Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása Készítette: Tamás Krisztina III. évf. Sportszervező szak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása Készítette: Tamás Krisztina III. évf. Sportszervező szak."— Előadás másolata:

1 Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása Készítette: Tamás Krisztina III. évf. Sportszervező szak

2 2 Köszöntjük az olvasót! Ez a prezentáció az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása céljából készült. Ez a prezentáció az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása céljából készült. Az Aikidot, mint japán harcművészetet és vele együtt az Egyesületünket az ott folyó edzések, foglalkozások, és programok által kívánjuk megismertetni a tömegsportot kedvelő olvasóval. Az Aikidot, mint japán harcművészetet és vele együtt az Egyesületünket az ott folyó edzések, foglalkozások, és programok által kívánjuk megismertetni a tömegsportot kedvelő olvasóval.

3 3 Tartalom Az Aikidoról, és az Egyesületről röviden Az Aikidoról, és az Egyesületről röviden Az edzések helye, ideje Az edzések helye, idejeEgerVisznekBudapest Fontosabb programok az évben Fontosabb programok az évben A honlapról, a logó A honlapról, a logó

4 4 Az Aikidoról röviden "Az aikido az egész világ számára van. Sohase gyakoroljátok öncélúan, mindig csak a másik emberért.„ Ueshiba Morihei "Az aikido az egész világ számára van. Sohase gyakoroljátok öncélúan, mindig csak a másik emberért.„ Ueshiba Morihei A japán Aikido szót három karakterrel írják (egyesülés, harmónia, azonosulás), melynek nem szószerinti jelentése: az univerzum mozgatóerejével való egyesülés útja. A japán Aikido szót három karakterrel írják (egyesülés, harmónia, azonosulás), melynek nem szószerinti jelentése: az univerzum mozgatóerejével való egyesülés útja. Megalapítója a képen látható: Ueshiba Morihei Megalapítója a képen látható: Ueshiba Morihei

5 5 Az Egyesület bemutatása Az Egri székhelyű SHO BU KAN AIKIDOKAI Egyesület 1995. májusában alakult. Az Egri székhelyű SHO BU KAN AIKIDOKAI Egyesület 1995. májusában alakult. Tagságuk 2007-ben megközelítette az 90 főt, melyből a gyermekek létszáma 40-45 fő körül alakult. Tagságuk 2007-ben megközelítette az 90 főt, melyből a gyermekek létszáma 40-45 fő körül alakult. Megyén belül gyermek és felnőtt edzéseket Egerben és Viszneken, valamint a megyén kívül Budapesten, hetente 2-3 alkalommal tart a mester. Megyén belül gyermek és felnőtt edzéseket Egerben és Viszneken, valamint a megyén kívül Budapesten, hetente 2-3 alkalommal tart a mester. Az egyesület elnöke és egyben edzője Szeltner Zsolt 4.danos mester. Az egyesület elnöke és egyben edzője Szeltner Zsolt 4.danos mester.

6 6 Az Egyesület bemutatása Tevékenységük az aikido, mint japán harcművészet gyakorlása; a japán kultúra, életforma megismertetése, népszerűsítése. Az aikido egészséges testi és szellemi életre nevel, a sport-rekreáció egyik alapja lehet, mind a felnőttek és a gyerekek életében egyaránt. A mozgásforma egész életen át gyakorolható, nem versenysport, tehát minden korosztály számára ajánlott, tömegsport jelleggel.

7 7 Egyesületi adatok Alapítás éve 1994., Egyesületi keretek között 1995. májusától működik a szervezet. Alapítás éve 1994., Egyesületi keretek között 1995. májusától működik a szervezet. 2007. novemberétől neve, székhelye, és tevékenységi köre is bővült az Egyesületnek. 2007. novemberétől neve, székhelye, és tevékenységi köre is bővült az Egyesületnek. Új név: Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület Új név: Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület Cím: 3300 Eger Türk Frigyes utca 19. Cím: 3300 Eger Türk Frigyes utca 19. Elérhetőségek: Szeltner Zsolt: 0670-888-34-22 Elérhetőségek: Szeltner Zsolt: 0670-888-34-22 www.szeltner-aikido.hu www.szeltner-aikido.hu

8 8 Az Egyesület szervezeti felépítése Az Egyesület elnöke: Az Egyesület elnöke: Szeltner Zsolt (4.dan) Az Egyesület elnökhelyettese: Az Egyesület elnökhelyettese: Farsang Attila (2. dan) Az Egyesület titkára: Az Egyesület titkára: Tamás Krisztina (2. dan)

9 9 Célkitűzéseink Az aikido, mint japán harcművészet gyakorlása; a japán kultúra, életforma megismertetése, népszerűsítése hazánkban. A sajátos mozgáskultúra a gyermekek és a felnőttek mozgáskoordinációját nagy mértékben fejleszti, hosszú távú koncentrációs képességet javítja, ezért hasznos a motorikus zavarok kezeléséhez. Önfegyelemre tanít, és nem utolsó sorban a közösségi életet, szellemet erősíti. Célunk, hogy az edzésen résztvevő a saját képességeinek megfelelően gyakoroljon és készüljön fel az övvizsgákra, mind szellemi, mind fizikai egészségéhez hozzájáruljunk.

10 10 Célközönség Az Aikidot mindenki gyakorolhatja, aki szeret mozogni, egy kicsit is foglalkozik a saját egészségével, testének karbantartásával, és mindemellett önvédelmet is szeretne tanulni. Az Aikido nem versenysport, nem az erőnlét fejlesztése a fő célunk, és nem a versenyekre való felkészítés. Edzéseken az ősi japán kultúrából ránk maradt hagyományos, önvédelmi mozgásanyagot sajátítjuk el.

11 11 Az edzések helye, ideje Eger Az edzések helye: Körcsarnok Galéria Az edzések helye: Körcsarnok Galéria Az edzések időpontja: Az edzések időpontja: Gyerek edzések: Kedd, péntek 16.00-17.00 Felnőtt edzések: Kedd, péntek: 19.00-20.30 Szombat: 9.00-10.30

12 12 Eger A képen az edzés helyszíne, a Körcsarnok Galériája látható, valamint a könnyebb tájékozódás érdekében egy térkép az Érsek kertről, és az ott található Körcsarnokról. A képen az edzés helyszíne, a Körcsarnok Galériája látható, valamint a könnyebb tájékozódás érdekében egy térkép az Érsek kertről, és az ott található Körcsarnokról.

13 13 Az edzések helye, ideje Visznek Az edzések helye: Az edzések helye: Visznek, Tópart utca 2/a Az edzések időpontja: Az edzések időpontja: Szerda, péntek: 16.45-19.30

14 14 Visznek Az edzéseket egy magánház 25 m 2 tatamival fedett garázsában tartjuk. A képen egy gyerek- bemutató látható, amit a kertben rendeztünk Az edzéseket egy magánház 25 m 2 tatamival fedett garázsában tartjuk. A képen egy gyerek- bemutató látható, amit a kertben rendeztünk Visznek Jászárokszállástól 4 km- re lévő kis település, mely megtalálásához segítséget nyújt a térkép. Visznek Jászárokszállástól 4 km- re lévő kis település, mely megtalálásához segítséget nyújt a térkép.

15 15 Az edzések helye, ideje Budapest Az edzések helye: Az edzések helye: XIV. ker. Budapest, Padlizsán utca 7. Az edzések időpontja: Az edzések időpontja: Gyerek edzések: Hétfő, szerda: 15.00-16.00 Felnőtt edzések: Hétfő, szerda, csütörtök: 18.30-20.00

16 16 Budapest Az edzéseket a Padlizsán utcai Általános Iskola 120m 2 -es tornatermében tartjuk. Az edzéseket a Padlizsán utcai Általános Iskola 120m 2 -es tornatermében tartjuk. A könnyebb eligazodáshoz térképet csatolunk. A könnyebb eligazodáshoz térképet csatolunk.

17 17 Az Egyesület közösségépítő rendezvényei 2008. évben megvalósult nagy tömegeket (egyes alkalmakkor 200-250 főt) megmozgató rendezvények, programok: 2008. évben megvalósult nagy tömegeket (egyes alkalmakkor 200-250 főt) megmozgató rendezvények, programok: 2008. április 3.-8. tavaszi edzőtábor Mór, 2008. április 3.-8. tavaszi edzőtábor Mór, 2008. június 25.-július 5. gyermektábor Zamárdi, 2008. június 25.-július 5. gyermektábor Zamárdi, 2008. július 4.-13. nyári kicsi tábor Székesfehérvár, 2008. július 4.-13. nyári kicsi tábor Székesfehérvár, 2008. július 13.-17. gyerektábor Visznek, 2008. július 13.-17. gyerektábor Visznek, 2008. augusztus 6.-12. nyári nagy tábor Zánka, 2008. augusztus 6.-12. nyári nagy tábor Zánka, 2008. október 22.-23. őszi tábor Tiszaörs fürdő, 2008. október 22.-23. őszi tábor Tiszaörs fürdő, 2008. december 27.-29. téli tábor Eger. 2008. december 27.-29. téli tábor Eger.

18 18 Gyermektáborok Gyermektábort minden nyáron Zamárdiban a Balaton parton, illetve Viszneken szervezünk. Gyermektábort minden nyáron Zamárdiban a Balaton parton, illetve Viszneken szervezünk. A táborok egy-egy hetesek, a táborokat közös összefogással az ország több gyermek- aikidot tartó Egyesületével együtt szervezzük. A táborok egy-egy hetesek, a táborokat közös összefogással az ország több gyermek- aikidot tartó Egyesületével együtt szervezzük.

19 19 Honlapról Elérhetőség: www.szeltner-aikido.hu www.szeltner-aikido.hu A honlapon mindig az aktuális információkat találja az oda látogató. Az egri és a budapesti dojo helyszínéről, az edzések időpontjáról található információ. A vizsgák, különböző edzőtáborok, és más programok időpontjai, helyszínei is megtalálhatóak a honlapon.

20 20 Honlapról Egyéb információként az aktuális taglista, gyerekeknek-gyerekekről szóló oldal, linkek színesítik az oldalt. A média címszó alatt az elmúlt 15 év nagyobb eseményeiről található kép, illetve video. Mindenki számára elérhető fórum működik, mely igen népszerű, és sok hasznos információt nyújt

21 21 Szimbólum Az Aikido felirat írott, és nyomtatott formában. Az Aikido felirat írott, és nyomtatott formában.

22 22 Logó A logó Szeltner Zsolt terve alapján készült. A logó Szeltner Zsolt terve alapján készült. Szlogenje, nyomtatványa még nincs az Egyesületnek. Írásos anyag magáról a harcművészetről megtalálható a honlapon. Szlogenje, nyomtatványa még nincs az Egyesületnek. Írásos anyag magáról a harcművészetről megtalálható a honlapon.

23 23 Média Végül egy kis ízelítő a 15. éves jubileumi edzőtáborról. Végül egy kis ízelítő a 15. éves jubileumi edzőtáborról. Ezt az anyagot az Egri Televízió vette fel és tűzte műsorára 2008. októberében (a teljes anyag a honlapon megtalálható). Ezt az anyagot az Egri Televízió vette fel és tűzte műsorára 2008. októberében (a teljes anyag a honlapon megtalálható).

24 24 Köszönöm figyelmüket!


Letölteni ppt "Az egri Sho Bu Kan Ifjúsági és Szabadidő-sport Egyesület bemutatása Készítette: Tamás Krisztina III. évf. Sportszervező szak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések