Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sára Renáta 10/C. A margarin szerkezetét tekintve zsírok és olajok, valamint ivóvíz stabil keveréke, emulziója. A gyártástechnológiának az a feladata,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sára Renáta 10/C. A margarin szerkezetét tekintve zsírok és olajok, valamint ivóvíz stabil keveréke, emulziója. A gyártástechnológiának az a feladata,"— Előadás másolata:

1 Sára Renáta 10/C

2 A margarin szerkezetét tekintve zsírok és olajok, valamint ivóvíz stabil keveréke, emulziója. A gyártástechnológiának az a feladata, hogy ezt a keveréket létrehozza, és úgy stabilizálja azt, hogy a termék forgalomba hozható legyen. Ez elsősorban az alapanyagok gondos megválasztásán, a helyesen elvégzett keverésen és a stabilitást segítő adalékanyagok használatán múlik. A keverék spontán szétválását az ún. emulgeáló szerekkel lehet megakadályozni. A margaringyártás lényegét tekintve tehát emulziókészítés, amelynek lépései a következők :

3 Gyártási folyamat : 1. Az alapanyagok kiválasztása 2. A zsírfázis összeállítása és keverése 3. A vízfázis összeállítása és keverése 4. Előemulzió készítése a zsírfázis és a vízfázis összekeverésével 5. Kristályosító hűtés, a termék jellegétől függően akár több lépésben 6. Az emulzió egyneműsítése, átgyúrása 7. Pihentetés a végleges szerkezet kialakulása érdekében 8. Csomagolás 9. Raktározás

4 Köszönöm a figyelmet !


Letölteni ppt "Sára Renáta 10/C. A margarin szerkezetét tekintve zsírok és olajok, valamint ivóvíz stabil keveréke, emulziója. A gyártástechnológiának az a feladata,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések