Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítették :Szigyártó Tímea Sütő Ruth. ,,A gyermekeket szivb ő l imádjátok! Isten ajándékát el ne dobjátok! Szörny ű az égi sors, mi vár az anyára! Jaj!...ne.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítették :Szigyártó Tímea Sütő Ruth. ,,A gyermekeket szivb ő l imádjátok! Isten ajándékát el ne dobjátok! Szörny ű az égi sors, mi vár az anyára! Jaj!...ne."— Előadás másolata:

1 Készítették :Szigyártó Tímea Sütő Ruth

2 ,,A gyermekeket szivb ő l imádjátok! Isten ajándékát el ne dobjátok! Szörny ű az égi sors, mi vár az anyára! Jaj!...ne hallgassatok az Ördög szavára! Édesanya ajkán az a legszebb zene: Tárt karral, ha mondja: Gyere kicsim!...Gyere!”

3 Mi az abortusz?

4  Az abortusz nem más,mint a terhesség természetes vagy mesterséges úton és körülmények között történő megszakasztása.  Az előbbit spontán vetélésnek, az utóbbit művi vetélésnek nevezik.

5 Következmények:  a később kívánt magzatok életkilátásait jelentősen ronthatja.  az abortuszon átesett nők 32 % - ban meddőség következik be.  fiatalok esetében ez a szám csaknem 50.

6 A terhességmegszakítás módjai:  1. lépés: A méhnyak tágítása  2. lépés: A méh üregének kiürítése

7 Elgondolkodtattó képek az abortuszról: Gondosk odásra vágyom! A Anyát akarjuk!!! Miért??? Anya,kérlek neee!!! Azt megértem, ha nem vagy kész rám,...de inkább adj örökbe, hadd éljek!

8  Édesanyám, ne vegyél el, oka van a létnek, megszületni vágyom hozzád, látni szeretnélek! Az sem baj, ha pólyám sem lesz, ne ringasson bölcső, öled mélye biztonsága éppen elegendő. Édesanyám, ha meghívtál, ne zárd rám az ajtót, becézgetve szólj csak hozzám, megnyugszom a hangtól! Hidd el nekem, szeretni fogsz, ha pillantod orcám, büszke leszel, boldogságod bízd egy kicsit most rám! Bármiből is fogantattam, a te tested táplál, én viszem a szeretetet, amire úgy vágytál. Elmúlástól, hogyha félsz majd, én szorítom kezed, kérlek anyám, a haláltól te ments most engemet!

9  A megkérdezettek 45% nem tudja, hogy a terhességmegszakí tásnak van-e jogi feltétele. Mindössze a válaszadók 25%-a említette, hogy vannak bizonyos szabályok, és ezeket többnyire helyesen sorolták fel: a legtöbben a válsághelyzetet, a 12 hetes korig fennálló önkéntességet és az orvosi indokot emelték ki.

10  „Minden emberi lényt, mint személyt, élete els ő pillanatától fogva tisztelet illeti meg....De ő t mégsem tisztelték...”

11  Ha anyukám tudná, hogyan csinálják az abortuszt, biztos megrémülne.

12 Gondoltál már rá,hogy milyen lenne a kicsi helyzetébe???

13 Én élni akarok....TE nem???

14 Mit választanál???

15 Az életet???

16 Vagy a HALÁLT???

17 Te még jól dönthetsz....

18 Év A terhesség- megszakítások száma országosan Száz élveszületésre jutó abortuszok száma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,4 2007kb kb. 45,1 Statisztika:

19 Az és 44 év közötti nőre jutó abortuszok száma és biztonságossága a világ régióiban:

20 Életveszély Banglades ChileÍrország Más, az anya egészségét veszélyeztető okok Costa Rica GhánaMarokkó Nincsenek előírt feltételek Csehszlovákia HollandiaMagyarország Az abortusz engedélyezésének feltételei

21 Köszönjük a figyelmet,remélem TE tanultál ebb ő l a bemutatóból! ~.~


Letölteni ppt "Készítették :Szigyártó Tímea Sütő Ruth. ,,A gyermekeket szivb ő l imádjátok! Isten ajándékát el ne dobjátok! Szörny ű az égi sors, mi vár az anyára! Jaj!...ne."

Hasonló előadás


Google Hirdetések