Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

LOVAK TAKARMÁNYOZÁSA Összeállította: Dr. TÓTH TAMÁS egyetemi docens

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "LOVAK TAKARMÁNYOZÁSA Összeállította: Dr. TÓTH TAMÁS egyetemi docens"— Előadás másolata:

1 LOVAK TAKARMÁNYOZÁSA Összeállította: Dr. TÓTH TAMÁS egyetemi docens
NYME-MÉK, Állattudományi Intézet TAKARMÁNYOZÁSTANI INTÉZETI TANSZÉK

2 Témakörök A ló emésztési sajátosságai
Különböző korú és hasznosítású lovak táplálóanyag-szükséglete A lótakarmányok energiaértékelése A lovak vitamin- és ásványi anyag igénye A ló takarmányai A takarmányozás technikája, takarmányozási rend A fejadag-összeállítás szempontjai A tenyészkancák takarmányozása A szopós csikók takarmányozása A növendékcsikók takarmányozása A tenyészmének takarmányozása A munkalovak takarmányozása A versenylovak takarmányozása Az emésztőszervi megbetegedések és a takarmányozás kapcsolata

3 Irodalomjegyzék

4 Bodó I. – Hecker W.: Lótenyésztők kézikönyve. Mezőgazda Kiadó Bp. 1992.
Horn P.: Állattenyésztés I. – Lótenyésztés. Mezőgazda Kiadó Bp Frape, D.: Equine Nutrition and Feeding. Blackwell Science Magyar Takarmánykódex II-III. kötet. Bp Nutrient Requirements of Horses. Fifth Revised Edition. National Academy Press. Washington, D.C Pongrácz L. (szerk.): A mesterlovász könyve Pongrácz L. (szerk.): Lóerő Schmidt J. (szerk.) : A takarmányozás alapjai. Mezőgazda Kiadó Bp Steiner B.: Napi takarmányadag-összeállítás lovak részére (egyéb helyen nem publikált összeállítás)


Letölteni ppt "LOVAK TAKARMÁNYOZÁSA Összeállította: Dr. TÓTH TAMÁS egyetemi docens"

Hasonló előadás


Google Hirdetések