Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hív a szív (versek, aforizmák)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hív a szív (versek, aforizmák)"— Előadás másolata:

1 Hív a szív (versek, aforizmák)
Rohanó hétköznapjainkban nehezen szánunk rá időt, hogy elgondolkozzunk életünkön. Most néhány idézettel akár kikapcsolódásként is szánhat erre pár percet, a számítógépe előtt. © Héty Péter

2 Belső templomod kapuja zárva, csukva,
"Az emberi elkülönültség tudata a szeretet újraegyesítő hatalma nélkül: a szégyennek a forrása. És forrása egyszersmind a bűntudatnak és a szorongásnak is." (Erich Fromm: A szeretet művészete) Belső templomod kapuja zárva, csukva, Csak az Ördög tudja hova lett a kulcsa. Szerezd vissza, s tárd szélesre kapudat, Hogy a Fény átjárhassa minden tagodat. (A KAPU)

3 Fölülmúlja legszebb álmaid. (HÍV A SZÍV)
"Minden féltett dolognál jobban őrizd meg a szívedet, Mert ebből indul ki minden élet" (Példabeszédek 4.23) Hív a Szív, Szinte magába szív. Föld és ég között Szivárvány híd. Fölülmúlja legszebb álmaid. (HÍV A SZÍV)

4 Szívemben gyönyörű dal honol, Belőle ezer év titka szól,
"Amit bebizonyítanak, az nem lehet nyilvánvaló. Ugyanazon hit jobban egyesíti az embereket, mint ugyanazon tudás, bizonyára azért van így, mert a hit a szívből fakad." (Joseph Joubert - Gondolatok) Szívemben gyönyörű dal honol, Belőle ezer év titka szól, És ha te is hallani akarod Szívedben ugyanúgy hallhatod. (A DAL)

5 Hogy megmutassa nékünk, Hogy milyen ki istentelen:
"A Samsára (a világ körforgása) nem más mint saját gondolatod. Törekedj tehát gondolataid megtisztítására. Amit gondolsz azzá leszel. Ez az örök titok." (Maitri Upanishad VI.34) Hogy megmutassa nékünk, Hogy milyen ki istentelen: Isten szívünkbe költözött, Ahol hiányával van jelen. Betölteni ezt a hiányérzetet Rajta kívül mással nem lehet. (AZ ISTENI SZÍV)

6 Felfogni a megfoghatatlant, Láttatni, a láthatatlant,
„Ha megfeszülsz is, az emberek nem kevésbé csinálják azt, amit csinálnak” (Marcus Aurelius - Elmélkedések 8./4.) Felfogni a megfoghatatlant, Láttatni, a láthatatlant, Megérinteni az érinthetetlent, Érzékeltetni az érzékelhetetlent, Hallatni a hallhatatlant, Szavakba önteni a kimondhatatlant, Leírni a leírhatatlant. A lehetetlent nem lehet megtenni, És mégsem lehet nem megtenni. NEM LEHET (Ars poetica 2.)

7 Hadd robbantsa szét a lelkem, Ami bent feszül!
"Az Isten országa nem szemmel láthatólag jön el. Sem azt nem mondják: íme itt van, vagy íme amott van, mert az Isten országa tibennetek van" (Lukács ) Hadd robbantsa szét a lelkem, Ami bent feszül! Töltse el a mindenséget, Mérhetetlenül! (KIÁRADÁS)

8 „Ami az ember szívében, látszik az a színében” (Magyar közmondás)
Hol van az Egy, Hol van a Minden, Hol van, ami sehol sincsen? Keresi fenn az égben, Keresi a messzeségben, De nem keresi kebelében. (A KERESŐ)

9 Ha a titkok kertjében nyílik ki a virág,
"Gondolhatsz bármit, amit csak akarsz, de a gondolataiddal neked kell együtt élned." (Indián közmondás) Ha a titkok kertjében nyílik ki a virág, Abban láthatóvá válik az egész világ. Nem csak az, amelyben kitárta szirmait, Hanem az is, melyből táplálták magvait. Ekképpen műveljük naponta a lelkünket, Hogy a magvak benne táptalajra leljenek. (TITKOK KERTJE)

10 "Vonalat nem húz az ecset." (Zen koan)
Túljutottunk a szavakon, Túl minden gondolaton, Hátra hagytuk mi elmúlt, A jövőbe semmi nem jut. Most már csak a jelen lét van, Élhetünk hát eme pillanatban. (MINDENEN TÚL)

11 Minden szívdobbanásoddal egy másik világ
„Teljesen átjár bennünket az Ő lehelete… alig érezzük, olyan finoman… mégis: ez mindenünk.” (John Coltrane - A Love Supreme) Minden szívdobbanásoddal egy másik világ üzen neked. Vajon megérted-e, hogy mit akar közölni, még mielőtt végleg elhallgat? (Medi-s-tációk 13.)

12 Héty Péter – Hív a szív (versek, aforizmák) 2001


Letölteni ppt "Hív a szív (versek, aforizmák)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések