Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez."— Előadás másolata:

1 EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez

2 Fontos tudnivalók az EISZ-ről állami licence alapján minden felsőoktatási intézményben elérhető szolgáltatás a felsőoktatást és a tudományos kutatás szolgálja elérhetősége: eisz.om.hu vagy www.eisz.hu A belépéshez regisztrálni kell. Erre minden felsőoktatási dolgozó és hallgató ingyen jogosult. A szolgáltatás csak a jogosult intézmények IP-cím- tartományából vehető igénybe. Vagyis csak felsőoktatási helyszíneken üzemeltetett számítógépeken keresztül.

3 Az EISZ tartalma Jelenleg a következő adatbázisok, szolgáltatások érhető el ez EISZ keretében: –Web of Science –Science Direct –SCOPUS –Akadémiai Kiadó Folyóirattár –Akadémiai Elektronikus Könyvtár (szótárak, lexikonok) –Tesztre készen (nyelvi tesztek) –MTI adatbázisok –Scriptum Kiadó szakszótárai –Lecture Notes in Computer Science Az adatbázisok rövid leírásai regisztráció nélkül is elérhetők. külföldi szakirodalmi adatbázisok

4 A belépési felület: http://www.eisz.hu/

5 Adatbázis-választás

6 Majd a megfelelő adatbázis vagy szolgáltatás kiválasztása után, mindegyik a saját felületén indul el. Így azok közül a pedagógiai szakirodalmi szempontból leglényegesebbekkel külön foglalkozunk: –Web of Science – hivatkozási index –Science Direct – teljes szövegű adatbázis Az EISZ útmutató menüben minden adatbázisról található részletes magyar nyelvű útmutató, melyet szimulációkkal is támogatnak.


Letölteni ppt "EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez."

Hasonló előadás


Google Hirdetések