Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lágymányosi Általános Iskola

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lágymányosi Általános Iskola"— Előadás másolata:

1 Lágymányosi Általános Iskola
Bemutató Készítette: Nagy Péter igazgató EKTF tanügyigazgatás szak Budapest, 2003.

2 A bemutató felépítése 1. Elérhetőségek 7. Szakkörök
2. Képek iskolánkról 3. Az iskola arculata 4. Hagyományok Tanulmányi versenyek Zeneiskola Hitoktatás 5. Korrepetálások 6. Iskolai rendezvények Kerület napja Karácsonyi koncert Farsang Sportnap 7. Szakkörök 8. Informatika-oktatás 9. Szabadidő Napközi Kirándulás, tábor, erdei iskola Könyvtár Sportélet

3 Elérhetőségek Cím: 1111 Budapest, Egry József u Telefon: Internet: OM azonosító:

4 Képek iskolánkról

5 Az iskola arculatát Az iskola arculata az emelt szintű nyelvoktatás,
a számítástechnikai képzés, a környezeti nevelés, a vizuális és művészeti nevelés határozza meg.

6 Hagyományok Tanulmányi versenyek Zeneiskola Hitoktatás
Korrepetálások, egyéni foglalkozások Iskolai rendezvények Sportélet Szakkörök

7 Tanulmányi versenyek Az iskola oktatásának magas színvonalát igazolja, hogy az elmúlt tanévekben is szép eredményeket értek el tanulóink a kerületi, fővárosi és az országos tanulmányi versenyeken is. Rendszeresen szervezünk iskolai versenyeket az alábbi tantárgyakból: Matematika Angol Német Számítástechnika Magyar nyelv Ver és prózamondó Földrajz Fizika Biológia

8 Zeneiskola Az iskola épületében működő Weiner Leo Állami Zeneiskolának sok tanulónk lelkes növendéke. Szolfézs, furulya, cselló, zongora, hegedű tanulására nyílik lehetőségük. Diákjaink ünnepélyeinken, koncertjeinken mutatják be tehetségüket.

9 Hitoktatás Iskolánkban a tanórákhoz kapcsolódóan római katolikus, evangélikus és református hitoktatás is folyik az egyházakkal történt megállapodás szerint.

10 Korrepetálások, egyéni foglalkozások
A délelőtti tanórákat az alsó tagozaton délután napközis foglalkozás követi, a felső tagozatosoknak tanulószobai foglalkozást biztosítunk. Az elmaradók és a lassabban haladók részére felzárkóztató foglalkozásokat, a kiemelkedő képességű tanulóknak egyéni tehetséggondozó foglalkozásokat szervezünk.

11 Iskolai rendezvények Hagyományőrző iskolai Rendezvények
Pákozdi csata évfordulója Aradi vértanúk napja 1956-os Polgári Forradalom és Szabadságharc XI. kerület napja Mikulás Luca-napi alakoskodás Karácsaonyi koncert Magyar Kultúra Napja 1848-as Polgári Forradalom és Szabadságharc Magyar nyelv hete, a költészet napja Húsvéti hagyományok Anyák Napja Tanulmányi kirándulás Erdei iskola

12 rendezzük meg Újbuda napját.
XI. Kerület napja Minden évben 11. hó 11-én 11 órától rendezzük meg Újbuda napját. A tanítási órák után különböző kerületi ill. iskolai rendezvényeken vehetnek részt a gyerekek.

13 Karácsonyi koncert Évek óta kiemelkedő kulturális esemény iskolánkban a karácsonyi koncert. Tanulóink zenés illetve prózai műsorokkal lépnek fel a gyerekek és szülők előtt. A zeneiskolás tanulók és énekkarosok is szerepelnek a műsorban.

14 Farsang Rendszeres március eleji program iskolánkban a farsangi mulatság. A gyerekek táncolnak, tréfás játékokat találnak ki, jelmezversenyt rendeznek.

15 Választható szakkörök:
Széles választék jellemzi iskolai szakköreinket is Választható szakkörök: Német Angol Technika Történelem Számítástechnika Környezetvédő Ficak (Természetjáró) Kémia Fizika Biológia Ügyes kezek Szobrász Sportkörök Rajz

16 Sportélet Sportolási lehetőségek
Választható alsó tagozattól: úszás, korcsolya, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz, foci. Igény szerint: karate, rock and roll, aerobick és néptánc. Hetedik-nyolcadikosoknak társastánc-tanfolyam indul.

17 Sportnap Minden tavasszal a sportnapon mérik össze a tanulók tudásukat a legkülönbözőbb sportágakban. Cél ilyenkor, hogy valamennyi diákot és pedagógust megmozgassunk!

18 Informatika-oktatás A 2003/2004-es tanévtől már két –Internet-kapcsolattal rendelkező – korszerű számítástechnika-terem áll tanulóink rendelkezésére. A felsős tanulók valamennyi évfolyamban a tanórai kereteken belül ismerkedhetnek a számítástechnikával. Alsós tanulóinknak heti két alkalommal szakköri foglalkozást, a felsősöknek Internet-klubot tartunk.

19 Szabadidős tevékenységek
A tanórai foglalkozások után gyakran szervezünk tanulóinknak délutáni közös foglalkozásokat. Emellett egyéni igények szerint kisebb csoportoknak színházi, múzeumi, stb. programokat is kínálunk. A részletes kiírások témakörök szerint az iskola mindhárom emeletén elhelyezett hirdetőtáblákon találhatók. Témák: Színház, mozi, Opera, Filharmónia szervezésével kapcsolatos információk Tájékoztató aktuális kiállításokról, múzeumi programokról Iskolánkban működő szakkörök hirdetései, nyitott programjai Kirándulás, természetjárás hétközben és hétvégén Iskolai szintű sportversenyek és bajnokságok

20 Napközi A délelőtti tanórákat az alsó tagozaton délután napközis foglalkozás követi, a felső tagozatosoknak tanulószobai foglalkozást biztosítunk. A gyerekek nyugodt körülmények között, kellemes légkörben tölthetik a délutánt.

21 Kirándulások, erdei táborok
A tanév végén tanulmányi kirándulásra megy minden osztály. Alsó tagozaton már hagyomány az erdei iskola. Egy-egy osztály 5-6 napot tölt együtt ilyenkor, délelőtt tanulnak, délutánonként túráznak, kirándulnak, játszanak, ismerkednek a környezetükkel.

22 Könyvtár Könyvtárunkban fellelhetőek az átfogó modern lexikonokon kívül a szépirodalom, az ifjúsági irodalom, a művészet és a tudomány gyermekek számára fontos és alapvető művei.

23 VÉGE…


Letölteni ppt "Lágymányosi Általános Iskola"

Hasonló előadás


Google Hirdetések