Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése."— Előadás másolata:

1 Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése. Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése. Fenntartója: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Fenntartója: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

2 Iskolánk története óta Nyíregyházán önálló intézményként működünk óta OKJ rendszerű szakképzéssel bővült az iskola feladatköre ban vettük fel a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola nevet és váltunk szakképző intézménnyé től bázisiskolai feladatokat is ellátunk júliusában elköltöztünk, a volt Vay Ádám Laktanya felújított épületeit vehettük birtokba.

3 Iskolánk feladata Szakiskolai oktatás a osztályosok számára. Szakiskolai oktatás a osztályosok számára. Felzárkóztató oktatás szervezése. Felzárkóztató oktatás szervezése. Szakma-oktatás (elméleti és gyakorlati). Szakma-oktatás (elméleti és gyakorlati). Szakmunkás vizsgák szervezése. Szakmunkás vizsgák szervezése. Tanuló létszám: 292 fő Tanuló létszám: 292 fő Pedagógusok száma: 31 fő Pedagógusok száma: 31 fő Tanulócsoportok száma: 16 Tanulócsoportok száma: 16

4

5 Élelmiszer eladó 2+2 éves oktatás 2+2 éves oktatás Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A 12. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel. A 12. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel.

6 Ruházati eladó 2+2 éves oktatás 2+2 éves oktatás Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A 12. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel. A 12. évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel.

7 Pincér képzés 2+3 éves oktatás 2+3 éves oktatás Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel. A évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel.

8 Szakács képzés 2+3 éves oktatás 2+3 éves oktatás Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. Az első 2 évben közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. A 11. évfolyamtól szakképzés folyik iskolánkban. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 11. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. A évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel. A évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre tanulószerződéssel.

9 Festő-mázoló és tapétázó képzés 3 éves (alternatív) oktatás 3 éves (alternatív) oktatás A képzés 1/3-ában közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A képzés 1/3-ában közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. 9. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 9. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre (vállalkozókhoz) tanulószerződéssel évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre (vállalkozókhoz) tanulószerződéssel.

10 Kőműves képzés 3 éves (alternatív) oktatás 3 éves (alternatív) oktatás A képzés 1/3-ában közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. A képzés 1/3-ában közismereti oktatásban részesülnek a tanulók. 9. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok. 9. évolyamon belső szakmai gyakorlaton vesznek részt a diákok évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre (vállalkozókhoz) tanulószerződéssel évfolyamon kerülnek ki külső gyakorlati helyre (vállalkozókhoz) tanulószerződéssel.

11 Egyéb információk Kollégiumi elhelyezést nem tudunk biztosítani Kollégiumi elhelyezést nem tudunk biztosítani Intézményünkben nincs felvételi vizsga és felvételi elbeszélgetés sem. A sikeres felvételi fontos alapja az általános iskolai bizonyítvány. Intézményünkben nincs felvételi vizsga és felvételi elbeszélgetés sem. A sikeres felvételi fontos alapja az általános iskolai bizonyítvány. Tanulóinknak felzárkóztató foglalkozásokat, tehetséggondozó órákat és színes szakköri programokat tudunk biztosítani. Tanulóinknak felzárkóztató foglalkozásokat, tehetséggondozó órákat és színes szakköri programokat tudunk biztosítani. A közismereti és szakmai órák bizonyos részét csoportbontásban tudjuk oktatni. A közismereti és szakmai órák bizonyos részét csoportbontásban tudjuk oktatni. A választott szakokat csak a megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el. A választott szakokat csak a megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el.

12 Fontos címek, elérhetőségek Iskolánk neve és címe: Bencs László Szakiskola és Általános Iskola, Nyíregyháza, Tiszavasvári út 12. Ir. sz Iskolánk neve és címe: Bencs László Szakiskola és Általános Iskola, Nyíregyháza, Tiszavasvári út 12. Ir. sz Telefon/Fax: 42/ Telefon/Fax: 42/ Honlap: Honlap:

13 Külföldi kapcsolataink

14 Legutóbb Porvoo-ban jártunk

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola Profilja: Hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai oktatása, szakképzése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések