Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben."— Előadás másolata:

1 1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben

2 2 Szakértői oldal (VIP) Éves személyi keret tervezése Kafetéria jogcímek tervezése Alap adatok feltöltése Kafetéria személyes szétosztás Kafetéria számlázás Kafetéria lekérdezés Intranet Bejelentkezés Személyes keretleosztás Személyes keretfigyelés Számlák, bizonylatok rögzítése Kafetéria Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

3 3 „Szigorú kafetéria” A munkavállaló éves keretösszegét 4 negyedévre elosztva használhatja fel. A felhasználható keret a negyedéves keretösszegek göngyölített összege, melyhez a munkavállalók az első negyedévet leszámítva az adott negyedév első napjától férhetnek hozzá. Az első negyedéves keretet a munkavállaló a Nyilatkozati Lap leadását követően használhatja fel. „Engedékeny” kafetéria Nincs megkötés Irányelvek Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

4 4 Éves személyi keret alapadatainak meghatározása Éves személyi keret = Fix keret + bér alapján a munkáltató által meghatározott szorzó segítségével számított változó keret. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

5 5 Éves személyi keret tervezése A fix és változó keret munkavállalónként tervezhető. Év közben történő belépés esetén lehetőség van tört évi keret kialakítására. Társasági összkeret Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

6 6 Jogcímek tervezése A munkáltató kafetériára szánt jogcímeinek tervezése. A jogcímek tervezési lehetőségeit a következő képernyő sorolja fel. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

7 7 Jogcímek alapadatainak tervezési lehetőségei Utalható: melyek azok a jogcímek, melyek pénztárakba kerülnek utalásra Beszámítható: melyek azok a jogcímek melyek nem terhelik a cafeteria keretet Sorrend: a jogcímek Intraneten megjelenő sorrendjének megadása Állapot: - összegkorlátozó, azaz egy évben maximális összeg megadási lehetősége - szorzó módosító : melyek azok a jogcímek, melyek szorzója egy bizonyos összeg meghaladtával változik. Típus: - számlával, bizonylattal igazolt - bizonylat nélküli jóváírás (eseti) - bizonylat nélküli jóváírás (rendszeres) Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

8 8 Jogcímek összeg adatainak tervezése A munkáltató a jogcímhez tartozó szorzó kialakítása mellett a munkavállalók kafetéria felhasználását havi szinten tervezheti. Bal oldali ábra: a munkavállalók a megadott hónapokban adott jogcímen minimálisan 1000 Ft-ot, vagy annak többszörösét vehetik fel a hónapok mellett található összeghatárokig. Jobb oldali ábra: a munkavállalók adott jogcímen minimálisan 1000, maximálisan 5000 Ft-ot vehetnek fel a megjelölt hónapokban. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

9 9 Jogcím korlátok A törvényi előírásoknak megfelelően, mint pl. az SZJA 71. § alapján ezen funkcióban rendelkezhetünk a jogi megfelelésről, azaz arról, hogy a munkáltatónál az adóköteles béren kívüli juttatás 400.000 Ft-os összeghatárába mely jogcímek tartoznak. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

10 10 Jogcím kizárások A munkáltató meghatározhatja, hogy egyidejűleg mely jogcímeket használhatja fel a munkavállaló. A példa szerint januárban, márciusban és májusban az étkezési jegyek közül csak hideg étkezési jegyet igényelhet. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

11 11 Alapadatok feltöltése A munkáltató havi szinten meghatározhatja, hogy mely jogcímek felhasználását ajánlja fel a munkavállalók részére. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

12 12 Kafetéria egyéni számlázás A számlákkal, bizonylatokkal igazolt terhelések egyéni felvétele. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

13 13 Kafetéria csoportos számlázás A számlák, bizonylatok nélküli terhelések csoportos felvétele. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

14 14 Kafetéria személyes szétosztás Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

15 15 Intranet bejelentkezés Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

16 16 Intranet – személyes keretleosztás A munkavállalók Intraneten keresztül havi szinten tervezhetik a jogcímek felhasználását, nyomon követhetik a negyedévre felhasználható, a számlával lefedett és a maradvány tervezési keretet. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

17 17 Pepper Rendszerház Zrt. Intranet – információk A munkavállalókat a felhasználható jogcímekről teljes körűen tájékoztatja az Intranet. Ezt leírásokkal és színezéssel támogatja a VIP. A példában piros színnel jelöltek azon hónapok, melyekben nem igényelhet műszaki cikket a munkavállaló.

18 18 Intranet személyes keretfigyelés A jogcímek felhasználása, a számlák, bizonylatok könyvelése, a szabadon rendelkezésre álló összegek jogcímenként ellenőrizhetőek. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

19 19 Számlák, bizonylatok A HR adminisztratív munkájának megkönnyítése érdekében a munkavállalók Intraneten keresztül rögzíthetik számláik adatait, melyet a HR a eredeti számla bemutatása után átvezet az éles adatok közé. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

20 20 Intranetes felhasználók jogosultságai A VIP – ben szigorú keretek között szabályozható az intranet hozzáférés és jelszó kialakítás. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

21 21 Intranetes felhasználók jogosultságai Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

22 22 Kafetéria adatok tetszőleges lekérdezése Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

23 23 Kafetéria adatok tetszőleges lekérdezése Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

24 24 Kafetéria adatok tetszőleges lekérdezése Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

25 25 Kafetéria adatok tetszőleges lekérdezése Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

26 26 Kafetéria adatok tetszőleges lekérdezése Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

27 27 Kafetéria adatok tetszőleges lekérdezése Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

28 28 Kafetéria adatok tetszőleges lekérdezése A VIP – ben lehetőség van a kafetéria adatainak lekérdezésére és Excelben történő megjelenítésére. Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

29 29 Kafetéria „beépített” lekérdezés Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.

30 30 Kafetéria egyenleg kimutatás diagram segítségével Copyright Pepper Zrt. Minden jog fenntartva.


Letölteni ppt "1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben."

Hasonló előadás


Google Hirdetések