Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Középkori színház. Francois Villon: Ellentétek Francois Villon: Ellentétek Szomjan halok a forrás vize mellett; Szomjan halok a forrás vize mellett;

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Középkori színház. Francois Villon: Ellentétek Francois Villon: Ellentétek Szomjan halok a forrás vize mellett; Szomjan halok a forrás vize mellett;"— Előadás másolata:

1 Középkori színház

2

3

4

5 Francois Villon: Ellentétek Francois Villon: Ellentétek Szomjan halok a forrás vize mellett; Szomjan halok a forrás vize mellett; Tűzben égek és mégis vacogok; Tűzben égek és mégis vacogok; Parazsas kályhánál vad láz diderget; Parazsas kályhánál vad láz diderget; Hazám földjén is száműzött vagyok; Hazám földjén is száműzött vagyok; Csupasz féreg, díszes talárt kapok; Csupasz féreg, díszes talárt kapok; Hitetlen várok, sírva nevetek; Hitetlen várok, sírva nevetek; Az biztat, ami tegnap tönkretett; Az biztat, ami tegnap tönkretett; Vig dáridó bennem a bosszuság; Vig dáridó bennem a bosszuság; Úr vagyok, s nem véd jog, se fegyverek; Úr vagyok, s nem véd jog, se fegyverek; Befogad és kitaszít a világ. Befogad és kitaszít a világ. Nem biztos csak a kétes a szememnek Nem biztos csak a kétes a szememnek S ami világos, mint a nap: titok; S ami világos, mint a nap: titok; Hiszek a véletlennek, hirtelennek, Hiszek a véletlennek, hirtelennek, S gyanúm az igaz körűl sompolyog; S gyanúm az igaz körűl sompolyog; Mindig nyerek és vesztes maradok; Mindig nyerek és vesztes maradok; Fektemben is fölbukás fenyeget; Fektemben is fölbukás fenyeget; Van pénzem, s egy vasat se keresek, Van pénzem, s egy vasat se keresek, És reggel köszönök jó éjszakát; És reggel köszönök jó éjszakát; Várom, senkitől, örökségemet; Várom, senkitől, örökségemet; Befogad és kitaszít a világ. Befogad és kitaszít a világ. Semmit se bánok, s ami sose kellett, Semmit se bánok, s ami sose kellett, Kínnal mégis olyat hajszolok; Kínnal mégis olyat hajszolok; Csalánnal a szeretet szava ver meg, Csalánnal a szeretet szava ver meg, S ha igazat szólt, azt hiszem, ugratott; S ha igazat szólt, azt hiszem, ugratott; Barátom, aki elhiteti, hogy Barátom, aki elhiteti, hogy Hattyúk csapata a varjú-sereg; Hattyúk csapata a varjú-sereg; Igazság és hazugság egyre-megy, Igazság és hazugság egyre-megy, És elhiszem, hogy segít, aki árt; És elhiszem, hogy segít, aki árt; Mindent megőrzök s mindent feledek: Mindent megőrzök s mindent feledek: Befogad és kitaszít a világ. Befogad és kitaszít a világ.

6 Szélsőségek…

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30 Vége


Letölteni ppt "Középkori színház. Francois Villon: Ellentétek Francois Villon: Ellentétek Szomjan halok a forrás vize mellett; Szomjan halok a forrás vize mellett;"

Hasonló előadás


Google Hirdetések