Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hello Kitty élete Ismerje meg Ön is Hello Kittyt, a rendkívül aranyos kiscicát, akiről rengeteg tévhit kering...

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hello Kitty élete Ismerje meg Ön is Hello Kittyt, a rendkívül aranyos kiscicát, akiről rengeteg tévhit kering..."— Előadás másolata:

1 Hello Kitty élete Ismerje meg Ön is Hello Kittyt, a rendkívül aranyos kiscicát, akiről rengeteg tévhit kering...

2 Who is She? :) Hello Kitty a japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája. A fehér macska jellegzetessége, hogy bal fülén egy masni vagy más hasonló dísz található és a rajzfilmen kívül sosincs szája. Hello Kittyt 1974-ben alkották meg, és 1976 óta világszerte bejegyzett védjegy. Kitty azért kapott angol nevet (Kitty White), mert születése idején a brit kultúra népszer ű volt a japán lányok körében. Hello Kitty világa tele van barátokkal és családtagokkal. 2004 óta még saját macskája is van, Charmmy Kitty, és egy hörcsöge, Sugar.

3 Miről szól a mese? Először is le kell szögeznem, hogy a Hello Kitty nem csak egy egyszerű anime. Kitty egy jelenség. Szinte már olyan szimbóluma Japánnak, mint mondjuk a szamurájok vagy a Tokió Torony. Kitty megalkotója Ikuko Shimizu volt, a Sanrio vállalat dizájnere. A figura 1976-ban lett levédetve. A neve onnan származik, hogy az angolszász kultúra roppant népszerű volt akkor (is) a japán tinilányok körében és egy Lewis Caroll könyvben így hívták az egyik cicát. A Hello Kitty a Pokémon mellett az egyik legkomolyabb merchandise figura, amely Japánból ered. Rengeteg könyv, matrica, GameBoy játék, kifestő, párna, bögre, boríték és egyéb tinilánykákat becélzó tárgyon láthatjuk viszont a fehér cicát. Természetesen számos könyv, képregény és rajzfilm feldolgozás is készült belőle Japánban és az Egyesült Államokban is. A japán verzió 13 részes, részenként fél órás. Kitty és ikertestvére, Mimi izgalmas hétköznapjainak lehetünk szem és fültanúi. Mivel a célközönség a 10-15 éves japán lányok, ezért látványos mecha harcokra, kormányszintű összeesküvésre vagy vérre menő verekedésre ne számítsunk, de ezekre nincs is szükség. Aranyos és szerethető sorozat minden bugyutaságával és egyszerűségével együtt. Akik számára készült, azoknak az igényeit garantáltan 100%-ig ki fogja elégíteni. Írta: AnimeAddicts [www.animeaddicts.hu]

4 Hol látod még Kittyt? Hello Kitty el ő ször egy m ű anyag pénztárcán jelent meg 1975-ben, és hamarosan rengeteg különbözö terméket gyártottak képmásával. Bár eredetileg a fiatal lányokat célozták meg, ma már szinte minden elképzelhet ő holmit díszített, írószerektöl a ruhákig, számítógépektöl az autókig. Japánban már nem úgy tekintenek rá, mint aki csak kisgyerekeknek szól, egyaránt népszerü a tizenévesek és a feln ő ttek körében is. A piac terjeszkedését jelzi, hogy a Hello Kittyvel díszített feln ő tt alsónemük épp annyira keresettek, mint az esküv ő i ruhák. Ma már több mint 22 000 féle terméket árulnak, és ez a Sanrio éves jövedelmének felét adja.

5 Ismerd meg még jobban! :) Neve: Kitty White Születésnapja: 1974. november 1. Vércsoportja: A Születési helye: London külvárosa Szülei: George és Mary White Magassága: öt fényes almányi Súlya: három fényes almányi Kedvenc étele: Mama almáspitéje Hobbija: utazás, zenehallgatás, olvasás, új barátok szerzése Kedvenc szavai: barátság, legjobb, kawaii (aranyos japánul) Gyüjt: kicsi, aranyos dolgokat, mint a cukorkák, a csillagok vagy az aranyhalak Kedvenc tantárgya: angol, zene, rajz, olvasás Leírás: Vidám és jószívü kiscica. Nagyon közel áll az ikertestvéréhez, Mimmyhez. Jól teniszezik és finom sütit süt. Párja: Dear Daniel

6 Charmmy Kitty Hello Kitty Charmmyt a születésnapjára kapta az apukájától. Fajtája szerint perzsa macska. Nagyon hasonlít a gazdájára, de több macskás tulajdonsága van. Neve a charm (báj) szóból ered. Mivel nem tudni, mikor született pontosan, a születésnapját azon a napon ünneplik, amikor Kitty megkapta (2004. október 31-e). Charmmy jellegzetessége, hogy egy csipkés rózsaszín masnit hord a bal fülében, a nyakába akasztva pedig azt az ezüstkulcsot őrzi, ami Hello Kitty ékszeresdobozát nyitja. Ezutóbbit azért bízták rá, mert nagyon szereti a fényes és csillogó dolgokat. Legjobb barátja Sugar, a fehér hörcsög, akit Hello Kitty a barátjától, Dear Danieltől kapott.

7 Rajzold le Hello Kittyt!

8 Még több Hello Kitty

9 Mindenhol ott van…

10 De a japánok a legőrültebbek

11 Mit tesz velünk Hello Kitty? Mindenhol megtalálható, és akár szeretnék látni, akár nem, ő ott van. Tehát két dolgot tehetünk. Vagy kizárjuk az életünkből (ami lehetetlen) és örökké utáljuk. Talán még,,Utáljuk közösen Hello Kittyt!” klubbot is nyitunk. Vagy megbarátkozunk vele és mi is rajongókká válunk. Talán még,,Szeretjük Hello Kittyt!” klubbot is nyitunk… :) Készítette: Pálosi Kitti 9.a

12 THE END


Letölteni ppt "Hello Kitty élete Ismerje meg Ön is Hello Kittyt, a rendkívül aranyos kiscicát, akiről rengeteg tévhit kering..."

Hasonló előadás


Google Hirdetések