Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

RETRO SZÍNHÁZ Inotán.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "RETRO SZÍNHÁZ Inotán."— Előadás másolata:

1 RETRO SZÍNHÁZ Inotán

2 RETRO-Invitáló Aki szereti a RETRO-t, aki vissza kíván utazni a múltba, miközben a jelent szeretné élvezni, ne hagyja ki az inotai RETRO-Színházat. Az egykori Béke Művelődési Ház belső terei igazi „szocreál” hangulatot árasztanak, Kossuth-díjas művészek freskói, mozaikképei, domborművei díszítik a falakat. A 480 fős színházteremben a RETRO-művészet (színház, koncert, táncprodukciók) kiváló alkotásait láthatja az érdeklődő, a hatalmas előcsarnokban igazi RETRO-bulikra nyújtunk lehetőséget, míg a RETRO-étterem RETRO-árakon RETRO-ételt és italt kínál. A RETRO-Színház jól megközelíthető: a 8. számú főút mellett, a három hatalmas hűtőtorony tövében található, hatalmas parkolóval. A RETRO-Színház jövőre önálló bérletsorozattal és kiemelkedő vendégprodukciókkal várja Önt.

3 A Retro elnevezés apropójául szolgált az épület jellege, mivel az az 1950-es évek építészeti, képzőművészeti szemléletének máig érintetlen, páratlan alkotása. A szocialista realizmus szellemiséget tükröző művelődési ház igazi retro - építmény, kiemelkedő művészek mozdíthatatlan alkotásainak otthona.

4 A művelődési ház a 4 sávos 8-as  számú főút mellett, annak közvetlen közelében, az egykori szimbolikus 3 inotai hűtőtorony szomszédságában található,Budapesstől kb. 70 kilométerre.Hatalmas parkolóval, büfével,és egy kissebb koncertekre,rendezvényekre is alkalmas előcsarnokkal. Szabó István tervei szerint években épült. A színházterem befogadóképessége 480 fő, étterme 240 személyes.

5

6 Richard Wiley a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy Jane Worthingtonnal az ellenzéki frakció vezeto titkárnojével egy romantikus éjszakát tölt el a Westminster Hotelben. Ám az éjszaka rosszul kezdodik. Eloször is felfedeznek egy "hullát", akivel a lakosztály rosszul muködo ablaka végzett. Kétségbeesetten próbálják megoldani ezt a rendkívüli szituációt. Richard segítségül hívja parlamenti titkárát, George Pidgent.A rossz még rosszabbra fordul Ronnienak, Jane féltékeny férjének megjelenésével. Ezen kívül egy gátlástalan pincér, Mr. Willey felesége és egy ápolónő gondoskodnak arról, hogy a kétségbeejtő helyzet megoldhatatlanná váljon. Ez a rendkívül sikeres komédia 1991-ben, Angliában elnyerte a Laurence Oliver-díjat, mint az Év Legjobb Vígjátéka.

7 FEKETE PÉTER Eisemann Mihály – Zágon István Somogyi Gyula
- operett bohózat - Ki ne ismerné a darab címadó slágerét: „Fekete Péter öcsém te kis ügyefogyott Szerencsemalac fülit te sose fogod…” Lehet-e a balszerencsére üzleti vállalkozást alapozni ? Merész ötlet, de beválhat, amíg közbe nem szól a szerelem, a sok-sok félreértés. A fülbemászó slágerek, a bravúros írói lelemények és a poénok, a kiváló koreográfiák garantálják a színházi este sikerét.

8 Egy cirkuszi társulat élete kapcsán a kulisszák mögé nyerhetünk bepillantást. Szerelem, humor, költészet ötvöződik e fergeteges játékban, ahol a közismert LGT slágerek virtuóz koreográfiák és artistamutatványok közepette szólalnak meg, színészeink és artisták felléptével.

9 Zorán, szólókarrierjének kezdete óta a magyar könnyűzenei élet legigényesebb képviselői közé tartozik. Dusán Sztevanovity költői dalszövegei, Presser Gábor és a Zorán által választott külföldi szerzők érzéki dallamai sajátosan simulnak Zorán halk szomorúságához, finom szarkazmusához, érett előadói stílusához. A dalok végigvezetnek a "rock-generáció" történetén, szoros összefüggésben a társadalom, az életérzések változásaival, a múló ifjúsággal, így igen alkalmasak arra, hogy prózai szövegek nélküli, a dalok szerkezetét változatlanul hagyó, asszociatív szerkesztésű, látványos színpadi játék születhessen belőlük.

10 AKIK VENDÉGEINK VOLTAK:
ZORÁN Tavaly ősszel jelent meg 34 dal címmel Zorán duplalemezes válogatásalbuma. A koncert ezekből a dalokból és régi nagysikerű slágerekből állt össze.A művész ebben az évben turnézik az új lemezzel,és a Pannon Várszínház idén is,mint minden évben vendégül látta Zoránt.

11 LADÁNYI ANDREA Táncművész,koreográfus A Pannon Várszínház már tizenharmadik éve ad otthont a Kortárs Tánc Fesztiválnak,melynek állandó résztvevője a műfaj egyik kiemelkedő előadója:Ladányi Andrea.Ő az a művész,akinek a nevére jön a közönség és sosem távoznak csalódottan.Idén két új helyszínen:Balatonfüreden és a Retro Színházban lépett színpadra.Aki teheti,Inotán járva nem hagyja ki az erőmű megtekintését.Nem volt másképp a művésznő esetében sem.Érkezése után azonnal felfedező körútra indult a gyár és a Retro Színház Területén.

12 A Katona József Színház Egressy Zoltán:Portugál
Lukáts Andor rendezésében olyan neves művészek léptek a Retro színpadára,mint Csuja Imre,Bán János,Szirtes Ági,Jordán Adél.A kellemes szórakozást ígérő játékra nézők százai voltak kíváncsiak.A darab az 1998/1999-es évadban elnyerte a színikritikusok díját. „Újra és újra ráébredhetünk arra, hogy az életünk alakítói mi magunk vagyunk, hogy csak egy igazi szabadság létezik, az pedig a személyiség belsejéből ered, és nem érvényesül, csak harmóniában. „

13 HOBO:Vadászat Dramaturgiája szerint nem klasszikus értelemben vett színházi előadást ígérünk a közönségnek, inkább dramatizált koncertet, rokonszenves és ellenszenves figurákkal: antagonisztikus ellentéteket és titkos szimbiózist. A küzdelem folyamatában eljutunk egy bizonyos feloldást hozó végkifejletig, segítségül hívva Hobo legsikeresebb feldolgozásait, a Nincs menedéken (Rolling Stones) keresztül, a Farkashajsza (Viszockij) dalaiig. Nagyon szép, emelkedett lezárással, közös imával ér véget az este.

14 Könnyfakasztóan fergeteges vígjáték
Könnyfakasztóan fergeteges vígjáték. Szem nem marad szárazon, ha Magyar Attila a női nemet meghazudtoló kecsességgel tipeg topánkáiban a színpadon. A darab a Vidor Fesztivál nyertes előadása. Magyar Attila,Hajdu István és Szakács Tibor nevükhöz méltó fergeteges komédiával szórakoztatták a közönséget.

15 A Pannon Várszínház a RETRO-ban

16 A Pannon Várszínház műsora a 2010/2011-es évadban.
Az előadások a veszprémi SÉD Filmszínházban ,illetve Magyarország számos pontján,mint vendég előadás lesznek megtekinthetők. A produkciókban szereplő vendégművészeink: Kubik Anna Szacsvay László Gazdag Tibor Az előadások rendezője: Vándorfi László

17 A Pannon Várszínház, az Anna-bálok helyszínéül szolgáló Anna Grand Hotel és a balatonfüredi önkormányzat összefogásával megvalósuló exkluzív, egyedi bérletsorozattal közelebb hozza egymáshoz a válogatott közönséget a színház világával. Összehozza a színészt közönségével. Az exkluzív bérletsorozatban közismert színésznagyságokat és a Pannon Várszínház tehetséges fiatal művészeit ismerhetik meg – nem csak a bemutatókon keresztül, hanem ezt követően színházi vacsorán is. A bérletsorozat tehát exkluzív a különleges bemutatóktól és attól is, hogy a társasági élet egy újabb szeletét nyitja meg Balatonfüreden.Célja, hogy örömet szerezzen, az igényes szórakozás lehetőségeit kínálja a Balaton kedvelőinek és az ország minden tájáról Balatonfüredre csábítsa az érdeklődőket. 

18

19 A Pannon Várszínház társulata mindenkit szeretettel vár!


Letölteni ppt "RETRO SZÍNHÁZ Inotán."

Hasonló előadás


Google Hirdetések