Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyesített Bölcsőde Rózsa Bölcsőde 8800 Nagykanizsa Rózsa u. 7/a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyesített Bölcsőde Rózsa Bölcsőde 8800 Nagykanizsa Rózsa u. 7/a."— Előadás másolata:

1 Egyesített Bölcsőde Rózsa Bölcsőde 8800 Nagykanizsa Rózsa u. 7/a.

2 Bölcsődénk 1981-ben kezdte meg a működését Nagykanizsa Keleti városrészében. Csendes környezetben, lakótelepi házak szomszédságában helyezkedik el, közvetlen közelében játszótér, óvoda és iskola található. A város minden pontjáról még a periférikus területekről is nagyon jól megközelíthető. A személygépkocsival érkezőknek a parkolási lehetőség biztosított.

3 A 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását négy gondozási egységben, amelyek a Katica, Süni, Napocska, Csibe, Szamóca, Kismackó és Pillangó, Méhecske nevet kapták, 104 férőhelyen tudjuk biztosítani. Minden gondozási egységhez két csoportszoba, egy fürdőszoba, átadó és kocsi tároló tartozik. A csoportszobák tágasa, világosak és közvetlenül kapcsolódnak fürdőhöz, udvarhoz.

4 A bölcsőde kertje egyharmad részben burkolt, kétharmad részben füvesített. A közel harminc éves fák megfelelő árnyékot adnak a nyári melegben a játékhoz, homokozáshoz. Gyermekek nagy mozgásigényének kielégítését szolgálják a fából készült az EU szabványnak megfelelő esztétikus udvari játékok.

5 A gyermekszobák berendezése az életkornak megfelelően szolgálják a gyermekek nevelését, gondozását. A régi és az új bútorok a textíliákkal, szőnyegekkel az egyéb kiegészítőkkel harmonikus egységben vannak. A csoportszobák díszítését az évszakoknak, és az ünnepeknek megfelelően változtatjuk. A kisgyermeknevelők kreativításának, kézügyességének köszönhető, hogy szép, esztétikus környezetet tudunk biztosítani a gyermekeknek. A csoportszobákban a tereket megosztottuk, olyan funkciósarkokat alakítottunk ki, amelyek lehetőségeket adnak a pihenésre és a nyugodt elmélyült játékra. A játékok nyitott polcon a gyermekek által elérhető magasságban vannak elhelyezve. Tárolásukra természetes anyagból fűz-, háncs-, csuhéból készült kosarak szolgálnak.

6 Bölcsődei élet megszervezése:
Az intézmény nyitvatartási ideje: Hétfőtől péntekig 6:30 – 17:30-ig

7 A gyermekek napi gondozási ideje maximum 10 óra lehet
A gyermekek napi gondozási ideje maximum 10 óra lehet. A gyermekcsoportok szervezésénél figyelünk a gyermekek életkorára,fejlettségére. A csoportok létszáma: fő. A gyermekek harmonikus fejlődése érdekében fontos a család és a bölcsőde közötti jó együttműködés. Bölcsődénk nyitott, a szülőknek minden lehetőség adott ahhoz, hogy megismerjék az itt folyó munkát és a felmerülő kérdéseikre kimerítő választ kapjanak.

8 Kapcsolattartási formáink:
A napi aktuális beszélgetéseken kívül, a szülői értekezlet, a szülőcsoportos beszélgetés, üzenő füzet és a családlátogatás. A gyermekkel kapcsolatos szülői kérdések közvetlenebb megbeszélését segíti a kisgyermeknevelők heti fogadóórája. Szervezett programok: Fontos, hogy olyan programokat szervezzünk, amibe bevonható a család. Ilyen az Adventi játszódélután, Családok hete programsorozat, a Gyermeknap ünneplése a szülőkkel közösen, a család- bölcsőde közötti kapcsolat erősítése érdekében.

9 Az intézmény keretein belül a kisgyermekek részére megrendezésre kerül: Farsang Húsvét Anyák napja Világnapok (Föld, Víz, Madarak- és Fák…)

10 Személyi feltétetek Bölcsődénkben a gyermekek szakszerű nevelését - gondozását kisgyermeknevelők végzik. Bölcsődevezető: Kiss Szilveszterné Élelmezésvezető: Fülöp Judit A kisgyermeknevelők a jól megtervezett munkarend alapján az alábbi elosztásban látják el a feladatukat:

11 Sárga egység Csibe csoport Napocska csoport Varsányi Péterné
Tizedesné Czimmerman Zita Napocska csoport Tóth Józsefné Gudlin Dóra

12 Piros egység Szamóca csoport Kismackó csoport Felsőné Kovács Zsuzsanna
Horváth Györgyné Kismackó csoport Kozma Magdolna Posch Lászlóné

13 Zöld egység Katica csoport Süni csoport Kocsis Istvánné Szekeresné
Pánovics Anikó Süni csoport Kucsebár Józsefné Virág Ildikó

14 Kék egység Kavcsákné Gyábolkó Mária
Pillangó csoport Németh Lászlóné Horváthné Tóth Lívia Méhecske csoport Tóth Zoltánné Bartoly Ferencné Kavcsákné Gyábolkó Mária

15 A szakmai munkát és a működés háttérmunkálatait 8 fő technikai személyzet segíti:
Szakácsnő Konyhai kisegítő Takarítók Mosónő Karbantartó

16 Rózsa Bölcsőde Gyermekeiért Alapítvány
Az alapítvány célja: A Rózsa Bölcsődében folyó gondozó-nevelői munka színvonalának emelése a gyermekek egészséges fejlődése érdekében. A bölcsőde és a családok kapcsolatának szorosabbá tétele. A bölcsőde tárgyi feltételeinek javítása, a játékeszközök bővítése. A gyermekek környezetének szebbé tétele. Alapítvány számlaszáma: – Az alapítvány az adó 1% felajánlást óta fogadja: adószámunk: Amennyiben teheti, kérjük támogassa bölcsődénk alapítványát. Köszönjük!


Letölteni ppt "Egyesített Bölcsőde Rózsa Bölcsőde 8800 Nagykanizsa Rózsa u. 7/a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések