Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Néhány hazugság és titok a pénzről, amit az iskolákban meséltek, vagy titkoltak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Néhány hazugság és titok a pénzről, amit az iskolákban meséltek, vagy titkoltak."— Előadás másolata:

1 Néhány hazugság és titok a pénzről, amit az iskolákban meséltek, vagy titkoltak.

2 Ha te pénzt nyomtatsz otthon, az pénzhamisítás és illegális. Mert a semmiből csinálod a pénzt, és nincs mögötte se munka, se ellenérték. Azt hiszed a Bankok a magánszemélyek pénzbetétjeit adják kölcsön neked? Tévedés! Az államtól kaptak engedélyt a „törvényes pénzhamisításra”.

3 Mikor hitelt veszel fel, egyszerűen bepötyögik neked a pénzt a kezükkel egy bankszámlára és kész. A Semmiből. A Világ összes pénzének 95%-a szószerint nem létezik. Nem bankjegy és nem Arany. Csak számok a bankszámlán. Ugyanúgy a semmiből csinálják a pénzt mint a pénzhamisítók.

4 Ha készpénzt fizetsz a bankszámládra, akkor annyival nő a bankszámlád, amennyi készpénzt raktál a számládra. Ez egy álca. Emiatt azt hiszed, ha hitelt utal a bank a te számládra, akkor biztos a banknak ennyivel kevesebb pénze van, mert azt most neked kölcsönadta. Hazugság! Semmivel nem lett kevesebb pénze a banknak, mert az a pénz nem is létezett, csak megjelent egy monitoron, miután bepötyögték. Nem vették el sehonnan, nem is létezett. „A banki üzletmenetben nincs szélhámosság, a banki üzletmenet maga a szélhámosság.” (Tim Madden, pénztörténész és fogyasztóvédő)

5 Képzeljük el, hogy kivágjuk egy papír Dollár sorozatszámát és eldobjuk a papírt. Mi maradt? Egy digitális dollár. „A bankok pénzteremtő eljárása oly mérhetetlenül egyszerű, hogy az elme képtelen felfogni”. John Kenneth Galbraith, Közgazdász

6 Ennyi Pénz Van a világon. (Készpénz és Arany készlet) Nem növekszik! Ennyi adósság van a világon. Fizetési ígéretek + kamatok. Ez folyamatosan növekszik. Látható hogy a kölcsönt nem is lehet visszafizetni, mert nincs annyi pénz a világon. A bankoknak ez nem baj, sőt benne van a tervben. A bedőlt hitelek miatt el lehet venni az emberek tulajdonát. 5 % 95%

7 A pénznyomtatás helyett az állam bankoktól vesz fel pénzt, kamatra. Hogyan adhatná meg, ha ennyi pénz nem is létezik? Ha szinte minden pénz a világon csak fizetési igérvény, akkor a kamatot miből fizesse ki? Ilyenkor a kormány Állampapírt bocsájt ki, amire szintén kamatot ígér annak, aki megveszi. Ezzel is fizethet a banknak de ez is csak gerjeszti a bukásra ítélt folyamatot...

8 1900 és 2000 közt a Dollár értéke 95%-ot zuhant az infláció miatt. (Infláció nélkül nem működik a világ bankrendszere) Az USA annyira eladósodott 2011-ben, ahogy az első gazdasági világválságban sem. A következmények megjósolhatatlanok, de mi is történt az USA-ban 1929-ben? -95% vásárlóerő

9 Mikor a Dollármiliomosok rájöttek hogy részvényeik szart se érnek, öngyilkosok lettek. Kiugrottak az ablakon. Nem bírtak volna úgy élni, mint azok a szegények akiket kizsákmányoltak. A föld lakosságának 1%-a birtokolja a világ összes pénzének 40%-át.

10 Első Gazdasági Világválság. (1929) Mielőtt kitört a 2. Világháború (Magyarországon naponta 6 öngyilkosság történik)

11 Tüntetés manapság: „Ugorjatok balfaszok!”

12 „Ez a mi pénzrendszerünk. Ha nem lennének adósságok a pénzrendszerünkben, nem lenne semmiféle pénz. Marriner S. Eccles (A FED igazgatótanácsának elnöke)

13 „Rarig kölykei nem éheznek, nekünk miért kéne?” „Miért nem tudsz adni apukámnak állást?”

14 „Munkanélküli menj tovább, magunkról se tudunk gondoskodni” (ilyen táblák voltak minden város szélén)

15 „Ráadásul a bankok nem is pénzt kölcsönöznek, hanem olyan pénz kifizetésének ígéreteit, mely pénz nincs is a birtokukban” Irving Fischer (Közgazdász, Író)

16 Te fektetnél most pénzt az USA-ba? Persze hogy nem. És az EU-ba? Mikor összeomlóban van az Euró és egyre több ország adóssága meghaladja a bevételeit? (Görög, Portugál, Ír, Olasz, Spanyol... Stb) Nem. Ki független a Dollártól és az Eurótól, EU-tól? Svájc. A befektetők oda viszik a pénzüket, ahol nincs függés az EU-tól, USA-tól. Emiatt erősödik a Svájci Frank. Svájci Frank - Forint árfolyam Erősebb lehet az Eurónál is.

17 Magyarországról „kimentek a Tankok bejöttek a Bankok.”

18 Ha az államnak nincs pénze, miért nem nyomtat pénz? Mert az inflációhoz vezet. A legnagyobb tévedés! Ez egy olyan hazugság amit már álltalános iskolában is tanítottak nekünk. Az igazság az, ha a pénzt valós javak megtermelésére költi az állam (gyártás, élelmiszer termelés) akkor nem okoz inflációt. Mellesleg létezik a „pénzmegsemmisítés intézménye” is ha szükség van rá. Ami biztosan inflációhoz vezet, az a banki hitelek felvétele. Emlékszel, tanították az iskolában. Nem emlékszel? Persze hogy nem.

19 Történelemkönyvekben láthattál képet, amint seprik a pénzt az utcán, mert annyira elértéktelenedett, hogy az emberek eldobálták. Ez volt a Pengővel, túl sokat nyomtattak belőle és nem volt rá valós, kézzelfogható fedezet. Ez valóban inflációhoz vezetett. De arról nem kellett tanulnod, hogy az Államok banki hitelei képtelenek infláció nélkül működni. Ezért is függenek a kormányok a bankoktól. „Engedd meg, hogy én bocsássam ki és felügyeljem egy nemzet pénzét, és fütyülök arra hogy ki hozza törvényeit” (Mayer Amschel Rotschild, bankár)

20 „Akárki is felügyeli a pénz mennyiségét országunkban, az a teljes ipar és kereskedelem korlátlan ura. És amikor rájössz, hogy néhány hatalmas ember a csúcson az egész rendszert milyen könnyen irányítja, már nem is kell neked elmagyarázni, hogy honnan erednek az infláció és gazdasági válságok periódusai.” James A. Garfield, Az Egyesült Államok meggyilkolt elnöke.

21 „Az államnak kell kibocsájtania és keringetnie az összes fizetőeszközt és hitelt, ami szükséges az állami kiadások és a fogyasztók vásárlóerejének kielégítéséhez. Ezen alapelv elfogadásával a fogyasztókat megmentjük a kamatok óriási költségeitől. A pénzkibocsájtás előjoga nem csak a kormány legfőbb kiváltsága, hanem ez egyben a kormány legnagyobb alkotó lehetősége is.” Abraham Lincoln, az Egyesült Államok meggyilkolt elnöke

22 Nincs olyan kormány a földön, aminek érdekében áll egy inteligens és jólértesült társadalom. „A pénz tudománya a közgazdaságtan azon területe, ahol a leginkább alkalmazzák a bonyolultság leplét az igazság elrejtése vagy elkerülése céljából, annak felfedése helyett.” John Kenneth Galbraith (közgazdász, író)

23 Ha érdekel még pár titok a pénzről és más dolgokról, nézd meg ezt a filmet: Küld tovább!


Letölteni ppt "Néhány hazugság és titok a pénzről, amit az iskolákban meséltek, vagy titkoltak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések