Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

6. rész: A részletmérés.  A változási vázrajzok elkészítéséhez szükséges részletmérés során a változással érintett területen az állami alapadatok tartalmában.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "6. rész: A részletmérés.  A változási vázrajzok elkészítéséhez szükséges részletmérés során a változással érintett területen az állami alapadatok tartalmában."— Előadás másolata:

1 6. rész: A részletmérés

2  A változási vázrajzok elkészítéséhez szükséges részletmérés során a változással érintett területen az állami alapadatok tartalmában bekövetkezett változásokat be kell mérni.

3  A részletpontok csoportosítását és a tűrési osztályok meghatározását a 3. melléklet (Megengedett eltérések a határvonalak (térképi) és természetbeni állapotának összehasonlítására DAT esetén) szerint kell végezni. A részletpontok kódolásánál a 6. mellékletben megadott pontkódokat kell alkalmazni.

4  A műholdas helymeghatározáson alapuló mérések esetében a globális műholdas helymeghatározó rendszerek alkalmazásával végzett pontmeghatározásokról szóló jogszabály előírásait kell alkalmazni. 47/2010 FVM rendelet

5  rögzített mérési adatokat adathordozón, vagy mérési jegyzőkönyvet kell leadni  A dokumentáció alapján a mérési adatokból a pontmeghatározás nyomon követhető és újból számítható legyen  A mérési jegyzet a helyszínen készített alakhelyes vázlat, amelyen fel kell tüntetni minden helyszínen mért méretet és gyűjtött adatot  Az épületeket úgy kell bemérni, hogy a mérési adatok alkalmasak legyenek az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisba történő beillesztésre

6  A határvonalak helyzetének ellenőrzésére mérések és a részletmérés eredményéről mérési és számítási vázlatot kell készíteni (A mérési és számítási vázlat manuálisan vagy számítógéppel készített méretarányos vázlat)

7 A mérési és számítási vázlat a változás típusától függően tartalmazza:  1. a munka számát (azonosítóját),  2. az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis adataival egyezően változás előtti állapotot és a hozzá tartozó mérési adatokat,  3. az új állapotnak megfelelő vonalakat,  4. a mérési eredményeket,  5. a változás előtti és a változás utáni helyrajzi számokat,  6. a művelési ágak, alrészletek és minőségi osztályok jelölését,  7. a mérési vonalakat eredmény-vonallal, az ordináta vonalakat vékony szaggatott vonallal,  8. a pontok egyedi azonosítóit,  9. a megszűnt vonalakat kettős áthúzással érvénytelenítve,  10. a térkép-terepazonosság megállapításához végzett ellenőrző mérések és egyéb helyszíni mérések adatait az előzőektől eltérő módon feltüntetve,  11. a település és a fekvés nevét,  12. a házszámokat és utcaneveket,  13. szükséges esetben az északi irány megjelölését,  14. a készítő személy nevét (nyomtatott betűvel) és aláírását,  15. a minőségtanúsítást végző nevét (nyomtatott betűvel), aláírását,  16. a készítés dátumát és  17. a készítő vállalkozó vagy vállalkozás bélyegzőlenyomatát.

8 - a munka számát - az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis adataival egyezően változás előtti állapotot és a hozzá tartozó mérési adatokat - az új állapotnak megfelelő vonalakat, - a változás előtti és a változás utáni helyrajzi számokat, - a település és a fekvés nevét - a házszámokat és utcaneveket - a készítő személy nevét (nyomtatott betűvel) és aláírását - a minőségtanúsítást végző nevét (nyomtatott betűvel), aláírását, - a készítés dátumát

9 -a mérési vonalakat eredmény- vonallal, az ordináta vonalakat vékony szaggatott vonallal -a megszűnt vonalakat kettős áthúzással érvénytelenítve, -a térkép-terepazonosság megállapításához végzett ellenőrző mérések és egyéb helyszíni mérések adatait az előzőektől eltérő módon feltüntetve - a készítő vállalkozó vagy vállalkozás bélyegzőlenyomatát.

10  Továbbá feltüntethető a tulajdonosok neve, lakcíme. A földrészlet határpontok megjelölésének (állandósításának) módját jelkulcsi jellel kell jelölni (karó, kő stb.).  A mérési és számítási vázlatot a földhivatalnak leadandó munkarészekhez analóg formában csatolni kell.  Ha a mérési és számítási vázlat több lapból áll, a vázlatlapok elhelyezkedéséről, kapcsolatáról áttekintő vázlatot kell készíteni.


Letölteni ppt "6. rész: A részletmérés.  A változási vázrajzok elkészítéséhez szükséges részletmérés során a változással érintett területen az állami alapadatok tartalmában."

Hasonló előadás


Google Hirdetések