Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Természetjárás Kirándulás, túra „Az ember nem azért turista, mert az erdőt járja, hiszen a vaddisznó is járja – mégsem turista, hanem azért, hogy megismerje.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Természetjárás Kirándulás, túra „Az ember nem azért turista, mert az erdőt járja, hiszen a vaddisznó is járja – mégsem turista, hanem azért, hogy megismerje."— Előadás másolata:

1 Természetjárás Kirándulás, túra „Az ember nem azért turista, mert az erdőt járja, hiszen a vaddisznó is járja – mégsem turista, hanem azért, hogy megismerje a természetet”

2 Az természetbe el kell jutnunk. Mielőtt elindulnánk, néhány dologról gondoskodni kell! 1.Felszerelés 2.Útvonaltervezés 3.Túratársak

3 1. Felszerelés ► Az időjárásnak megfelelő öltözet! (Soha ne induljunk el sapka, és hosszúnadrág nélkül.) ► Kényelmes erős cipő! ► Esőkabát! ► Víz! (Nem szörp, kóla, limonádé stb.)

4 2. Útvonaltervezés ► Hogyan jutunk el oda ahol túrázni akarunk? (BKV, Volán, MÁV menetrend.) ► Milyen a terep ahol túrázunk? (Meredek, lankás, sűrű, nyílt stb.) ► Elbírjuk–e mi és túratársaink ezt a terepet?

5 3. Túratársak ► A túra célja szerint álljon össze a csapat. (Mikulástúrára a kistestvéredet is hozd – teljesítménytúrára a bátyádat.) ► Fontos, hogy a leggyengébb diktálja az iramot – ő menjen elől. (Ezt nevezik menő méternek.) ► Legalább annyira legyetek jóban, hogy össze ne vesszetek az erdő közepén!

6 Kiértünk az erdőbe! Igen! Ez egy jelzés!

7 Erdő, erdő, erdő… ► 1. Elindulunk ► 2. Célba érünk 3. Vissza találunk Ugye egyszerű. Mindehhez nem kell más mint TÉRKÉP ÉS TÁJOLÓ!

8 TURISTATÉRKÉP

9 Mindkettőre szükség van! A térképről le kell olvasni merre vezet az út - ÉÉk – észak-északkelet A tájoló iránytüskéjét be kell állítani a megfelelő irányba – és az irányél kijelöli a követendő irányt.

10 1.alaplap, 2. szelence, 3. mágnestű, 4. fokbeosztás. 5. vonalas mérték 15000 térképhez, 6. milliméter beosztás, 7. nagyító, 8. irány él (irányvonal), 9. iránytüske, 10. csillapító olaj

11

12

13 Menet közben sűrűn ellenőrizzük, hogy menetirányunk megfelel e a követendő iránynak.

14 A térkép tájolása azt jelenti, hogy térképünket (tájoló segítségével) északi irányba fordítjuk.

15 Kijelöljük a követendő irányt.

16 Bója megtalálása!

17 Célban a csapat!

18 Jó túrázást! Bíráld a képen látható turisták felszerelését!


Letölteni ppt "Természetjárás Kirándulás, túra „Az ember nem azért turista, mert az erdőt járja, hiszen a vaddisznó is járja – mégsem turista, hanem azért, hogy megismerje."

Hasonló előadás


Google Hirdetések