Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1887. november 17-én Londonban született Henry Montgomery anglikán pap gyermekeként. Bernard Montgomery 1887-1976.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1887. november 17-én Londonban született Henry Montgomery anglikán pap gyermekeként. Bernard Montgomery 1887-1976."— Előadás másolata:

1 1887. november 17-én Londonban született Henry Montgomery anglikán pap gyermekeként.
Bernard Montgomery

2 Elvégezte a Királyi Katonai Akadémiát
Elvégezte a Királyi Katonai Akadémiát. A Sandhursti akadémia után Indiába helyezték, ahol megismerte a helyi viszonyokat - amelyek elriasztották az ottani szolgálattól, így visszatért Angliába.

3 Első világháborúban Harcolt az első világháborúban október 13-án Franciaországban súlyosan megsebesült: egy szanitécnek köszönhette az életét, aki a sebesült Montgomeryt kötözte, miközben egy német mesterlövész tűz alá vette őket. A szanitéc meghalt, de testével takarta a századost, akinek a kötözőhelyen már megásták a sírját, de éjszaka javult az állapota - így a többi sebesülttel együtt elszállították. A következő évben visszatért a frontra. Végigharcolta a háborút. Teljesítményéért megkapta a DSO-t (Distinguished Service Order - Kiváló Szolgálatért Érem).

4 A Két világháború között
ben a Sinn Fein mozgalom ellen harcolt Írországban ben feleségül vette Betty Carvert, akitől egy fia született, David ben Palesztinába vezényelték, ahol zászlóajparancsnoki pozíciót töltött be ben meghalt a felesége, valamint tábornokká léptetik elő.

5 Második világháború elején
ben hadosztályparancsnok volt Franciaországban. Egységeit Dunkerque-ből evakuálták. A következő két évben Angliában lát el parancsnoki feladatokat. Az ő hadosztálya várta volna Dél-Angliában a partraszálló német alakulatokat

6 1942-ben kinevezték a dieppei-partraszállásért felelős tisztté: a felelőtlen tervet ellenzi, de tenni ellene semmit sem tud; a hadművelet kezdete előtt augusztusban Claude Auchinleck tábornok utódjává nevezték ki az észak-afrikai 8. brit hadsereg élére.

7 El alamein A második el-alameini csata a II. világháború észak-afrikai hadszínterének döntő ütközete volt október 23. és november 4. között zajlott, főként a Brit Nemzetközösség erői és a tengelyhatalmak német-olasz csapatai között. Miután a szövetséges hatalmak az első el-alameini csatában kínkeservesen megállították Rommel Kairó felé előrenyomuló csapatait, a front vonal El-Alameinnél, Alexandriától 50 km-re szilárdult meg. Jelentős erősítések beérkezése után Montgomery tábornok vezetésével a szövetségesek több fázisban megtámadták és áttörték a német-olasz csapatok vonalait, és jelentős veszteségeket okozva megfutamították őket. Az Afrika Korps maradványai szinte Tunéziáig hátráltak.

8

9 Második világháború második felében
1943-ban Szicíliában és Olaszországban vezette harcba katonáit ben visszahívták, hogy vegyen részt az európai hadműveletek tervezésében. A normandiai partraszállás kezdetétől július végéig a szövetségesek szárazföldi csapatainak parancsnoka Eisenhower irányítása alatt. Később a szövetséges front balszárnyán harcoló 21. hadseregcsoport vezetője. Az ő nevéhez fűződik a merész, de tragikus véget ért Market-Garden hadművelet, valamint a Varsity hadművelet – amellyel átkeltek a szövetségesek a Rajnán.

10 Készitették: Adzić Alen 8D, Čuvalo Nenad 8D


Letölteni ppt "1887. november 17-én Londonban született Henry Montgomery anglikán pap gyermekeként. Bernard Montgomery 1887-1976."

Hasonló előadás


Google Hirdetések