Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Programfejlesztési Központ XI.A.6.15. Személyi jövedelemadók.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Programfejlesztési Központ XI.A.6.15. Személyi jövedelemadók."— Előadás másolata:

1 Programfejlesztési Központ XI.A Személyi jövedelemadók

2 Egyesült Királyság személyi jövedelemadó (2006/2007) Éves jövedelem (angol fontban)Szja-kulcs % % felett40%

3 Franciaországban a személyi jövedelmekre progresszív adót vetettek ki. Személyi jövedelemadó 2006/2007 JövedelemSzemélyi jövedelemadó kulcs 0 – € % € € , 5% € € % € € % € fölött40% Franciaország személyi jövedelemadó (2006/2007)

4 Németországban progresszív adózási rendszert vezettek be. Az adózás mértéke attól is függ, hogy az adóalany melyik adókategóriába tartozik. Az adókategóriák - többek között - a családi állapotot is figyelembe veszik. Adókategóriák: 1. egyedülálló, illetve elvált 2. egyedülálló, illetve elvált, legalább egy gyermekkel él egy háztartásban, és a gyerek után juttatásban részesül 3. házas munkavállalók, illetve özvegyek (utóbbiak csak a házastárs halálát követő egy évig tartoznak csak ide) 4. házas munkavállalók, akik mindketten rendelkeznek jövedelemmel 5. házas munkavállalók, akik közül az egyik házastárs dolgozik, a másik pedig a 3. kategóriába tartozik 6. több munkahelyen dolgozó munkavállalók, akik második, illetve harmadik adókártyájukat használják Éves jövedelem (euró)Szja-kulcs % % % felett42% Németország személyi jövedelemadó (2006/2007)

5 Személyi jövedelemadó Magyarország Ft18% Ft-tól Ft és az Ft-on felüli rész 36%-a Magyarországon a személyi jövedelmekre progresszív adót vetettek ki.


Letölteni ppt "Programfejlesztési Központ XI.A.6.15. Személyi jövedelemadók."

Hasonló előadás


Google Hirdetések