Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SzövegfeldolgozásSzövegfeldolgozás. Csalitban csicsergés, csattogás, csörgedező csermelycsobogás. Csonka cserfán csúf csóka cserreg Cserkészfiúk csapata.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SzövegfeldolgozásSzövegfeldolgozás. Csalitban csicsergés, csattogás, csörgedező csermelycsobogás. Csonka cserfán csúf csóka cserreg Cserkészfiúk csapata."— Előadás másolata:

1 SzövegfeldolgozásSzövegfeldolgozás

2 Csalitban csicsergés, csattogás, csörgedező csermelycsobogás. Csonka cserfán csúf csóka cserreg Cserkészfiúk csapata cseveg. Csokrot csinálnak csillagvirágból, Csípéseket csalnak csalárd csalánból. Csiga csöndben csúszik csicsóka csúcsára, csipkés cserlevelen cserebogár csápja.

3 Kelep Gólya kelepelget Kalap Harkály kalapálgat. Tehetetlen Töhötöm szól: -Ki kelepel telhetetlen? Kellemetlen Kelemen meg: -Ki kalapál rendületlen?

4 - Olvasd el a címet! - Kit? Mit nevez meg? - Te milyen címet adnál ennek a képnek? - Nézd meg a képet! - Melyik lehet a búbos pacsirta? - Miért búbos? - Milyen állatokat látsz még a képen? - Miért rezgőfű? - Mi történhet? -Miből gondolod? - Miről szólhat?

5 Önállóan olvassátok el a mesét, és ha találtatok olyan kifejezéseket, amelyeknek nem ismeritek a jelentését, azokat húzzátok alá!

6 A búbos pacsirta meg a rezgőfű Egy kis búbos pacsirta meglátott egy tő rezgőfüvet. - Ezt a füvet én gyökerestül kihúzom - mondta hetvenkedve a többi madárnak. A fű nagy volt, a búbos pacsirta kicsike. A madarak nem hitték, hogy boldogul. - Gyönge vagy te ahhoz - csúfolták. Erre a kicsi pacsirta megmérgesedett, s leröppent a fáról a fű mellé. Csőrébe vette a rezgőfű szárát, s nagyot rántott rajta. A fű meg sem rezdült. - Minek erőlködsz, hiszen úgysem bírsz vele - mondták a madarak. De a búbos pacsirta csak nem tágított. Próbálta jobbról, próbálta balról. Mikor ötödszörre rugaszkodott neki, a fű szára elszakadt, a kicsi pacsirta pedig hanyatt esett. A madarak úgy kacagtak, majd lefordultak a fáról. Elszégyellte magát erősen a búbos pacsirta. De nem akarta megvallani, hogy felsült. Hencegve azt csicseregte hát: - Én is így akartam! Én is így akartam!

7 - Tetszett a mese? Miért? - Kik a szereplők? Hol játszódik a történet? Mikor? - Milyennek ismerted meg a pacsirtát? - Mit akart a pacsirta? - Mi a véleményed róla? - Mit válaszoltak a madarak? - Hogyan viselkedtek? - Megváltozott- e valamiben a mese végére a pacsirta? - Te mit tettél volna?

8 VégeVége


Letölteni ppt "SzövegfeldolgozásSzövegfeldolgozás. Csalitban csicsergés, csattogás, csörgedező csermelycsobogás. Csonka cserfán csúf csóka cserreg Cserkészfiúk csapata."

Hasonló előadás


Google Hirdetések