Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Projektmunka KTT 600-6 A Szépművészeti Múzeum könyvtárának arculati kézikönyve Projekt tagok: Légrádi László Popcsa Adrienne Evelin Rácz Gábor Szűcs Erika.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Projektmunka KTT 600-6 A Szépművészeti Múzeum könyvtárának arculati kézikönyve Projekt tagok: Légrádi László Popcsa Adrienne Evelin Rácz Gábor Szűcs Erika."— Előadás másolata:

1 Projektmunka KTT 600-6 A Szépművészeti Múzeum könyvtárának arculati kézikönyve Projekt tagok: Légrádi László Popcsa Adrienne Evelin Rácz Gábor Szűcs Erika Tóth Gusztáv Zsolnai Péter

2 Bevezető A Szépművészeti Múzeumban jelenleg lezajló változások következtében a múzeum új vezetősége egy új, a többi múzeumtól jól megkülönböztethető, de saját intézményeivel harmonizáló arculattal szeretne megjelenni. Ennek része a könyvtár új arculatának megtervezése is. Az arculat kidolgozásánál törekedtünk arra, hogy vizuálisan is mutassa a könyvtár legfőbb értékeit: az elkötelezettséget és a szakértelmet. Ezzel együtt pedig adjon egy egységes és jól használható rendszert, mellyel mindennapi munkánkat segíti.

3 Bevezető Akárcsak az üzleti világban, úgy a non- profit szférában is fontos, hogy egységes képet mutassunk magunkról ügyfeleink és partnereink számára, s ezt a képet folyamatosan gondozzuk, erősítsük. Az arculat ápolása természetesen nem lehet csupán egyetlen osztály feladata, ezért arra kértünk mindenkit, hogy a könyvben foglalt arculati szabályoknak megfelelően alkalmazza a könyvtár nevét, lógóját és valamennyi egyéb arculati elemét.

4 Tartalom I. Fejezet – Vizuális alapelemekI. Fejezet – Vizuális alapelemekI. Fejezet – Vizuális alapelemekI. Fejezet – Vizuális alapelemek II. Fejezet – Irodai nyomtatványokII. Fejezet – Irodai nyomtatványokII. Fejezet – Irodai nyomtatványokII. Fejezet – Irodai nyomtatványok III. Fejezet – További nyomtatott anyagokIII. Fejezet – További nyomtatott anyagokIII. Fejezet – További nyomtatott anyagokIII. Fejezet – További nyomtatott anyagok IV. Fejezet – Elektronikus anyagokIV. Fejezet – Elektronikus anyagokIV. Fejezet – Elektronikus anyagokIV. Fejezet – Elektronikus anyagok V. Fejezet – Kommunikációs arculat (nyomtatott anyagok)V. Fejezet – Kommunikációs arculat (nyomtatott anyagok)V. Fejezet – Kommunikációs arculat (nyomtatott anyagok)V. Fejezet – Kommunikációs arculat (nyomtatott anyagok)

5 I. Fejezet – Vizuális alapelemek Az embléma színes változata és annak szerkezeteAz embléma színes változata és annak szerkezeteAz embléma színes változata és annak szerkezeteAz embléma színes változata és annak szerkezete Az embléma szürkeárnyalatos változata és az embléma méretváltozataiAz embléma szürkeárnyalatos változata és az embléma méretváltozataiAz embléma szürkeárnyalatos változata és az embléma méretváltozataiAz embléma szürkeárnyalatos változata és az embléma méretváltozatai

6 Az embléma színes változata és annak szerkezete Az embléma két fő részből áll. A felső része egy nyitott könyv, mely a könyvtár tevékenységét szimbolizálja. Színeivel a fiatalosságra és lendületre utal. Az embléma alsó része informatív, a könyvtár teljes nevét tartalmazza. Határozott tipográfiával és kontrasztos betűivel stabil alapra helyezi az emblémát. A könyvtár teljes neve, de azon belül is a „könyvtár” szó kiemelése jól biztosíthatja az olvashatóságot, azon belül pedig a megkülönböztethetőséget a múzeum más egységeitől.

7 Az embléma szürkeárnyalatos változata és az embléma méretváltozatai

8 II. Fejezet – Irodai nyomtatványok LevélpapírLevélpapírLevélpapír Levélpapír (angol nyelvű változat)Levélpapír (angol nyelvű változat)Levélpapír (angol nyelvű változat)Levélpapír (angol nyelvű változat) Levélpapír (szürkeárnyalatos változat)Levélpapír (szürkeárnyalatos változat)Levélpapír (szürkeárnyalatos változat)Levélpapír (szürkeárnyalatos változat) FaxpapírFaxpapírFaxpapír BorítékBorítékBoríték NévjegykártyaNévjegykártyaNévjegykártya

9 Levélpapír A levélpapír mérete: A4=210x297 mm. Papír: Rivers Tradition, fehér, 100 g. Betűk: Times New Roman. Színkód: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C

10 Levélpapír (angol nyelvű változat) A levélpapír angol nyelvű változata minden grafikai eleme megegyezik a magyar nyelvűével.

11 Levélpapír (szürkeárnyalatos változat) A szürkeárnyalatos levélpapír szerkezete és méretei teljesen megegyeznek a direkt színes változattal.

12 Faxpapír A faxpapír struktúrája a levélpapírra épül, figyelembe véve a printelés technika specifikációit. Ezért egyszínes (szürkeárnyalatú).

13 Boríték C6 boríték mérete: 162x114 mm. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Betűtípus: Times New Roman 80

14 Névjegykártya Névjegykártya mérete: 162x114 mm. Papír: Rivers Tradition, fehér, 250 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Név: 11 pt Times New Roman 80 Beosztás: 8 pt Times New Roman 80 Cím: 7 pt Times New Roman 80

15 III. Fejezet – További nyomtatott anyagok MappaMappaMappa MeghívóMeghívóMeghívó Előjegyzés, olvasójegyElőjegyzés, olvasójegyElőjegyzés, olvasójegyElőjegyzés, olvasójegy CD borítóCD borítóCD borítóCD borító ZászlóZászlóZászló AjándéktárgyakAjándéktárgyakAjándéktárgyak

16 Mappa A mappánál a lógó a jobb alsó sarokba kerül. A mappa hajtott mérete: 220x301 mm, dupla bígelésű gerince 5-10 mm. Papír: Rives Tradition, fehér, 320 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Betűtípus: Times New Roman 80

17 Mappa A mappánál a lógó a jobb alsó sarokba kerül. A mappa hajtott mérete: 220x301 mm, dupla bígelésű gerince 5-10 mm. Papír: Rives Tradition, fehér, 320 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Betűtípus: Times New Roman 80

18 Meghívó A meghívó kártya mérete: 150x100 mm. Papír: Rives Tradition, fehér, 250 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C A „Meghívó” felirat betűtípusa: 32 pt Elegant Script A kártya hátoldalán a folyó szöveg 16/24/14 pt Times New Roman 80.

19 Előjegyzés, olvasójegy

20 CD borító A CD borító kihajtott, vágott mérete: 240x120 mm, a hajtás bígelve. Papír: Rives Tradition, fehér, 100 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C A kiadvány stílusában megegyezik az előzőkkel.

21 Zászló A zászló mérete lehet változó, de a fekvő megjelenést válasszuk. Az embléma domináns, jól értelmezhető méretét fokozza a körülötte használt fehér aura. A jellegzetes színek használata segíti az arculati egységet.

22 Ajándéktárgyak Sokféle tárgy lehet arculathordozó. Legfontosabb szempont, hogy vegyük figyelembe az adott tárgy színét, anyagát és e szerint válasszuk ki a megfelelő emblémát. Lehetőleg tartsuk az arculati színeket. Ha egy tárgy alkalmas image kommunikációra is, mindenképpen használjuk az aktuális image elemeket.

23 IV. Fejezet – Elektronikus anyagok WeboldalWeboldal A könyvtár weboldalaként a már meglévőt használjuk. A múzeum szintén tervezi az elektronikus megjelenés formáinak változtatását, de ez egy másik, nagy átfogó projekt feladata (On-line katalógus – a rendszer igazodjon a MOKKA- hoz vagy valamelyik nemzetközi lekérdező rendszerhez.)

24 V. Fejezet – Kommunikációs arculat (nyomtatott anyagok) SajtóhirdetésSajtóhirdetésSajtóhirdetés TájékoztatásTájékoztatásTájékoztatás EgyébEgyébEgyéb

25 Sajtóhirdetés A kiadvány stílusában megegyezik az előzőkkel, jellegzetes színvilágával, betűtípusaival segíti az egységes arculatot, ezen felül biztosítja az intézmény könnyű azonosíthatóságát.

26 Tájékoztatás

27 Automata önfestékező bélyegző Méretek: 44x15 mm, 55x15 mm BélyegzőBélyegző

28 Betűtípusok A kiadványok, az intézmény dolgozói által szerkesztett iratok stílusukban meg kell, hogy egyezzenek, hogy jellegzetes színvilágukkal, betűtípusukkal biztosítsák az egységes arculatot, az intézmény könnyű azonosíthatóságát. Ezért külön felhívtuk mindenki figyelmét, hogy a könyvben foglalt arculati szabályoknak megfelelően alkalmazza a könyvtár nevét, lógóját és valamennyi egyéb arculati elemét.

29 Köszönjük a figyelmet! Projekt tagok: Légrádi László (legradi@euroweb.hu) Popcsa Adrienne Evelin (apopcsa@euroweb.hu) Rácz Gábor (racz@shotgun.hu) Szűcs Erika (dzsadzsa@chello.hu) Tóth Gusztáv (gustawo@freemail.hu) Zsolnai Péter (pepeposta@vipmail.hu)


Letölteni ppt "Projektmunka KTT 600-6 A Szépművészeti Múzeum könyvtárának arculati kézikönyve Projekt tagok: Légrádi László Popcsa Adrienne Evelin Rácz Gábor Szűcs Erika."

Hasonló előadás


Google Hirdetések