Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Mikes Balázs

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Mikes Balázs"— Előadás másolata:

1 Készítette: Mikes Balázs
8. Tétel Készítette: Mikes Balázs

2 Alépítmények Generációi: Betoncsöves Műanyagcsöves ISDN- alépítmény

3 Alépítmény építés szakaszai: előkészítési, megvalósulási és befejező szakasz.
A hálózatépítés főbb lépései: Kábelépítéssel kapcsolatos burkolati és földmunkák. Kábelvédő csatornák és tartozékainak megépítése, Kábelek elhelyezése, Kiegészítő berendezések elhelyezése, illetve építése, Fenntartási munkák, Lebontási munkák.

4 Távközlési hálózatok munkagödreinek készítése:
A hálózatépítés nyomvonalas munka. Biztosítani kell: A munka zavartalan, biztonságos végrehajtását, Érintett területek funkcionális üzemeltetésének, üzemelésének biztonságos feltételét, A munkát a gyalogos és járműforgalom legkisebb zavarása mellett kell végezni.

5 Munkaárok helyének kitűzése:
Leggyakoribb a derékszögű koordinátás kitűzés. Eszközei: kitűzőrúd ,cövek,mérőszalag,szögprizma,jelölőfesték Első lépésben tengelyvonalat tűznek ki. Pontokat ideiglenesen megjelölik:festékkel,cövekkel. Burkolatbontás: Korongos aszfaltvágóval és bontókalapáccsal végzik.

6 Munkaárok falának megtámasztása:
Földmunka: Kézi eszközökkel vagy géppel végzik. A munkaterületet korláttal veszik körül, figyelmeztető, veszélyt jelző táblákat helyeznek el, Éjszaka figyelmeztető fényjelzést alkalmaznak. Munkaárok falának megtámasztása:

7 Munkaárok víztelenítése:
A munkaárokba közvetlenül hulló csapadék, a terepről befolyó és a talajból beszivárgó víz lehetetlenné teheti a munkát, ezért kell gondoskodni az árok szárazon tartásáról. Műanyag csövek fektetése:

8 Megszakító létesítmények építése:
Helyszíni betonozással vagy előre gyártott elemekből építik.

9 Alépítmény-hálózat csöveinek többszörös kihasználása:
100 mm belső átmérőjű csövek alkotják, Kábel átmérője nem lehet nagyobb mint a cső átmérőjének 80%, átmérő különbség >10mm.

10 Földkábel-fektetés:


Letölteni ppt "Készítette: Mikes Balázs"

Hasonló előadás


Google Hirdetések