Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gazdasági növekedés hosszú- és rövidtávon Bevezetés: a növekedéselmélet fő kérdései és stilizált tényei 2007. szeptember 18.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gazdasági növekedés hosszú- és rövidtávon Bevezetés: a növekedéselmélet fő kérdései és stilizált tényei 2007. szeptember 18."— Előadás másolata:

1 Gazdasági növekedés hosszú- és rövidtávon Bevezetés: a növekedéselmélet fő kérdései és stilizált tényei szeptember 18.

2 Gazdagok és szegények egy főre eső GDPegy munkásra eső GDP Átlagos növekedési ráta ország1960 (1970) (1970) Fejlett országok USA Franciaország Egyesült Királyság Svédország Japán Magyarország* Fejletlen országok India Kína Zimbabwe Venezuela Kongói Dem. Közt.* "Kistigrisek" Honkong Dél-Korea Szingapúr Tajvan na0.0610

3 Gazdagok és szegények

4

5

6 GDP idősor: néhány fejlett ország

7

8 +Magyarország

9 GDP idősor: fejletlenek és feltörekvők

10

11 Gazdasági növekedés nem volt mindig…

12 …és nem volt mindenütt

13 Házi feladat 1.A Pannon Puma egy főre jutó Bruttó Hazai Terméke USD, míg a Tiroli Tigrisé USD volt ban (CIA Factbook).Tegyük fel, hogy a Tiroli Tigris évenként 2,5%-kal, míg a Pannon Puma 3,5%-kal növekszik. Mennyi idő alatt éri utol a Pannon Puma a sógorokat? 2. Most tegyük fel,hogy a Pannon Puma a lemaradásának minden évben 5%-át képes behozni. Kérdések: a. Mikor éri utol a Tiroli Tigrist? b. Hány év múlva dolgozza le a Pannon Puma a lemaradása 50%-át?


Letölteni ppt "Gazdasági növekedés hosszú- és rövidtávon Bevezetés: a növekedéselmélet fő kérdései és stilizált tényei 2007. szeptember 18."

Hasonló előadás


Google Hirdetések