Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Természetföldrajzi övezetesség. Szoláris éghajlati övek Kialakulásának oka, hogy a gömb alakú Földet a napsugarak eltérő hajlásszögben érik. Az Egyenlítőnél.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Természetföldrajzi övezetesség. Szoláris éghajlati övek Kialakulásának oka, hogy a gömb alakú Földet a napsugarak eltérő hajlásszögben érik. Az Egyenlítőnél."— Előadás másolata:

1 Természetföldrajzi övezetesség

2 Szoláris éghajlati övek Kialakulásának oka, hogy a gömb alakú Földet a napsugarak eltérő hajlásszögben érik. Az Egyenlítőnél lesz a legnagyobb a felmelegedés, és a sarkok felé haladva csökken. Szoláris éghajlati övek

3

4 Valós éghajlati övezetek A gömb alakú Földön csak akkor érvényesülne ilyen szabályosan a felmelegedés, ha a felszín anyaga egynemű lenne, és nem bontanák meg a sík felületet a különböző domborzati formák. A valós éghajlati övek kialakulásának tényezői: -Felszín anyaga, eltérő tulajdonságai -Domborzat -Szélrendszerek -Tengeráramlások (anomáliák)

5 Valós éghajlati övezetek

6 Földrajzi övezetek Az éghajlat, a természetes növénytakaró, a talaj, a felszínformálódás és az emberi tevékenység is zonalitást mutat, ezt nevezzük FÖLDRAJZI ÖVEZETESSÉGNEK. Az övezetek felépítése: -Övek -Területek -vidékek


Letölteni ppt "Természetföldrajzi övezetesség. Szoláris éghajlati övek Kialakulásának oka, hogy a gömb alakú Földet a napsugarak eltérő hajlásszögben érik. Az Egyenlítőnél."

Hasonló előadás


Google Hirdetések