Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sminkelés Alapozás Bármilyen típusú bőrnél, alapozóra szükség van.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sminkelés Alapozás Bármilyen típusú bőrnél, alapozóra szükség van."— Előadás másolata:

1 Sminkelés Alapozás Bármilyen típusú bőrnél, alapozóra szükség van.
A jó minőségű alapozó eltakarja az apróbb bőrhibákat, hidratál, véd az őszi időjárás viszontagságaitól (hideg, szél, eső), és vékony rétegben is kellően fed. Ha nem tér el a bőr színétől, akkor az a megfelelő. Az alapozót megnedvesített szivaccsal, egyenletesen elosztva kell felvinni a bőrre.

2 Púderezés Az alapozó túlzott fényét könnyedén eltünteti a púder. Bár csábítóak a mutatós, tükrös púderkompaktok, nem érdemes ezeket választani, mert a púder nagy szemcsézetű, nem tud vele leheletfinom réteget képezni, legjobb a kőpúder. Speciális párnával kell felvinni, a fölösleget pedig nagy ecsettel el távolítani.

3 Arcpirosítás Por vagy krémes arcpirosítóval történhet. Előbbit a púderezés után, utóbbit a púderezés előtt. A déli típusba tartozó hölgyeknél narancsos-barackos tónusokat, az északi típusúak rózsaszínes árnyalatot alkalmazzunk. Szemrevalók Szemceruza Szemhéjpúderek Szempillaspirál Rúzsozás - segítségével optikailag nagyobbá, vagy kisebbé varázsolhatod ajkadat.

4 Tartós tetoválás A tartós Make Up ( tetoválás )  az ázsiai országokból származik, őshazája Polinézia volt.  Az évezredek óta használt szimbólumok többek között egy-egy meghatározott csoporthoz való tartozás jelölésére szolgáltak. A szimbólumok megvédték hordozójukat a szellemektől, jelölték törzsi hovatartozásukat, vagy a felnőtté válást. A tetoválás a tahiti "tatu" szóból ered, ami annyit jelent: sebet ütni. A festékbe mártott tűvel festéket juttatnak a bőrbe, ahol  az tartósan ott is marad. Európában elsősorban matrózok viselték, aztán ez szalonképessé vált.

5 Ázsiában pálcikák segítségével pontok formájában került a bőrbe a festék.
Eleinte Európában is ezt a pontozó technikát használták. MA már technikailag jól átgondolt készülékek állnak rendelkezésre. A pálcika technika nagy művészi készültséget és kézügyességet igényelt, ezért megjelentek segítségül a tartós make up-ot készítő készülékek is. A tű egy foglalatba került, szabályozó szerkezettel is ellátták, a sebesség is változtatható.  Az akupunktúrás tűvel nyugodtabbá vált a vonalvezetés. Léteznek olyan ligh-tech készülékek, amelyek biztonságosságuk mellett a tű leszúrás mélysége is beállítható.

6 A leglényegesebb különbség a festék behatolási mélysége a bőr alá.
A tartós make up és a tetoválás közötti különbségek könnyen felismerhetők: Miközben a tetoválás egy bizonyos csoporthoz tartozást demonstrál, addig a tartós make up kizárólag kozmetikai célokat szolgál. A leglényegesebb különbség a festék behatolási mélysége a bőr alá. A tartós make up a bőr legfelső rétegébe kerül, s a sejtmegújulás következtében kb. 2-5 év alatt elhalványul. A tetoválás viszont  az alsó bőrrétegbe kerül, és maradandó lesz. A permanent make up a kozmetikai beavatkozások egyik kedvenc megoldása, mert hosszú távon nyújt látványos megoldást viselőjének. A kozmetikus célja, hogy a tetoválás segítségével az arc előnyös adottságait kihangsúlyozza, illetve  az apróbb hibákat korrigálja. Tetoválni csak tanfolyam elvégzése után lehet. Itt megtanulható a technika, a gép használata, színelmélet és forma meghatározása.

7


Letölteni ppt "Sminkelés Alapozás Bármilyen típusú bőrnél, alapozóra szükség van."

Hasonló előadás


Google Hirdetések