Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Déry Tibor:.  Déry élete utolsó évtizedében főként kisregényeket írt. Közülük a legnagyobb sikert a Képzelt riport egy amerikai pop- fesztiválról című.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Déry Tibor:.  Déry élete utolsó évtizedében főként kisregényeket írt. Közülük a legnagyobb sikert a Képzelt riport egy amerikai pop- fesztiválról című."— Előadás másolata:

1 Déry Tibor:

2  Déry élete utolsó évtizedében főként kisregényeket írt. Közülük a legnagyobb sikert a Képzelt riport egy amerikai pop- fesztiválról című műve aratta.

3 Műfaja  Valóban egy képzelt riport, vagyis regény, kisregény  A történteket a regény fő- és mellékszereplőinek beszélgetéseiből, illetve monológjaiból ismerjük meg.

4 A regény aktualitása 1971-ben  Azért is válhatott aktuálissá a megjelenésekor, mert egy újsághír alapján született meg. Valós, és a hírlapokban részletesen tárgyalt eseményt idéz fel:  a Rolling Stones-nak azt a koncertjét, amelyen a pokol angyalai (motorbiciklis önkéntes rendfenntartók a fesztivál helyszínén) megölték a néger Meredith Huntert.

5 A regény aktualitása ma…

6 A regény hőseinek életérzése ma is aktuális, mint…

7 A történet  Valós, és a hírlapokban részletesen tárgyalt eseményt idéz fel: a Rolling Stones-koncertet A regény főhősei József és Eszter, Amerikába kivándorolt magyarok. Fiatal, alig húsz éven fölüli házaspár.

8 A történet  Az 1969 decemberében Montanában tartott háromnapos pop-fesztivál, amelyen háromszázezer ember gyűlt össze igen rossz higiéniai és szervezési körülmények között. Eszter a barátnőjével szökik el a koncertre, József viszont a lány keresésére és megmentésére indul öreg Fordjával.


Letölteni ppt "Déry Tibor:.  Déry élete utolsó évtizedében főként kisregényeket írt. Közülük a legnagyobb sikert a Képzelt riport egy amerikai pop- fesztiválról című."

Hasonló előadás


Google Hirdetések