Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

THE DAILY NEWS Liechtenstein

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "THE DAILY NEWS Liechtenstein"— Előadás másolata:

1 THE DAILY NEWS Liechtenstein
THE WORLD’S FAVOURITE NEWSPAPER - Since 1879 Liechtenstein In Vaduz leben circa Menschen.Weitere große städte sind Schaan mit circa 5,7 tausend Einwohnern. Triesen mit circa 4,6 tausend Einwohnern und Balzers mit circa 4,4 tausend Einwohnern. Liechtenstein hat Einwohner. Es ist 160 Quadraktkilometer groß. Die Währung in Liechtenstein heißt der Franken. Vaduz ist die Haupstadt.

2 Liechtenstein rövid jellemzése
Liechtenstein a Rajna völgyében fekszik Ausztria és Svájc közé beékelve az Alpokban. Fő folyója a Rajna, amely határfolyó nyugat felé, és elválasztja az országot Svájctól. Fővárosa Vaduz, legnépesebb városa Schaan. Nagyvárosai: Triesen, Balzers, Mauren stb. Államformája monarchia. Hivatalos pénzneme a svájci Frank. Az Öbb működteti a vasútvonalakat az országban. Stegben található Liechtenstein alpesi síbirodalma.

3 Karácsonyi szokások NEWS
Date today 00/00/00 Karácsonyi szokások a gyerekeket, és elmondja, hogy ki volt rossz és ki volt jó. Aztán a gyerektől megkérdezi, hogy mit szeretnének kapni karácsonyra, mit kérnek az ún. „Christkindli”-től. Liechtensteinben a karácsonyi szezon december körül kezdődik. Általában a család egyik tagja beöltözik Mikulásnak, meglátogatja A karácsonyfát két héttel karácsony előtt vásárolják meg és állítják fel a házban. Karácsony este pedig feldíszítik, és kibontják az ajándékokat, amiket ők maguk csináltak. Ezután a gyerekek ágyba bújnak, és izgatottan találgatják, hogy vajon mit fog hozni nekik „Christkindli”. Egyes családok karácsony este, mások karácsony napján bontják ki ezeket az ajándékokat. Ilyenkor meglátogatják a távolabb élő rokonokat is, hogy felköszönthessék egymást.

4 The New York Times Liechtensteini konyha
- Since 1802 Liechtensteini konyha A liechtensteini ételeket a nagyobb szomszédoktól kölcsönözték, általában finomak, de elég drágák. A legtöbb étterem egyszerû, de jóízû ételeket kínál, bár a kispénzû utazók a szupermarketek hûtõpultjaiból is választhatnak. A levesek népszerûek, és elég tartalmasak, a sajtok az étrend fontos részét alkotják, a röstivel (sült, tört krumpli), valamint a wursttal, a kolbásszal együtt. A borok az étkezés szerves részét képezik. A helyi borok jók, de ritkán exportálják õket.

5 SUN SHINE Keresztrejtvény THE CELEBRITY NEWS AND GOSSIP
WORLD EXCLUSIVES Keresztrejtvény 1. Liechtenstein egyik szomszédos országa 2. Az ország ennek a folyónak a völgyében fekszik 3. Az egyik legnépesebb városa Liechtensteinnnek 4. Milye 160 km2 Liechtensteinnek? fővel a legnépesebb város az országban 6. Liechtenstein hivatalos nyelve 7. Az ország nevének utolsó betűje 8. Vasútvonalat működtető társaság neve 9. Milyen ünnep van január 6-án? 10. Liechtenstein államformája 11. Az ország alpesi síbirodalma itt található


Letölteni ppt "THE DAILY NEWS Liechtenstein"

Hasonló előadás


Google Hirdetések