Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Évgyűrűk Önkéntes Egészségpénztár bemutatása. Az egészségpénztárak szerepe a magyarországi egészségügyi rendszerben Az önkéntes pénztárakról szóló törvény.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Évgyűrűk Önkéntes Egészségpénztár bemutatása. Az egészségpénztárak szerepe a magyarországi egészségügyi rendszerben Az önkéntes pénztárakról szóló törvény."— Előadás másolata:

1 Évgyűrűk Önkéntes Egészségpénztár bemutatása

2 Az egészségpénztárak szerepe a magyarországi egészségügyi rendszerben Az önkéntes pénztárakról szóló törvény 1993-as elfogadásával kezdetét vette a nagy elosztórendszer átalakítása. A jogszabályt úgy alkották meg, hogy a pénztárak idővel alkalmasak legyenek a ma még társadalombiztosítás által finanszírozott szolgáltatások részbeni kiváltására. Az egészségpénztárak elsődleges feladata a társadalombiztosítási ellátások kiegészítése, az aktív életkorban megjelenő egészségügyi kockázatok csökkentése. A Pénztár orvos-szakmailag megalapozott, ellenőrzött egészségmegőrző, betegségmegelőző szolgáltatásokat is szervez, szakmai és anyagi támogatást nyújt a bekövetkezett egészségkárosodások hereállítása érdekében. Az állampolgároknak lehetőségük van arra, hogy saját maguk, vagy munkáltatójuk - jelentős adókedvezmények támogatásával, a kötelező társadalombiztosítási járulékon felül - állandó tagdíjat fizessenek az egészségpénztáruknál vezetett egyéni egészségszámlájukra, mely összegekből többletszolgáltatásokat vásárolhatnak.

3 Egészségügyi rendszer

4 Cél Pénztárunk célja, hogy a magyarországi önkéntes egészségpénztári piac meghatározó szereplőjeként, a szervezett egészségügyi szűrési programjaival, valamint kedvezményesen ajánlott termékeivel és szolgáltatásaival hozzájáruljon a pénztártagok egészségügyi állapotának javításához, az egészség fontosságának növeléséhez, a munkáltatók munkavállalóik irányába érzett egészségügyi gondoskodás gyakorlati megvalósításához.

5 Stratégia Egészségpénztárunk stratégiája, hogy nagy munkáltatók beléptetésével, kisebb pénztárak beolvadásával, valamint - értékesítési partnereink segítségével - magánszemélyek tömeges beléptetésével biztosítsa a piacon kiemelkedő nagyságú közösség létrehozását.

6 Alapítás Az alapító tagok 2002. szeptember 22-én a Generali-Providencia Biztosító Rt. szakmai támogatásával alapították az Évgyűrűk Egészségpénztárt, azzal a szándékkal, hogy 3 éven belül legalább 30.000 fős egészségkasszát működtessenek. A Pénztár alapító tagjai magánszemélyek, akik a Generali-Providencia Biztosító Rt., valamint a Biztosító vonzáskörzetébe tartozó társaságok vezető tisztségviselő, osztályvezetői.

7 Szolgáltatásaink - szűrővizsgálatok A Pénztár célja, a tagok szemléletében az egészség fontosságának növelése, saját egészségügyi állapotuk feltárása, és a javítása érdekében, megelőző és rehabilitációs programok, termékek, szolgáltatások ajánlása. Az Évgyűrűk Önkéntes Egészségpénztár kiemelten ajánlja tagjai részére az egészségügyi szűrési programjait: – Fogászati szűrés – Szív, érrendszeri és stroke szűrés – Gyomor-, bél-, és emésztőrendszeri szűrés A szűrővizsgálatok magukba foglalják: – a vizsgálatok elvégzését, – az eredmények értékelését, – a kezelési tervet, – az irányított ellátást.

8 Az Évgyűrűk Egészségpénztár országos szerződéses rendszerével lehetőséget biztosít tagjai részére, hogy a PSZÁF 1/2003-as ajánlatában meghatározott egészségügyi termékeket és szolgáltatásokat gyors ügymenettel vegyék igénybe. A Pénztár “A”, illetve “B” típusú egyéni számlás szolgáltatókkal áll szerződésben Egészségügyi szolgáltatások

9 Gyógyszer Gyógyhatású készítmény Gyógyászati segédeszköz Optikai szolgáltatások Sporttevékenység Természetjárás Magánorvosi ellátás Fogászati ellátás az éves programon felül Rekreáció Fitness Természetgyógyászat Rehabilitáció Gyógyfürdő Szanatórium Gyógytorna Otthonápolás Magasabb szintű szakellátás Szűrővizsgálatok a családtagoknak Egészségügyi szolgáltatások

10 „A” típusú szolgáltatók Az “A” típusú szolgáltatók szerződésükben vállalják, hogy a Pénztár tagjai és hozzátartozóik részére árkedvezményeket biztosítanak, illetve a termékek és szolgáltatások ellenértékét – megfelelő egyéni számlás fedezet esetén – a Pénztár utalja a szolgáltató részére, vagyis a pénztártag az egyéni számlájáról fedezi a költségeket, nem szükséges a helyszínen fizetnie. Az elszámolás ügymenete: –a szolgáltató a tag által bemutatott ügyfélkártya alapján azonosítja az ügyfelet, felveszi a kapcsolatot a Pénztárral, és a termék vagy szolgáltatását értékét zároltatja a tag egyéni számláján. A zárolást követően a Pénztár a szolgáltató által kiállított számla ellenében a kézhezvételtől számított 15 napon a szolgáltató felé kiegyenlíti.

11 “B” típusú szolgáltatók –Amennyiben a pénztártag az “A” típusú szolgáltatóknál nem talál megfelelő terméket vagy szolgáltatást, lehetősége van arra, hogy kezdeményezze az általa választott szolgáltató és a Pénztár között “B” típusú szerződés megkötését. A “B” típusú szerződések esetében a Pénztár a termék vagy szolgáltatás értékét a pénztártag által benyújtott számla alapján – megfelelő egyéni számlás fedezet esetén - a tag számára egyenlíti ki. Gyógyszertári számlák –A gyógyszertári számlákat a Pénztár a pénztártag által benyújtott számla alapján – megfelelő egyéni számlás fedezet esetén – szintén a tag számára egyenlíti ki. „B” típusú szolgáltatók / gyógyszertárak

12 Egyéni számlák felhasználása

13 Pénzügyi kondíciók Befizetések felosztása 2004. január 1-től –Fedezeti alap (egészségszámla)90% –Működési alap10% –Likviditási alap 0% Évi 150.000 Ft tagdíjbefizetés fölött a fedezeti alapra jóváírandó arány: 99%. Belépési díj –Belépéskor 4.000 Ft a működési tartalékon kerül jóváírásra. Egységes (minimális) tagdíj mértéke –A minimális tagdíj havonta 4.000 Ft/fő, a javasolt tagdíjbefizetés pedig 10.000 Ft/fő/hó.

14 Adókedvezmények a munkáltatók részére Rendszeres munkáltatói tagdíjfizetés –A munkáltató által - minden munkatárs részére egyenlő arányban vagy mértékben - vállalt jövedelemarányos vagy fix tagdíjbefizetés tagonként havonta a minimálbér 100%-ig járulék és adómentes, vagyis a munkáltató a tagdíjbefizetést költségként elszámolja. –A munkáltató által fizetett tagdíj nem növeli a munkavállaló személyi jövedelemadóját. –A munkáltató által befizetett egészségpénztári, önsegélyező pénztári és önkéntes nyugdíjpénztári rendszeres tagdíj mértéke összevontan a minimálbér 130%-ig adó- és járulék-mentes. Eseti munkáltatói támogatás –A munkáltató az adózás előtti eredménye 20%-ig (összevontan a közcélú adománnyokkal) járulékmentesen eseti adománnyal is támogathatja munkatársait. Az adományozó munkáltató - a Pénztár Alapszabályában meghatározott szempontok szerint - meghatározhatja, hogy mely pénztári kört milyen mértékben támogatja. –Az adományozott munkavállaló tárgyévi személyi jövedelemadó alapját a támogatás növeli, de igénybe vehető a magánszemélyre vonatkozó adókedvezmény.

15 A magánszemélyek által fizetett egészségpénztári tagdíj 30%-a csökkentheti a személyi jövedelemadót. Amennyiben a pénztártag legalább 24 hónapra leköti a megtakarítását, a lekötött részre további 10% adókedvezmény vehető igénybe. Amennyiben a pénztártag a kormányrendeletben meghatározott perevenciós szolgáltatásokat választja, azok ellenértékének 10%-a további adókedvezményként érvényesíthető. A felsorolt adókedvezmények mértéke éves szinten maximum 100.000 Ft/év, a 2020. előtt nyugdíjba vonulók esetén 130.000 Ft/év lehet. Az önkéntes egészségpénztári, önsegélyező pénztári és önkéntes nyugdíjpénztári magánszemélyi adókedvezmény mértéke összesen 120.000 Ft-tal - a 2020. előtt nyugdíjba vonulók esetén 150.000 Ft-tal - csökkentheti a személyi jövedelemadót. Adókedvezmények a magánszemélyek részére

16 Miért ajánljuk munkáltatók részére? Mert, kedvező béremelési lehetőség (járulékmentes bérjellegű juttatás), azonnali szolgáltatás, csökkentheti a megbetegedések miatti többletkiadásokat, növeli a munkatársak lojalitását, gondoskodhat munkatársai egészségéről.

17 Miért ajánljuk munkáltatók részére? Az egészségpénztári tagdíj és a bérfizetés összehasonlítása (2004)

18 Magánszemélyek részére A statisztikák alapján az egy személyre jutó gyógyszerkiadás 11.000 Ft, az egy háztartásra jutó egyéb éves egészségügyi kiadás 78.000 Ft. Amennyiben Ön családja egészségügyi kiadásait egészségpénztáron keresztül finanszírozza, igénybe veheti a 30% adókedvezményt, és a szolgáltatók egyéni árkedvezményeit.

19 Magánszemélyek részére

20 Taglétszám  Taglétszám:1.779 fő  Egyéni tagok száma: 108 fő  Munkáltatók száma:46 társaság –Kiemelt munkáltatóink: Generali-Providencia Biztosító Rt. Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár Európai Utazási Biztosító Rt. Generali Alapkezelő Rt. Raiffeisen Bank Rt.

21 Szolgáltatóink Értékesítés –Generali-Providencia Biztosító Rt. Folyószámlavezető –Citibank Rt. Vagyonkezelő –Generali Alapkezelő Rt. Letétkezelő –Citibank Rt. Könyvvizsgáló –Price Waterhouse Coopers Kft. Központi egészségügyi szolgáltató –Dimenzió Med Kft.

22 Miért az Évgyűrűk Egészségpénztár? Mert, –a Generali-Providencia Biztosító szakmai háttere garanciát jelent a biztonságos működésre és növekedésre, –a Pénztár országos szerződéses szolgáltatói hálózattal rendelkezik, –a gazdaságos működtetés miatt alacsony a költséglevonás, –szűrési programjai garantálják az egészségi állapotunk pontos felmérését, –mert a szolgáltatói hálózatban készpénz-mozgás nélkül is vásárolhatunk.


Letölteni ppt "Évgyűrűk Önkéntes Egészségpénztár bemutatása. Az egészségpénztárak szerepe a magyarországi egészségügyi rendszerben Az önkéntes pénztárakról szóló törvény."

Hasonló előadás


Google Hirdetések