Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása"— Előadás másolata:

1 Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása
Készítette: Tamás Krisztina III. évf Sportszervező szak

2 Köszöntjük az olvasót! Ez a prezentáció az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása céljából készült. Az Aikidot, mint japán harcművészetet és vele együtt az Egyesületünket az ott folyó edzések, foglalkozások, és programok által kívánjuk megismertetni a tömegsportot kedvelő olvasóval.

3 Tartalom Az Aikidoról, és az Egyesületről röviden
Az edzések helye, ideje Eger Visznek Budapest Fontosabb programok az évben A honlapról, a logó

4 Az Aikidoról röviden "Az aikido az egész világ számára van. Sohase gyakoroljátok öncélúan, mindig csak a másik emberért.„ Ueshiba Morihei A japán Aikido szót három karakterrel írják (egyesülés, harmónia, azonosulás), melynek nem szószerinti jelentése: az univerzum mozgatóerejével való egyesülés útja. Megalapítója a képen látható: Ueshiba Morihei

5 Az Egyesület bemutatása
Az Egri székhelyű SHO BU KAN AIKIDOKAI Egyesület májusában alakult. Tagságuk 2007-ben megközelítette az 90 főt, melyből a gyermekek létszáma fő körül alakult. Megyén belül gyermek és felnőtt edzéseket Egerben és Viszneken, valamint a megyén kívül Budapesten, hetente 2-3 alkalommal tart a mester. Az egyesület elnöke és egyben edzője Szeltner Zsolt 4.danos mester.

6 Az Egyesület bemutatása
Tevékenységük az aikido, mint japán harcművészet gyakorlása; a japán kultúra, életforma megismertetése, népszerűsítése. Az aikido egészséges testi és szellemi életre nevel, a sport-rekreáció egyik alapja lehet, mind a felnőttek és a gyerekek életében egyaránt. A mozgásforma egész életen át gyakorolható, nem versenysport, tehát minden korosztály számára ajánlott, tömegsport jelleggel.

7 Egyesületi adatok Alapítás éve 1994., Egyesületi keretek között májusától működik a szervezet. 2007. novemberétől neve, székhelye, és tevékenységi köre is bővült az Egyesületnek. Új név: Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület Cím: 3300 Eger Türk Frigyes utca 19. Elérhetőségek: Szeltner Zsolt:

8 Az Egyesület szervezeti felépítése
Az Egyesület elnöke: Szeltner Zsolt (4.dan) Az Egyesület elnökhelyettese: Farsang Attila (2. dan) Az Egyesület titkára: Tamás Krisztina (2. dan)

9 Célkitűzéseink Az aikido, mint japán harcművészet gyakorlása; a japán kultúra, életforma megismertetése, népszerűsítése hazánkban. A sajátos mozgáskultúra a gyermekek és a felnőttek mozgáskoordinációját nagy mértékben fejleszti, hosszú távú koncentrációs képességet javítja, ezért hasznos a motorikus zavarok kezeléséhez. Önfegyelemre tanít, és nem utolsó sorban a közösségi életet, szellemet erősíti. Célunk, hogy az edzésen résztvevő a saját képességeinek megfelelően gyakoroljon és készüljön fel az övvizsgákra, mind szellemi, mind fizikai egészségéhez hozzájáruljunk.

10 Célközönség Az Aikidot mindenki gyakorolhatja, aki szeret mozogni, egy kicsit is foglalkozik a saját egészségével, testének karbantartásával, és mindemellett önvédelmet is szeretne tanulni. Az Aikido nem versenysport, nem az erőnlét fejlesztése a fő célunk, és nem a versenyekre való felkészítés. Edzéseken az ősi japán kultúrából ránk maradt hagyományos, önvédelmi mozgásanyagot sajátítjuk el.

11 Az edzések helye, ideje Eger Az edzések helye: Körcsarnok Galéria
Az edzések időpontja: Gyerek edzések: Kedd, péntek Felnőtt edzések: Kedd, péntek: Szombat:

12 Eger A képen az edzés helyszíne, a Körcsarnok Galériája látható, valamint a könnyebb tájékozódás érdekében egy térkép az Érsek kertről, és az ott található Körcsarnokról.

13 Az edzések helye, ideje Visznek Az edzések helye:
Visznek, Tópart utca 2/a Az edzések időpontja: Szerda, péntek:

14 Visznek Az edzéseket egy magánház 25 m2 tatamival fedett garázsában tartjuk. A képen egy gyerek-bemutató látható, amit a kertben rendeztünk Visznek Jászárokszállástól 4 km-re lévő kis település, mely megtalálásához segítséget nyújt a térkép.

15 Az edzések helye, ideje Budapest Az edzések helye:
XIV. ker. Budapest, Padlizsán utca 7. Az edzések időpontja: Gyerek edzések: Hétfő, szerda: Felnőtt edzések: Hétfő, szerda, csütörtök:

16 Budapest Az edzéseket a Padlizsán utcai Általános Iskola 120m2-es tornatermében tartjuk. A könnyebb eligazodáshoz térképet csatolunk.

17 Az Egyesület közösségépítő rendezvényei
2008. évben megvalósult nagy tömegeket (egyes alkalmakkor főt) megmozgató rendezvények, programok: 2008. április tavaszi edzőtábor Mór, 2008. június 25.-július 5. gyermektábor Zamárdi, 2008. július nyári kicsi tábor Székesfehérvár, 2008. július gyerektábor Visznek, 2008. augusztus nyári nagy tábor Zánka, 2008. október őszi tábor Tiszaörs fürdő, 2008. december téli tábor Eger.

18 Gyermektáborok Gyermektábort minden nyáron Zamárdiban a Balaton parton, illetve Viszneken szervezünk. A táborok egy-egy hetesek, a táborokat közös összefogással az ország több gyermek-aikidot tartó Egyesületével együtt szervezzük.

19 Honlapról Elérhetőség: www.szeltner-aikido.hu
A honlapon mindig az aktuális információkat találja az oda látogató. Az egri és a budapesti dojo helyszínéről, az edzések időpontjáról található információ. A vizsgák, különböző edzőtáborok, és más programok időpontjai, helyszínei is megtalálhatóak a honlapon.

20 Honlapról Egyéb információként az aktuális taglista, gyerekeknek-gyerekekről szóló oldal, linkek színesítik az oldalt. A média címszó alatt az elmúlt 15 év nagyobb eseményeiről található kép, illetve video. Mindenki számára elérhető fórum működik, mely igen népszerű, és sok hasznos információt nyújt

21 Szimbólum Az Aikido felirat írott, és nyomtatott formában.

22 Logó A logó Szeltner Zsolt terve alapján készült.
Szlogenje, nyomtatványa még nincs az Egyesületnek. Írásos anyag magáról a harcművészetről megtalálható a honlapon.

23 Média Végül egy kis ízelítő a 15. éves jubileumi edzőtáborról.
Ezt az anyagot az Egri Televízió vette fel és tűzte műsorára októberében (a teljes anyag a honlapon megtalálható).

24 Köszönöm figyelmüket!


Letölteni ppt "Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések