Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Méretmegadás MSZ ISO 129:1992 Az alkatrész egyértelmű bemutatásához nem elegendő az alak bemutatása A rajzon a méreteket és az előállításhoz szükséges.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Méretmegadás MSZ ISO 129:1992 Az alkatrész egyértelmű bemutatásához nem elegendő az alak bemutatása A rajzon a méreteket és az előállításhoz szükséges."— Előadás másolata:

1

2 Méretmegadás MSZ ISO 129:1992 Az alkatrész egyértelmű bemutatásához nem elegendő az alak bemutatása A rajzon a méreteket és az előállításhoz szükséges egyéb előírásokat is meg kell adni A szabvány szerint A méret mértékegységgel, számszerűen megadott érték, amit vonalakkal, jelekkel, megjegyzésekkel lehet kiegészíteni (pl. R65)

3 Méretmegadás néhány szabálya Rajzon minden méretet meg kell adni Minden méretet csak egyszer kell feltüntetni A méreteket azon a nézeten vagy metszeten kell megadni, amely a legjellemzőbben ábrázolja az alakzatot Egyféle mértékegységet használjunk. A mértékegységet nem kell kiírni.

4 Méretmegadás elemei

5 A méretsegédvonal a méretvonalon nyúljon túl A méretsegédvonalak és méretvonalak ha lehet ne metsszék egymást és más vonalakat A méretvonal végét egyértelműen meg kell jelölni nyílheggyel vagy ferde vonással

6 Méretjelképek

7 Magától értetődő méretek A magától értetődő méreteket nem kell megadni!

8 Mérethálózat felépítése Láncrendszerű méretmegadás

9 Mérethálózat felépítése Bázistól induló méretmegadás

10 Mérethálózat felépítése Méretmegadás koordinátákkal

11 Furatok egyszerűsített méretmegadása

12

13 Központfuratok jelölése, megadása

14 Lejtés, kúposság jelölése

15 Reteszhorony méretmegadása


Letölteni ppt "Méretmegadás MSZ ISO 129:1992 Az alkatrész egyértelmű bemutatásához nem elegendő az alak bemutatása A rajzon a méreteket és az előállításhoz szükséges."

Hasonló előadás


Google Hirdetések