Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A HHCT Bemutatja A HHCT Bemutatja. PROGRAMOK PROGRAMOK - INGYEN ! Operator[GSH T] Ezt a bemutatót kezdő őrülteknek ajánlom, akiktől nem idegen a programozás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A HHCT Bemutatja A HHCT Bemutatja. PROGRAMOK PROGRAMOK - INGYEN ! Operator[GSH T] Ezt a bemutatót kezdő őrülteknek ajánlom, akiktől nem idegen a programozás."— Előadás másolata:

1 A HHCT Bemutatja A HHCT Bemutatja

2 PROGRAMOK PROGRAMOK - INGYEN ! Operator[GSH T] Ezt a bemutatót kezdő őrülteknek ajánlom, akiktől nem idegen a programozás világa. A bemutatásra kerülő módszerekkel elérhető, hogy egy „shareware” – ből „full version” – t csináljunk - ingyen… ;) Csak egy kis matek, nem nehéz! Miután elolvastad a fehérbetűs szöveget, klikkelj a továbbhaladáshoz! A prezentációban leírtak csak informatív jellegűek. A tartalomért a készítő semmilyen felelősséget nem vállal!

3 Smith öcsénk lesi minden kívánságod. Mivel szeretnél előbb megismerkedni? ( W32Dasm ajánlott. Sima kattintás: W32Dasm ) W32DasmW32Dasm + alapok W32Dasm SoftIce SoftIce

4 Kezdjük ott, hogy csak olyan software – t lehet feltörni, amiben valamilyen limitálás van. Csak a szokásos: 30 nap, 15 használat, stb… A lényeg, hogy valamilyen szériaszámot kérjen. Züllött Cr@cker ha ilyet lát, rögtön nekiáll a program visszafejtésének… :) Ja, még valami: Törni Microsoft Windows 98 alatt ajánlott. Persze haladók XP alatt is megtalálják a módját ( Pl.: SoftIce v4.x ), de kezdőknek kötelező a 98. Cr@cker Bevezető Bevezető

5 W32Dasm Akkor kezdjük! Első lépés: telepítsük fel az áldozatot! Választásom a pdf2html v1.2 – re esett. Induláskor rögtön bejön egy aranyos dialógusablak, hogy nem ártana a programot regisztrálni: Ezt utálom a legjobban, amikor ilyen pofátlanul kezdődik valami. A programozó biztos vicces kedvében volt. Hát most jót röhögünk rajta! :) Írjunk be E – Mail címnek valami hülyeséget, serialnak pedig az abszolút dzsóker számot: 1234512345 Menü

6 Hú, hát nem tetszik neki a serialom. Nem sokára máshogy fogja látni a dolgot. A hibaüzenet szövegét írjuk fel valahová, mert hamarosan szükségünk lesz rá. Fogjuk a W32Dasm v8.93 – as disassemblert, ami a feltörendő programot visszafejti assembly kóddá. A „Disassembler”menüpont alatt menjünk az „Open File to Disassemle”- re. Keressük meg a programunkat ( általában C:\Program Files\PDF2HTML\pdf2html.exe ). Nyissuk meg! Visszafejtés után sok ganajt láthatunk, de ez most minket nem érdekel. Most van szükség a hibaüzenet szövegére. Kattintsunk az Strn Ref ( utolsó kék gomb ) gombra, ami a sztring referenciákat mutatja.

7 Megnyílik egy ablak: Keressük meg a szövegünket és kattintsunk rá duplán. A kódrészlet oda ugrik, ahol ezt a szöveget felhasználja a program. Utána még egy duplakatt a szövegre az Strn Ref ablakban, hogy megnézzük, a program más ponton is ellenőrzi – e a kódunkat. Nincs több ilyen, bezárhatjuk az Strn Ref ablakot.

8 Nézzük meg, mi van a kódban a szöveg fölött. Kezdjünk el FELFELÉ menni, és keressünk valami összehasonlítást, vagy ugrást ( jmp, je, jne, stb… ). Ennél a programnál egyik sem nyert, mert itt egy olyan sort láthatunk, ami azt jelzi, hogy honnan ugorhat ide a program. Magyarul: ha hibás a serial, ide ugrik: Írjuk fel ezt a számot! Miután felírtuk, kattintsunk a sárgás gombok közül a legutolsóra. Most oda ugrunk, ahonnan a program rossz kód esetén ugrik. Írjuk be a felírt Hexa számot.

9 Okézzuk le, és hoppá, mit látunk: a zöld csík egy je ( jump if equal = ugrás ha egyenlő ) utasításon áll nem sokkal a hibaszöveg fölött: Megvan az áruló és nem tudunk semmit kezdeni vele. Gondolom, páran rájöttek már, hogy egy Hexa szerkesztőt fogunk segítségül hívni. Ehhez fel kell írni az offset címet. Figyeljünk, hogy a zöld csík az említett „je”- s soron áll – e. Ha igen, írjuk fel alul, a státuszsorban lévő Hexa számot: Figyelem! Nem a Code Data utáni számot, hanem a @Offset utánit! @Offset 0003D8E9h Ebből nekünk csak a 3D8E9 kell, a „h”a számrendszert jelöli. Itt be is zárhatjuk a W32Dasm – ot.

10 Indítsunk el egy Hexa editort! Én a WinHex – et használom, de bármi jó, ami tud hexául. Kattintsunk az „Open File” – ra, és keressük meg a pdf2html.exe – t. Ha minden igaz, akkor egy pillanat alatt bejött a Hexa kód. Most kattintsunk a „position” menüpontra és válasszuk a Goto Offset… - et. Írjuk be az offset címet, amit még W32Dasm – ban írtunk fel: Leokézzuk, és a program oda ugrik, ahol eldönti, hogy jó – e a kód vagy sem. Itt tudni kell, hogy a „je” Hexa kódja 74. Ezt ki kell cserélni „jne” – re, aminek a Hexa kódja pedig 75. Ezt azért tesszük, hogy a program minden esetben a jó helyre ugorjon ( kivéve, ha jó serialt adunk meg… ). Ha belegondolsz, azért érdekes, nem? Szóval itt a 74 – et átírjuk 75 – re: Kilépünk, Yes, Yes és kész.

11 Indítsuk el Még egyszer a pdf2html – t, és most már azokkal az adatokkal töltsük ki, amikre regisztrálni szeretnénk. Én azt írtam be, hogy: E – mail: operatorz@cracker.hu Series: 1234512345 És lám, máris tetszik neki a serialom. ;p

12 Végszó Végszó Íme egy 5 perces törés, és még gondolkodni sem kellett. Ja, és spóroltunk kb. 25 dollárt. Akinek kérdése van, vagy kihagytam volna valamit, vagy egyszerűen csak ki akar fikázni, mert annyi hülyeséget írtam, az megteheti ezen a mailen: operatorz@cracker.hu Remélem, minden érthető volt, és Te nem jártál úgy, mint én az első törésemnél… ( két hónapig tartott ) Köszönet Snail – nek, aki mindig jó ötletekkel lát el, édesanyámnak, aki bízik abban, hogy nem hozom a házra a rendőrséget, barátaimnak, akik nem vernek meg, amikor gépről dumálok és Neked, hogy elolvastad ezt a doksit, amit 6 ÓRÁN KERESZTÜL ÍRTAM!!! Operator2004.

13 HHCT 2004.


Letölteni ppt "A HHCT Bemutatja A HHCT Bemutatja. PROGRAMOK PROGRAMOK - INGYEN ! Operator[GSH T] Ezt a bemutatót kezdő őrülteknek ajánlom, akiktől nem idegen a programozás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések