Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Biztonságosan két keréken Projektzárás Szakmai rész.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Biztonságosan két keréken Projektzárás Szakmai rész."— Előadás másolata:

1 Biztonságosan két keréken Projektzárás Szakmai rész

2 A projekt megvalósításának részletes bemutatása, az eredmények ismertetése 1. Egy kerékpáros tanpálya készítése volt az elsődleges célunk, ami a tervek alapján, felfestett útburkolati jelekkel és jelzőtáblákkal az iskola aszfaltozott felületén 300 négyzetméteren el is készült.

3

4 2. Beszereztük a forgalomelterelő kúpokat, egy asztalossal legyártattuk az ügyességi pálya elemeit, egy megbízott lakatossal pedig fémvázas kerékpártárolókat készíttettünk.

5 3. Elkészíttettük iskolánk két földszinti termében a kerékpártárolókat.

6 4. Megvásároltuk egyenlő számban a női és férfi kerékpárokat, valamint az óvodások részére a gyermek-, a tanárok részére a mélyvázas bicikliket.

7 5. Ünnepélyes keretek közt felavattuk a közlekedési parkunkat, Oktatóanyagot adtunk át az együttműködő iskolák részére: Oktatóanyagot adtunk át az együttműködő iskolák részére: - a Kassai Úti Általános Iskola, - a Kassai Úti Általános Iskola, - a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Tallinn Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, - a Széchenyi Körúti Általános Iskola, Sportiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

8

9

10

11 6. A Pingvin Autósiskola oktatói minden tervezett évfolyam osztályainak egy elméleti és két gyakorlati órában megtartották az oktatást.

12

13 7. Az oktatáson részt vett osztályok számára a városi forgalomban való helyes közlekedés begyakorlásával összekötött elméleti és gyakorlati tudást mérő Rutintúrát szerveztünk.

14

15 8. Városi szinten az általános iskolás korosztály részére elméleti és gyakorlati feladatokat tartalmazó Biztonságosan két keréken versenyt szerveztünk.

16

17

18

19 A projekt 9 hónapja alatt 10 alkalommal tartottunk team-megbeszélést.

20 Nyilvánosság biztosítása érdekében Az Új Néplap hasábjain 3 alkalommal, Az Új Néplap hasábjain 3 alkalommal, a Panel újságban 1 alkalommal hirdettünk. a Panel újságban 1 alkalommal hirdettünk. A Szolnok Tv 3-szor, A Szolnok Tv 3-szor, Az Aktív Rádió pedig 1 alkalommal tudósította a lakosságot a pályázatunkkal kapcsolatban. Az Aktív Rádió pedig 1 alkalommal tudósította a lakosságot a pályázatunkkal kapcsolatban.

21 A tanulók szüleitől visszakapott kimeneteli értékelés összegzésére is sor került.

22 A tervezett eredményektől és a végrehajtási ütemtervtől való eltérések indoklása Az eredményektől való eltérés csak pozitív irányban történt. Meglepetésünkre, oly nagy volt a tanulók és szülők megelégedése az oktatás és rutintúra során, hogy az utolsó két tanítási hétben több osztály is kerékpárral tervezett és valósított meg túrát, népszerűsítve ezzel az egészséges életmódot is. Az eredményektől való eltérés csak pozitív irányban történt. Meglepetésünkre, oly nagy volt a tanulók és szülők megelégedése az oktatás és rutintúra során, hogy az utolsó két tanítási hétben több osztály is kerékpárral tervezett és valósított meg túrát, népszerűsítve ezzel az egészséges életmódot is.

23 Az együttműködő intézmények közül a Széchenyi körúti- és a Kodály Általános Iskola tanulói, valamint a Zengő óvodások több alkalommal is igénybe vették a közlekedési parkunkat. Az együttműködő intézmények közül a Széchenyi körúti- és a Kodály Általános Iskola tanulói, valamint a Zengő óvodások több alkalommal is igénybe vették a közlekedési parkunkat. Az együttműködő intézményeken túl már a lakótelep középfokú intézménye is igénybe vette a kerékpárjainkat Az együttműködő intézményeken túl már a lakótelep középfokú intézménye is igénybe vette a kerékpárjainkat A következő tanévre már jelezte a Városi Rendőrkapitányság, hogy az Önkormányzat által nyert pályázatának (Széchenyi Lakóváros Rehabilitációja funkcióbővítéssel) egyik programelemeként Bűnmegelőzési és Szemléletformáló akció keretében a tanítási év minden hónapjában 30 diákkal vennék igénybe a közlekedési parkunkat. A következő tanévre már jelezte a Városi Rendőrkapitányság, hogy az Önkormányzat által nyert pályázatának (Széchenyi Lakóváros Rehabilitációja funkcióbővítéssel) egyik programelemeként Bűnmegelőzési és Szemléletformáló akció keretében a tanítási év minden hónapjában 30 diákkal vennék igénybe a közlekedési parkunkat.

24 Az ütemtervtől való eltérés az őszi időszakban hirtelen bekövetkezett gátló környezeti hatás (fagyás) miatt a kerékpáros tanpálya útburkolati jeleinek felfestése az előirányzott időben nem lehetett megvalósítani. Ennek következtében a munkálatok csak márciusban kezdődhettek el, s az ezekre épülő tevékenységek is ennek vonzataként tolódtak. A több hónapos csúszás ellenére,az alapos előkészítésnek köszönhetően egy rendkívül feszített munkatempót és tervet előirányozva a határidőig minden tevékenységet elvégeztünk Az ütemtervtől való eltérés az őszi időszakban hirtelen bekövetkezett gátló környezeti hatás (fagyás) miatt a kerékpáros tanpálya útburkolati jeleinek felfestése az előirányzott időben nem lehetett megvalósítani. Ennek következtében a munkálatok csak márciusban kezdődhettek el, s az ezekre épülő tevékenységek is ennek vonzataként tolódtak. A több hónapos csúszás ellenére,az alapos előkészítésnek köszönhetően egy rendkívül feszített munkatempót és tervet előirányozva a határidőig minden tevékenységet elvégeztünk

25 Az eredmények fenntarthatóságának elemzése A következő években a városi versenyt az alsó-fokú oktatási intézmények tanulóinak részvételével tovább folytatjuk, s igény szerint a környező településekre is kiterjesztjük a versenyfelhívásunkat. A következő években a városi versenyt az alsó-fokú oktatási intézmények tanulóinak részvételével tovább folytatjuk, s igény szerint a környező településekre is kiterjesztjük a versenyfelhívásunkat. A versenyre jelentkező iskolák részére a jövőben is felkészülési segédanyagot biztosítunk. A versenyre jelentkező iskolák részére a jövőben is felkészülési segédanyagot biztosítunk.

26 Továbbra is ösztönözzük a kerékpáros túrák szervezését iskolai szinten, s más iskolák számára is. Továbbra is ösztönözzük a kerékpáros túrák szervezését iskolai szinten, s más iskolák számára is. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Kisiskolások közlekedésre nevelése c. továbbképzésére a következő tanévben is delegálunk kollégát, szem előtt tartva a tantestület minél szélesebb körben való bevonását. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Kisiskolások közlekedésre nevelése c. továbbképzésére a következő tanévben is delegálunk kollégát, szem előtt tartva a tantestület minél szélesebb körben való bevonását.

27 Már most úgy tapasztaljuk, hogy egyre több kollégát is sikerült a kerékpározásra ösztönöznünk. Bízunk benne, hogy ennek az aránya tovább is emelkedni fog, hogy jó példával járjunk elő a szülőknek. Már most úgy tapasztaljuk, hogy egyre több kollégát is sikerült a kerékpározásra ösztönöznünk. Bízunk benne, hogy ennek az aránya tovább is emelkedni fog, hogy jó példával járjunk elő a szülőknek.

28 A végrehajtás során szerzett és a jövőben hasznosítható tapasztalatok Az együttműködésbe még be nem volt iskolák részéről a jelentkezés az előzetes (még februárban) kiküldött tájékoztató ellenére is nehézkes volt. Az időjárási körülmények miatt őszre tervezett verseny tavasszal lett megszervezve. Beszámítható körülménynek tekinthető, hogy versenyek szempontjából ez a legsűrűbb időszak. Éppen ezért a következő projektévben októberre helyezzük át a versenyt. Az együttműködésbe még be nem volt iskolák részéről a jelentkezés az előzetes (még februárban) kiküldött tájékoztató ellenére is nehézkes volt. Az időjárási körülmények miatt őszre tervezett verseny tavasszal lett megszervezve. Beszámítható körülménynek tekinthető, hogy versenyek szempontjából ez a legsűrűbb időszak. Éppen ezért a következő projektévben októberre helyezzük át a versenyt.

29 Úgy érezzük, hogy ennek ellenére a verseny sikeres volt, ezért a következő évben is hasonló formában szeretnénk megszervezni. Úgy érezzük, hogy ennek ellenére a verseny sikeres volt, ezért a következő évben is hasonló formában szeretnénk megszervezni.

30 Köszönöm mindenkinek, akik pályázatunk megvalósítását biztatásával, szervezésével, munkájával támogatta, segítette! Köszönöm mindenkinek, akik pályázatunk megvalósítását biztatásával, szervezésével, munkájával támogatta, segítette!


Letölteni ppt "Biztonságosan két keréken Projektzárás Szakmai rész."

Hasonló előadás


Google Hirdetések