Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Routing Information Protocol

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Routing Information Protocol"— Előadás másolata:

1 Routing Information Protocol
Zelei Dániel

2 Dinamikusan frissített útvonalak
A dinamikus útvonalakat a forgalomirányító protokollok hozzák létre és tartják karban. Az forgalomirányító protokollok irányítási információkat cserélnek egymással a hálózaton. A dinamikus útvonalakat az irányítótáblában mindig az útvonalat létrehozó protokollra jellemző előtag jelöli. Például RIP (forgalomirányítási információs protokoll - Routing Information Protocol)

3 RIP A RIP egyszerűségének és könnyű telepíthetőségének köszönhetően széles körben használt és népszerű forgalomirányító protokoll. Jellemzői: Távolságvektor alapú forgalomirányító protokoll. Az útvonal kiválasztáskor az ugrásszámot használja mértéknek. A 15 ugrásnál hosszabb útvonalakat elérhetetlennek tekinti. 30 másodpercenként elküldi teljes irányítótábláját a szomszédainak.

4 RIP hátrányai 15 ugrás…

5 Irányítótábla frissítés…

6 Lassan konvergál…

7 Konfiguráció A RIPv2 konfiguráció három megjegyzendő utasítása:
Router(config)#router rip Router(config-router)#version 2 Router(config-router)#network [hálózatazonosító]

8

9 Ellenőrzés show ip protocols: ellenőrizhető, hogy a RIP konfigurálva van show ip route: megjeleníti az irányítótáblát, és így ellenőrizhető, hogy a RIP szomszédoktól kapott útvonalak bekerültek a forgalomirányító táblába debug ip rip: használható a küldött és fogadott frissítésekben hirdetett hálózatok megfigyelésére


Letölteni ppt "Routing Information Protocol"

Hasonló előadás


Google Hirdetések