Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"— Előadás másolata:

1

2

3 Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak. PARTNEREK:

4 Modern Méréstechnika Laboratóriumi gyakorlat SPI kommunikáció megvalósítása DAQmx műszerrekkel

5 MAX7219

6 MAX7219 – alkalmazása

7 MAX7219 – kommunikáció

8 Idődiagram magyarázata 3 csatorna 1 órajel periódushoz 2 iterációs ciklus szükséges (1 periódus 2 pontból áll) Minden jel bináris, csak az ábrázolás kedvéért vannak eltolva a függőleges tengelyen

9 Megvalósítás Bit-bang módszerrel 1.LOAD: indítja a beolvasást 2.DIN: 16 bites adat csomagok küldése – Adat: D0-D7 – Címzés: D8-D11 (D12-D15 nem használt) 3.CLK: a 16 bites adat bitenként kerül beolvasásra az órajel felfutó éleire

10 MAX7219 – belső regiszterek

11 Szükséges parancsok a normál működéshez 1.0C01 (hex): normál mód indítása 2.0B0x (hex): hány digit működjön 3.0xxx (hex): címzés, adat (pl: 017E az első digitre a 0-ás karaktert írja ki)

12 További parancsok FFFF (hex): teszt üzemmód (az összes szegmens világít) 0F00 (hex): teszt üzemmód vége 0Axx (hex): fényerő állítása 0C00 (hex): shutdown

13 Példa szoftver

14 Feladatok

15 1. SPI kommunikáció Készítsen egy olyan programot, mely a időzítési diagramnak megfelelő SPI kommunikációt megvalósítja! Ellenőrizze oszcilloszkóppal az jelek időbeli alakját! Készítsen subVI-t a későbbi könnyű alkalmazhatóság érdekében!

16 2. Kapcsolás elkészítése Állítsa össze a kijelző vezérléséhez szükséges kapcsolást!

17 3. Kijelző vezérlése Kapcsolja be a kijelzőt! Vizsgálja meg a kijelző teszt-üzemmódját! Írjon ki egy szöveget a kijelzőre! Változtassa a kijelző fényerejét!

18 4. Szöveg/számok írása a kijelzőre Készítsen egy olyan programot, mellyel tetszőleges szöveg írható a kijelzőre! A szöveget a program egy string bemeneten fogadja.

19 5. Hőmérő alkalmazás Készítsen egy olyan programot, mely a termisztor által mért hőmérsékletet kijelzi a LED kijelzőn!


Letölteni ppt "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések