Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése."— Előadás másolata:

1 Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése. Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése. Fenntartója: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Fenntartója: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

2 Iskolánk története 1. 1990 óta Nyíregyházán önálló intézményként működünk 2. 1992 óta OKJ rendszerű szakképzéssel bővült az iskola feladatköre 3. 1996-ban vettük fel a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola nevet és váltunk szakképző intézménnyé 4. 2001-től bázisiskolai feladatokat is ellátunk. 5. 2008 júliusában elköltöztünk, a volt Vay Ádám Laktanya felújított épületeit vehettük birtokba.

3 Iskolánk feladata Szakiskolai oktatás a 9. - 10. osztályosok számára. Szakiskolai oktatás a 9. - 10. osztályosok számára. Felzárkóztató oktatás szervezése. Felzárkóztató oktatás szervezése. Szakma-oktatás (elméleti és gyakorlati). Szakma-oktatás (elméleti és gyakorlati). Szakmunkás vizsgák szervezése. Szakmunkás vizsgák szervezése. Tanuló létszám: 292 fő Tanuló létszám: 292 fő Pedagógusok száma: 31 fő Pedagógusok száma: 31 fő Tanulócsoportok száma: 16 Tanulócsoportok száma: 16

4

5 Élelmiszer eladó 2+2 éves oktatás 2+2 éves oktatás Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A 12. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel. A 12. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel.

6 Ruházati eladó 2+2 éves oktatás 2+2 éves oktatás Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A 12. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel. A 12. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel.

7 Pincér képzés 2+3 éves oktatás 2+3 éves oktatás Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A 12-13. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel. A 12-13. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel.

8 Szakács képzés 2+3 éves oktatás 2+3 éves oktatás Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A 12-13. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel. A 12-13. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel.

9 Festő-mázoló és tapétázó képzés 3 éves (alternatív) oktatás 3 éves (alternatív) oktatás A képzés 1/3-ában közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A képzés 1/3-ában közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. 9. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 9. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 10-11. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre (vállalkozókhoz) tanulószerződéssel. 10-11. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre (vállalkozókhoz) tanulószerződéssel.

10 Kőműves képzés 3 éves (alternatív) oktatás 3 éves (alternatív) oktatás A képzés 1/3-ában közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A képzés 1/3-ában közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. 9. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 9. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 10-11. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre (vállalkozókhoz) tanulószerződéssel. 10-11. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre (vállalkozókhoz) tanulószerződéssel.

11 Egyéb információk Kollégiumi elhelyezést nem tudunk biztosítani Kollégiumi elhelyezést nem tudunk biztosítani Intézményünkben nincs felvételi vizsga és felvételi elbeszélgetés sem. A sikeres felvételi fontos alapja az általános iskolai bizonyítvány. Intézményünkben nincs felvételi vizsga és felvételi elbeszélgetés sem. A sikeres felvételi fontos alapja az általános iskolai bizonyítvány. Tanulóinknak felzárkóztató foglalkozásokat, tehetséggondozó órákat és színes szakköri programokat tudunk biztosítani. Tanulóinknak felzárkóztató foglalkozásokat, tehetséggondozó órákat és színes szakköri programokat tudunk biztosítani. A közismereti és szakmai órák bizonyos részét csoportbontásban tudjuk oktatni. A közismereti és szakmai órák bizonyos részét csoportbontásban tudjuk oktatni. A választott szakokat csak a megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el. A választott szakokat csak a megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el.

12 Fontos címek, elérhetőségek Iskolánk neve és címe: Bencs László Szakiskola és Általános Iskola, Nyíregyháza, Tiszavasvári út 12. Ir. sz. 4400. Iskolánk neve és címe: Bencs László Szakiskola és Általános Iskola, Nyíregyháza, Tiszavasvári út 12. Ir. sz. 4400. Telefon/Fax: 42/420-154 Telefon/Fax: 42/420-154 E-mail: oszi@bencsl-nyh.sulinet.hu E-mail: oszi@bencsl-nyh.sulinet.huoszi@bencsl-nyh.sulinet.hu Honlap: www.bencsl-nyh.sulinet.hu Honlap: www.bencsl-nyh.sulinet.hu

13 Külföldi kapcsolataink

14 Legutóbb Porvoo-ban jártunk

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések