Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Varga Zsolt 9/A

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Varga Zsolt 9/A"— Előadás másolata:

1 Készítette: Varga Zsolt 9/A 2013.12.08.
Alice Cooper Készítette: Varga Zsolt 9/A

2 Detroitban született 1948. február 4-én.
Alice Cooper -akkor még Vincent Furnier néven ben alapította meg első együttesét, a The Earwigs nevű zenekart. A banda csak helyi ismertségre tett szert, Beatles-számokat adott elő és fellépett néhány tehetségkutató versenyen.

3 Később a The Alice Cooper Group lett az együttes neve.

4 1969. január 2, 3 és 5-én a Led Zeppelin előzenekaraként léptek fel
1969. január 2, 3 és 5-én a Led Zeppelin előzenekaraként léptek fel.  1970-től kezdve fejlesztették ki legendássá vált színpadi show-műsoraikat, amelyek középpontjában minden esetben Cooper állt.

5 A horror különböző elemeit felvonultató koncerteken nagy szerepet kaptak a lézerhatások, a kosztümök, a maszkok, és a kínzókamra különböző kellékei.

6 A fellépések helyszínén a városvezetők a fiatalok veszélyeztetésére hivatkozva rendre csak 18 év fölött engedélyezték a Cooper-koncertek látogatását.

7 Ez persze kapóra jött az együttesnek: legsikeresebb éveiben folyamatosan teltházas koncerteket adott. Megjelentek az első albumaik: 1971-ben a Love It To Death, 1972-ben pedig a School’s Out.

8 1975-ben jelent meg nagysikerű Welcome To My Nightmare című lemeze, ám az ezt követő időszakban súlyos alkoholproblémával küzdött, amelyet terápia segítségével 1978-ban sikerült ideiglenesen leküzdenie. Érzéseit és élményeit a From The Inside (1978) című, máig legszemélyesebb lemezén dolgozta fel, amelyet Elton John szövegírójával, Bernie Taupinnal együtt készített. 

9 A hetvenes évek végén visszaesett, és a következő négy lemeze - az alkohol hatására írt bizarr dalszövegeivel – kevéssé volt sikeres. Coopernek csak a nyolcvanas évek közepén sikerült végleg szabadulnia az alkohol rabságából. A következő két albuma a modern hard-rock vonásait hordozza, hangzásában az Aerosmith és a Bon Jovi korabeli lemezeit idézi.

10 Az újbóli áttörés 1989-ben sikerült a Desmond Child producerrel együtt készített Trash című nagylemezzel, és elsősorban a Poison című dallal.

11 A turné július 22-én Budapestet is érintette, ahol az MTK stadionban adott nagy sikerű koncertet Alice Cooper.

12 A The Eyes Of Alice Cooper (2003) ismét a hetvenes évekhez való visszanyúlást hozta, míg a Dirty Diamonds (2005) lemezzel zeneileg és technikailag is kiforrottabb eredményt tudott felmutatni Cooper. 

13 Alice Cooper image-e ellenére hívő keresztény, rendszeresen jár templomba.

14 Feleségével közel harminc éve házasok (egész pontosan 1976. március 20
Feleségével közel harminc éve házasok (egész pontosan március 20. óta), akitől két lánya: Calico (1981. május 19.), Sonora Rose (1992. december 14.) és egy fia: Dashiel (1985. június 20.) született.

15 Alice szabadidejében imád golfozni.

16 Több Alice Cooper tribute zenekar létezik a világon, közülük az egyik legprofibb a magyar Where Is Cooper nevű formáció, akik 2012 ősze óta játszanak nagy sikerrel.

17 Az együttes frontembere Csordás Levente, aki Magyarország egyik legkiválóbb énekese. Több évig kint élt az USA-ban. Nagyon sok együttesben és egyéb zenei produkcióban közreműködött már pályafutása során. A Sing Sing egyik alapító tagja.

18 Nemrégiben eljutottam másodszorra is egy Where Is Cooper koncertre Szolnokon, ahol találkozhattam a példaképemmel, Leventével.

19


Letölteni ppt "Készítette: Varga Zsolt 9/A"

Hasonló előadás


Google Hirdetések