Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HOGYAN LEHETETT MESTER VALAKIBŐL ? INAS MŰHELY ÉS A MESTER HÁZA A 8-10 ÉVES FIÚ KAPOTT ÉTELT, ELLÁTÁST,CSERÉBE SEGÍTETT A HÁZI MUNKÁBAN, A MŰHELY TAKARÍTÁSÁBAN.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HOGYAN LEHETETT MESTER VALAKIBŐL ? INAS MŰHELY ÉS A MESTER HÁZA A 8-10 ÉVES FIÚ KAPOTT ÉTELT, ELLÁTÁST,CSERÉBE SEGÍTETT A HÁZI MUNKÁBAN, A MŰHELY TAKARÍTÁSÁBAN."— Előadás másolata:

1

2 HOGYAN LEHETETT MESTER VALAKIBŐL ?

3 INAS MŰHELY ÉS A MESTER HÁZA A 8-10 ÉVES FIÚ KAPOTT ÉTELT, ELLÁTÁST,CSERÉBE SEGÍTETT A HÁZI MUNKÁBAN, A MŰHELY TAKARÍTÁSÁBAN. 2-3 ÉV ALATT FOKOZATOSAN BEVONTÁK A MŰHELYBEN FOLYÓ MUNKÁBA. FIZETÉST NEM KAPOTT.

4 MŰHELY 3 ÉV MÚLVA A MESTER „FELSZABADÍTOTTA”. LEGÉNY LETT. MESTER LEGÉNY INAS A legény fizetséget kapott, a műhelyben egyedül készített el egy munkadarabot.

5 VÁNDORÚT SOKSZOR ÉVEKIG ELTARTOTT, MÍG TÖBB MESTERTŐL ELSAJÁTÍTOTTÁK A MESTERSÉG MINDEN CSÍNJÁT-BÍNJÁT. VÁNDORLEGÉNY

6 A vándorévek végén jelentkeznie kellett valamelyik város azonos szakmájú céhében mestervizsgára. AKINEK NEM VOLT PÉNZE, ÖRÖK ÉLETÉBEN LEGÉNY MARADT.

7 REMEKMŰ VIZSGA VACSORA A CÉH TAGJAI SZÁMÁRA SAJÁT HÁZ, MŰHELY, SZERSZÁMOK… Úgy illik egy MESTERHEZ!!!

8 VÉGE


Letölteni ppt "HOGYAN LEHETETT MESTER VALAKIBŐL ? INAS MŰHELY ÉS A MESTER HÁZA A 8-10 ÉVES FIÚ KAPOTT ÉTELT, ELLÁTÁST,CSERÉBE SEGÍTETT A HÁZI MUNKÁBAN, A MŰHELY TAKARÍTÁSÁBAN."

Hasonló előadás


Google Hirdetések