Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy szakasznak két szimmetriaten- gelye van:  a szakasz egyenese, és  a szakasz felezőmerőlegese. A szakaszfelező merőleges minden pontja egyenlő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy szakasznak két szimmetriaten- gelye van:  a szakasz egyenese, és  a szakasz felezőmerőlegese. A szakaszfelező merőleges minden pontja egyenlő."— Előadás másolata:

1

2

3 Egy szakasznak két szimmetriaten- gelye van:  a szakasz egyenese, és  a szakasz felezőmerőlegese. A szakaszfelező merőleges minden pontja egyenlő távol van a szakasz két végpontjától.

4

5 A B A k 1 és k 2 körvonalak az M 1 és M 2 pontokban metszik egymást és meg- határozzák az s ab szimmetria- tengelyt. k1k1 k2k2 M1M1 M2M2 s AB A tetszőleges AB szakasz szimmetria- tengelyének szerkesztésekor először a k 1 (A,r) és a k 2 (B,r) körvonalakat szerkesszük meg r tetszőleges nagyságú sugárral, de nagyobbnak kell lennie az AB szakasz felénél.

6 Szerkesszük meg az AB szakasz felezőmerőlegesét, ha az AB szakasz nagysága 6 cm. |AB| = 6 cm

7 A B

8 AB

9 A B

10 Szerkesztéssel osszuk fel az AB szakaszt négy egyenlő részre, ha az AB szakasz nagysága 8 cm. |AB| = 8 cm Hogyan tudnánk felosztani a szakaszt nyolc egyenlő részre?

11 Rajzolj a füzetedbe egy 5 cm-es DF szakaszt. Szerkeszd meg a szakaszfelező merőlegesét! Keress olyan pontokat, amelyek a szakasz mindkét végpontjától 6 cm-re vannak!

12 Rajzolj a füzetedbe egy a egye- nest, és jelölj ki rajta egy pontot. Szerkessz merőlegest az egyenesre a kijelölt ponton át!

13


Letölteni ppt "Egy szakasznak két szimmetriaten- gelye van:  a szakasz egyenese, és  a szakasz felezőmerőlegese. A szakaszfelező merőleges minden pontja egyenlő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések