Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mérés és adatgyűjtés Virtuális méréstechnika Mingesz Róbert 9. Óra Idő és sokaságátlag 2011. November 7., 9.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mérés és adatgyűjtés Virtuális méréstechnika Mingesz Róbert 9. Óra Idő és sokaságátlag 2011. November 7., 9."— Előadás másolata:

1 Mérés és adatgyűjtés Virtuális méréstechnika Mingesz Róbert 9. Óra Idő és sokaságátlag November 7., 9.

2 Tartalom Kérdések? Bevezetés Feladatok megoldása (önálló munka) Mingesz Róbert2 oldal /12.

3 1. feladat Készítsen programot, amely a Brown-mozgást szimulálja! A mozgás mindig a 0 pontból induljon, a lépésköz legyen -1 és +1 közötti egyenletes eloszlású véletlenszám! Számolja ki lépés időátlagát, és időbeli szórását! Ugyanerre a lépésre készítsen hisztogramot, a hisztogram álljon 100 intervallumból! Milyen eloszlást követ a jel? Mingesz Róbert3 oldal /12.

4 Tippek A Feedback-Node alapbeállításokkal nem a legjobb megoldás, a Shift-Regiszter egyszerűbb. Példa kép: Mingesz Róbert4 oldal /12.

5 Tippek Mingesz Róbert5 oldal /12.

6 2. feladat Módosítsa a programot, hogy időbeli statisztikák helyett sokaságbeli statisztikákat számoljon ki! Sokaságátlag: nem egy kísérlet időbeli pontjait átlagoljuk ki, hanem sok kísérlet eredményét vizsgáljuk egy adott pillanatban. Sok, független bolyongást kell vizsgálni egy adott időpillanatban, ezek alapján kell számolni a statisztikákat. t = 10 lépés esetén számolja ki az átlagot, a szórást és számoljon 100 intervallumos hisztogramot! Miben jelentkezik a különbség az idő és a sokaságátlag között? Mingesz Róbert6 oldal /12.

7 Várt eredmény Mingesz Róbert7 oldal /12.

8 3. feladat Vizsgálja meg, hogyan függ a Brown-mozgás eloszlása az időtől! (t = 10, 100, 1000) Rajzoljon ki egy grafikonra több hisztogramot, amelyek az eloszlást különböző időpontokban adják meg! Mingesz Róbert8 oldal /12.

9 4. feladat Illesszen Gauss-görbét a hisztogramra. Vizsgálja meg a illesztés eredményét! Mingesz Róbert9 oldal /12.


Letölteni ppt "Mérés és adatgyűjtés Virtuális méréstechnika Mingesz Róbert 9. Óra Idő és sokaságátlag 2011. November 7., 9."

Hasonló előadás


Google Hirdetések