Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A KV-2 Nehéztank.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A KV-2 Nehéztank."— Előadás másolata:

1 A KV-2 Nehéztank

2 A KV-2 (KV – Kliment Vorosilov) szovjet nehézharckocsi a második világháború időszakából.
1940 tavasza és 1941 októbere között gyártották a KV-1 alvázát felhasználva, jelentősen módosított toronnyal és fegyverzettel.

3 KV-1 KV-2

4 Története: Az között a szovjet nehéz harckocsiknál általánosan használt KV rövidítés - így a KV-2 típus megnevezése - Kliment Jefremovics Vorosilov nevének kezdőbetűiből ered. A 2-es szám a második modelt jelöli a KV harckocsik sorában.

5 A harckocsit a Leningrádi Kirov Gyár mérnöki irodája 1940
A harckocsit a Leningrádi Kirov Gyár mérnöki irodája januárjában tervezte a munkás-paraszt Vörös Hadsereg - alapvetően az ben zajló szovjet-finn háborúban a Mannerheim vonal erődrendszerét leküzdeni képes - jólvédett és nagytűzerejű tank igényét és annak hiányát kielégítendő. Két hónapra rá a KV-2-t hivatalosan is rendszeresítették és a leningrádi gyár megkezdte a sorozatgyártást, ami októberéig tartott.

6 A gyártás befejezése több okra vezethető vissza: nagy anyagigény, alacsony megbízhatóság, a gyár Leningrád ostroma miatt történő átelepítése, illetve az ostromgyűrű bezárulása után a termelés teljes befejezése. A leningrádi gyár által legyártott 334 darab KV-2 harckocsi az 1941-es harcokban gyakorlatilag mind megsemmisült.

7 Alkalmazása: A Barbarossa hadművelet idején a harckocsi páncéljait német harckocsiágyúk még közvetlen közelről sem voltak képesek átlőni, ami sokkolta a német páncéloscsapatokat. Leküzdésük a német gyalogság mágneses tapadóaknáival, vagy a tüzérség révén sikerült. Az Északnyugati Front alá beosztott 41. harckocsi-hadosztály 33 KV–2-eséből 22-t veszített el.

8 Ezek közül mindössze ötöt semmisített meg az ellenség, tizenhetet pedig hátrahagytak műszaki gondok, vagy az elfogyott üzemanyag miatt. Októberben a gyártását leállították.

9 Főbb adatai: Páncélvastagság: 75mm Személyzet: 6 fő Súly: 52t
Teljesítmény: 441kW (600LE) Fegyverzet: 1 152,4 mm-es tarack; 4 7,62 mm-es géppuska

10 Főként erődök megsemmisítésére, vagy könnyebb páncélosok támogatására használták.
Töltése sokáig tartott, mert a löveg osztott lövedéket lőtt. (először a lövedéket majd a kivető töltetet töltötték be).

11 Hátrányai: Kevés lőszert tudott vinni
Lassan forgott a torony, mely a löveg tömege miatt túlméretezett volt. Alulmotorizáltsága miatt sok volt a műszaki hiba

12 Készítő: Pusztai Dániel


Letölteni ppt "A KV-2 Nehéztank."

Hasonló előadás


Google Hirdetések