Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nagy Tamás Testnevelő-edző A kialakulás Télen unalmas tornagyakorlatok Új sport kitalálása A feladatot James Naismith kapta.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nagy Tamás Testnevelő-edző A kialakulás Télen unalmas tornagyakorlatok Új sport kitalálása A feladatot James Naismith kapta."— Előadás másolata:

1 Nagy Tamás Testnevelő-edző maddog00@freemail.hu

2 A kialakulás Télen unalmas tornagyakorlatok Új sport kitalálása A feladatot James Naismith kapta.

3 -Kezébe vett egy európai futball labdát -305cm magas erkélyre nézett Kért két 34x34 cm-es dobozt. Az, hogy ma nem „dobozlabdának” nevezzük a kosárlabdát annak köszönhető, hogy a gondnok a dobozok helyett 2 barackoskosarat hozott.

4 A pálya

5 Az NBA -1946-ban alakult - 30 csapat (29 USA, 1 Kanada) - Legrangosabb liga, a legjobb játékosokkal - 82 mérkőzés

6 A legjobb csapatok

7 Szabályok - Lépéshiba - Kétszer indulás - Támadóidő - Játékidő - Játékosok száma

8 A játék legfontosabb elemei - Zsákolás - Blokkolás - 3pontos dobás - 2pontos dobás - 1pontos dobás

9 Michael Jordan Leghíresebb kosárlabdázó, 2009-ben beválasztották a hírességek csarnokába Első évében elnyerte az év újonca kitüntetést(1985). 1991-ben az év sportolójának választották. Tízszeres NBA gólkirály, ötször választották a legértékesebb játékosnak azaz „MVP”-nek. Hatszoros NBA bajnok, kétszeres olimpiai bajnok. A Chicago Bulls játékosa, majd visszatérése után a Washington Wizards színében lép pályára 2 éven keresztül.

10

11 A jelenkor legjobbjai Kobe Bryant -4x NBA bajnok -12x All-Star -MVP (2008) Lebron James -6x All-Star -2x MVP (2009-10)

12 Köszönöm a figyelmet! Nagy Tamás


Letölteni ppt "Nagy Tamás Testnevelő-edző A kialakulás Télen unalmas tornagyakorlatok Új sport kitalálása A feladatot James Naismith kapta."

Hasonló előadás


Google Hirdetések