Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"— Előadás másolata:

1 VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
SZÁRÍTÓBERENDEZÉSEK Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

2 Valamennyi szárítóberendezés közös vonása, hogy megtalálható benne a:
Szilárd anyag tárolására szolgáló tér; Hőközlő szerkezet, és A nedves levegőt (gázt) a szárítandó anyag fölül elvezető rendszer.

3 A szárítók csoportosítása
Üzemmenet szerint lehetnek: Szakaszos és Folyamatos üzeműek. Az alkalmazott hőközlési módszer szempontjából megkülönböztetünk: Konvektív; Kontakt; Különleges (dielektrikus, sugárzásos, vákuumszublimációs, ultrahangos) szárítókat.

4 Az ipari gyakorlatban legelterjedtebbek a konvektív és kontakt szárítók.
KONVEKTÍV SZÁRÍTÓK Nedvesség Hőáram Levegő, gáz Száradó anyag

5 Kamrás szárító 1- Szárítókamra; 2 – Csillék (kocsik);
3 – Terelőperemek; 4, 6, 7 – Kaloriferek; 5 – Ventillátor; 8 - Tolózár; L1 - Friss (száraz) levegő; L2 - Elhasznált (nedves) levegő.

6 Alagút szárító 1 – Kamra; 2 – Kocsik (csillék); 3 – Ventillátorok;
4 – Kaloriferek; L1 – Friss levegő; L2 – Használt levegő.

7 Szalagos szárító 1 – Szárítókamra; 2 – Végtelen szalag; 3 – Meghajtódob; 4 – Meghajtott dob; 5 – Kalorifer; – Etető; 7 – Támasztógörgők.

8 Dobszárító ndob = 5-8 ford/min. Wlevegő= 3 m/s
1 – Dob; 2 - Abroncsok; 3 – Támasztógörgők; 4 – Fogaskerék-koszorú; 5 – Támasztó-ütköző görgők; 6 – Etető; 7 – Lapátok; 8 – Ventillátor; 9 – Ciklon; 10 – Ürítőkamra; 11 – Ürítőberendezés; N – Nedves anyag; Sz – Száraz anyag.

9 A dob belsejének kialakítása:

10 Porlasztószárító 1 – Szárítókamra; 2 – Porlasztó; 3 – Szállítócsiga;
4 – Ciklon; 5 – Tömlősszűrő; 6 – Ventillátor; 7 – Kalorifer.

11 KONTAKT SZÁRÍTÁS Nedvesség Levegő Száradó anyag H Ő Á R A M

12 Vákuum-szárítószekrény
1 – Szárítókamra; 2 – Üreges lemezek; G – Fűtőgőz; K – Kondenzátum.

13 Keverős vákuumszárító
2 – Gőzköpeny; 3 – Keverő; 4 -. Töltőnyílás; 5 – Az anyag keveredését elősegítő csövek; 6 – Ürítőnyílás; 7 – Vákuumcsatlakozás.

14 Hengeres szárító


Letölteni ppt "VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések