Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PowerPoint bemutató Zene: Bob Marley - Ganja Gun Készítette: Marosán Imre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PowerPoint bemutató Zene: Bob Marley - Ganja Gun Készítette: Marosán Imre."— Előadás másolata:

1

2 PowerPoint bemutató Zene: Bob Marley - Ganja Gun Készítette: Marosán Imre

3 A hasist jellemzően dohánnyal keverve, cigarettában vagy pipában fogyasztják A női kendernövény mirigyei (trichoma) és az azok által termelt gyanta tartalmazza a legtöbb pszichoaktív hatóanyagot. Ezeket a növénytől elválasztva, majd összepréselve kapható a hasisnak nevezett készítmény.

4 Sűrű szövésű szita segítségével is történhet, egyszerű rostálással. A hasis minősége részben attól függ hogy milyen sűrű a szita szövése, és hogy milyen méretű a kender gyantamirigye, ugyanis ez fajtánként eltérhet. Az ilyen célra használt szita általában 25-220 mikronos lyukakkal rendelkezik, ezek minél nagyobbak annál több növényi törmelék kerülhet a végtermékbe, ami miatt rosszabb minőségű, gyengébb, zöldebb lesz

5 Katmanduban  Legális Hasisbolt Katmanduban A hasist sivatagos körülmények között termelik. A fő hasistermelő országok Afganisztán, Pakisztán, Nepál, Marokkó, Egyiptom és India. Marokkóban a Rif-hegység a hasistermelés központja.

6 Magyarországon a kenderszármazékok termelését és birtoklását törvény tiltja, „ Nem büntethető kábítószerrel visszaélés miatt, aki csekély mennyiségű kábítószert saját használatra termeszt, előállít, megszerez vagy tart ] „ …feltéve, ha az első fokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban részesült, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vett részt.”. A törvény a csekély mennyiséget 1 gramm hatóanyagban határozza meg, a hatóanyag tartalom pedig jellemzően 3–20% tartományban mozog


Letölteni ppt "PowerPoint bemutató Zene: Bob Marley - Ganja Gun Készítette: Marosán Imre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések