Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium"— Előadás másolata:

1 Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Arany János Tehetséggondozó Program

2 Mit érdemes tudni az iskoláról?
1898-ban alapították. Az iskola épületét között teljesen felújították, emellett egy új tornatermet és egy kötetes új könyvtárat is kapott. Az Arany János Tehetséggondozó Program alapítóiskolája. Jelenleg 27 osztályban 839, köztük 148 „aranyos” diák tanul itt. Az utolsó 5 év mutatói alapján az iskola az országban a 2. legjobb továbbtanulási mutatóval rendelkezik a tudományegyetemekre felvételt nyert tanulók tekintetében. Ugyancsak „dobogós” az „aranyos” osztályok valamennyi mutatójával.

3 Mit ajánlunk? Sikeresen letett érettségi vizsgákat.
Sikeres továbbtanulást. Megszerzett nyelvvizsgát, ECDL-bizonyítványt, jogosítványt. De leginkább törődést és sok-sok élményt.

4 Mindenki sikeresen leérettségizett!
Az elmúlt 5 évben iskolánkban 114 „aranyos” diák érettségizett. Az érettségi vizsgák átlaga: 2005-ben: 4,63 2006-ban: 4,17 2007-ben: 4,27 2008-ban: 4,45 2009-ben: 4,49 Mindenki sikeresen leérettségizett!

5 2. Továbbtanulás Tehát akik akartak,
A 114 tanuló közül 106 jelentkezett valamely felsőfokú intézménybe. Közülük ma már mindenki egyetemista, 8 egykori diákunk pedig OKJ-s képzésen vesz részt. Tehát akik akartak, mindannyian tovább tudtak tanulni!

6 3. „C” típusú nyelvvizsgák
A 114 tanuló 3 felsőfokú, 57 középfokú, 14 alapfokú nyelvvizsgát szerzett. Tehát az elballagott diákok 65%-ának van nyelvvizsgája!

7 4. Nemzetközi számítógép-kezelői jogosítvány
Teljes ECDL jogosítvány szerzett 100 tanuló, ECDL-Start jogosítványt szerzett tanuló. Tehát mindenkinek van ECDL jogosítványa!

8 5. Gépjárművezetői engedély
Az elmúlt 5 esztendőben mindenki megszerezte a jogosítványt!

9 Mit tettünk a sikeres érettségiért és a továbbtanulásért?
Az előkészítő év első félévében - csak ismételtünk, - így elmélyítettük a már megszerzett tudást, - és bepótoltuk az esetleges hiányosságokat. A második félévben - az első félévben tanult módszereket az ókori Görögországot feldolgozó órákon alkalmaztuk ~ „görög félév”.

10 Mit jelent a „görög félév”?
Az ókori Hellászról tanulunk történelemből, irodalomból, rajzból, biológiából és földrajzból. A szerzett információk szorosan egymásra épülnek, így a diákok komplex képet kapnak az európai kultúra bölcsőjéről. Van időnk az érdekességekre is. Az év végén egy 10 napos görögországi tanulmányúton közvetlenül a helyszíneken ismételhetjük át a tanultakat.

11 Mit tettünk a sikeres érettségiért és a továbbtanulásért?
A tanulásmódszertan órákon megtanítottuk a diákokat tanulni. Érettségi előkészítő, vagy felzárkóztató órákat tartottunk akár egy-egy tanuló számára is. Többször írtunk „próbaérettségit”. Többször „elpróbáltuk” a szóbeli érettségit is.

12 Mit tettünk a sikeres nyelvvizsgáért?
Az öt év során heti (24) órában tanultunk angolt. Más osztályok (12) tehetik ugyanezt. Nyelvvizsga előkészítő, vagy felzárkóztató órákat tartottunk akár egy-egy tanuló számára is. Többször tartottunk „nyelvvizsga-próbákat” is.

13 Mit tettünk a sikeres ECDL vizsgákért?
Az első 3 év során heti (12) órában tanultunk informatikát. Más osztályok csak 2 évig és csupán 2+2 (4) órában tehetik ugyanezt. Szaktanárok segítségével külön gyakorlási lehetőséget biztosítottunk – az iskolában és a kollégiumban egyaránt - minden érdeklődő számára.

14 A tanuláson kívül nem is csinálunk mást?
Az iskola megkezdése előtt egy gólyatáborban ismerkedhetünk meg egymással. Kilencedikben megtanulunk síelni, korcsolyázni és úszni. Kilencedik év végén fellépünk a pécsi Művészeti Fesztiválon. A évfolyamon évközben 5 alkalommal kirándulunk. (Budapest, hazánk legszebb városai és tájai, Bécs, Pozsony…) Évközben színházba, kiállításokra járunk. A 9. évfolyam végén elutazhatunk Görögországba, a 10. évfolyam végén Európa valamely magashegységébe, a 11. évfolyam végén Olaszország az úti cél, a 12. évfolyam végén Erdélyt fedezzük fel, a 13. évfolyam őszi szünetében pedig elrepülhetünk egy világvárosba.

15 Mennyibe kerülnek ezek a programok?
Sok-sok forintba……. Mennyit kell ebből a tanulónak fizetnie? Ha jól teljesít, gyakorlatilag semmit!

16 Van-e még valamilyen egyéb támogatás?
Nem kell fizetni - a napi tízóraiért, - a használatba kapott tankönyvekért, - az első ECDL vizsgáért, - és minden nyelvből, minden „fokon” az első nyelvvizsgáért. Emellett a Program finanszírozza - a ballagási ruhát, - a továbbtanulásra való jelentkezést 3 helyre, - a tablókészítést - és az érettségi bankettet.

17 Mit kell a diákoknak fizetni?
Szociális helyzettől függően a kollégiumi díjat. Füzeteket, írószert. Sikertelen vizsga esetében a pótvizsga díját. A nyári tanulmányutak étkezési költségeinek egy kis részét.

18 Hogyan lehet a Programba bekerülni?
Jelentkezési határidő: december 11. A jelentkezési lapokat a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium címére kell elküldeni. Tartalmaznia kell: - képviselő-testületei határozatot - nevelőtestületi nyilatkozatot - szülői nyilatkozatot - tanuló személyi adatlapot - az osztályfőnök jellemzését, kiemelt hangsúllyal a hátrányos helyzet alátámasztásával (2 példányban) - a tanuló kézzel írott önéletrajzát (2 példányban) - a jelentkezési sorrendet tartalmazó intézményi lapot - a hátrányos helyzetet, vagy a rászorultságot igazoló hivatalos dokumentum fénymásolatát Felvételi beválogatás: január

19 A jelentkezéshez szükséges adatlapok
Letölthetők a következő honlapról: -

20 Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 6720 – Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8. Tel.: 62 / Programfelelős: Szöllősy László Nyílt nap: 2009. november 23. (hétfő) 17 óra


Letölteni ppt "Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium"

Hasonló előadás


Google Hirdetések