hozta létre a gyermeke nevét viselő intézményt. Röviden a Stanford Egyetemről


Letölteni ppt "A Szilícium-völgy sikerének titka Készítette: Lippai A. Laura LIARAAI.ELTE 2009. október 28."

Hasonló előadás


Google Hirdetések