Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jelentése: újjászületés.  Fokozatosan alakult ki különböző helyeken és időben, így elindulása nem köthető meghatározott helyhez vagy időhöz, de kb a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jelentése: újjászületés.  Fokozatosan alakult ki különböző helyeken és időben, így elindulása nem köthető meghatározott helyhez vagy időhöz, de kb a."— Előadás másolata:

1 Jelentése: újjászületés

2  Fokozatosan alakult ki különböző helyeken és időben, így elindulása nem köthető meghatározott helyhez vagy időhöz, de kb a 15. század elejére tehető  Kezdetét Észak-Itáliához kötik, külön kiemelve Firenze városát.  A vallási témák helyett az emberi test és a tájképek kerültek a figyelem középpontjába.

3  gyakori a természeti háttér  élénk, gazdag színvilág  a bibliai és mitológiai témák mellett megjelenik a mindennapi élet, a tudományok tisztelete is  fontossá válik a mozgások, érzelmek természetességének visszaadása  perspektivikus ábrázolás  portréfestészet

4 MichelangeloBotticelliRaffaello Leonardo

5  1445. március 1. – 1510. május 17.  Műveiben egy firenzei udvarnak költőivé finomult légkörét jeleníti meg. Életművében szép számmal szerepelnek a firenzei templomok számára készült oltárképek és kisebb falképek, az elitről festett portrék és a házkápolnákba rendelt Madonnák.

6 Leghíresebb festményei

7

8

9  1475. március 6. – 1564. február 18.  Az olasz reneszánsz kimagasló mestere, egyike a képzőművészet legnagyobb alakjainak.Művészetéből hiányzik a harmónia, derű, elegancia, amely Leonardo da Vinci vagy Raffaello műveit jellemzi. Alakjai általában tragikus hősök.

10 Leghíresebb festményei

11

12

13  1452. április 15. – 1519. május 2.  Leonardót széles körben az egyik legnagyobb festőnek tartják, és egyes vélemények szerint akár ő is lehetett minden idők legműveltebb embere. Egyszerre volt festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író.Nevéhez fűződik a kontúrok elmosásával kialakított ködös festészeti mód kifejlesztése.

14 Leghíresebb festményei

15

16

17  1483. április 6. — 1520. április 6.  Reneszánsz kori olasz festő és építész. Leonardo és Michelangelo művei sokszor komorak, titokzatosak voltak, Raffaello nyugodtabb, barátságosabb stílusra törekedett. Alig volt 25 éves, amikor a vatikáni pápai palota freskóit festette.

18 Leghíresebb festményei

19

20


Letölteni ppt "Jelentése: újjászületés.  Fokozatosan alakult ki különböző helyeken és időben, így elindulása nem köthető meghatározott helyhez vagy időhöz, de kb a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések