Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

CELLACÍMZÉSI MÓDOK A TÁBLÁZATKEZELŐ PROGRAMBAN I. B) Milyen cellacímzési módokat használ a táblázatkezelő program? Melyiket milyen esetben használja?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "CELLACÍMZÉSI MÓDOK A TÁBLÁZATKEZELŐ PROGRAMBAN I. B) Milyen cellacímzési módokat használ a táblázatkezelő program? Melyiket milyen esetben használja?"— Előadás másolata:

1 CELLACÍMZÉSI MÓDOK A TÁBLÁZATKEZELŐ PROGRAMBAN I. B) Milyen cellacímzési módokat használ a táblázatkezelő program? Melyiket milyen esetben használja?

2 Az Excel cellacímzési módjai: 1. Relatív hivatkozás 2. Abszolút hivatkozás 3. Vegyes hivatkozás

3 Relatív hivatkozás

4 C2=A2*B2 Az Excel értelemszerűen másol. Ha a C1 hivatkozást a C2 cellába másolom, akkor az A1*B1 képletből A2*B2 lesz! C1=A1*B1

5 RELATÍV HIVATKOZÁS Az olyan hivatkozást, amely másoláskor átváltozik, RELATÍV HIVATKOZÁSnak nevezzük. Nincs jele

6 Abszolút hivatkozás

7 C2=$A$1*$B$1 Ha nem akarjuk, hogy egy hivatkozás másoláskor megváltozzon, akkor védekeznünk kell ellene. Ilyenkor a védeni kívánt cella betűje és száma elé egy-egy “$ ” jelet szúrunk be. Ekkor tetszőleges másoláskor is a cellánk hivatkozása változatlan marad. C1=A1*B1

8 ABSZOLÚT HIVATKOZÁS Az olyan hivatkozást, amely másoláskor nem változik, ABSZOLÚT HIVATKOZÁSnak nevezzük. Az abszolút hivatkozást a $ (dollár) jel jelzi A betű és a szám elé is ki kell tenni! (2)

9 Vegyes hivatkozás

10 C2=$A2*B$1 A relatív és abszolút hivatkozást keverhetjük is! Ilyenkor csak a számot vagy csak a betűt védjük. C1=A1*B1

11 VEGYES HIVATKOZÁS Ha a relatív és abszolút hivatkozást keverjük akkor VEGYES HIVATKOZÁSról beszélünk. csak a számot vagy csak a betűt védjük A védett betűt vagy számot a $ (dollár) jel jelzi Csak a védett betű vagy szám elé kell kitenni! (1)


Letölteni ppt "CELLACÍMZÉSI MÓDOK A TÁBLÁZATKEZELŐ PROGRAMBAN I. B) Milyen cellacímzési módokat használ a táblázatkezelő program? Melyiket milyen esetben használja?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések