Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP-5.6.2-10/1-2010-0001 kiemelt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP-5.6.2-10/1-2010-0001 kiemelt."— Előadás másolata:

1 Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP-5.6.2-10/1-2010-0001 kiemelt projekt

2 TÁMOP 5.6.2 a számok mögött

3

4

5 Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Int é zet

6 Néhány adat Alapítás éve: 1908 Hivatalos befogadási létszám:126 fő Aktuális létszám:220 fő Összetétel: előzetes letartóztatás, jogerős elítéltek, pbh fogház, elzárás

7 Büntetés-végrehajtás célja az ítéletben meghatározott joghátrányt érvényesítése, az elítélt, a bűnelkövető személy szabadulás utáni társadalmi beilleszkedésének elősegítése.

8 Heves Megyei Büntetés-végrehajtás szakmai programjának alappillérei Börtön a városért Esti mese program TÁMOP 5.6.2

9 B ö rt ö n a v á ros é rt

10

11

12 Célok I.  felelősségvállalás  Egészséges önértékelés  munka szerepének megerősítése

13 Célok II.  közösségi szerepvállalás erősítése,  környezettudatos gondolkodás.

14 Számok és eredmények 3 év, 36 alkalom, közel 4000 munkaóra 60 résztvevő fogvatartott 40 biztosítási feladatokban résztvevő büntetés-végrehajtási szakember 80 tonna hulladék 17000 virág palánta 4 megszépült játszótér 20 db OKJ-s szakképzés – 20 elítélt nagyobb esélyekkel szebb élhetőbb város

15 Esti mese program

16 Meseterápia családi kötelékek erősödése könnyebb konfliktuskezelés olvasási és beszédkészség javulása

17 " Ennél szebb vagy értékesebb ajándékot nem tudtam volna nekik adni. Első hallásnál sírni fognak, talán másodszorra is, de aztán, ha hiányzom, bármikor meghallgathatják "

18 TÁMOP 5.6.2 a megvalósítók szemével….

19 Vállalásunk Általános cél: Fogvatartottak és büntetés-végrehajtási intézetből szabadulók reszocializációjának elősegítése Számszerűsített cél: 60 fő tréningen résztvevő 30 fő szakmaképzésben részt vevő

20 Ma Magyarországon 17.500 fogvatartott

21 Édesanyák, Édesapák

22 Testvérek

23 Nagyszülők

24 Barátok

25 Eddig teljesített számok: 153 fő bevonása mellett 80 aktív fogvatartott 37 fő befejezte a tréninget 25 fő szabadult, 52%-a regisztrált

26 Fogvatartottak különböző szociokulturális helyzetből érkeznek, különböző bűncselekményeket követtek el, különböző értékeket, ízlést képviselnek

27 Amit mi fontosnak tartunk munkánk során bizalom elnyerése, megszilárdítása, érzelmi biztonság megteremtése, kinti, civil életre való felkészülés, szabadulás utáni segítő kezek, beszélgetéseink célzottak…..

28 Céljaink Az énkép, az önismeret fejlesztése, mely segít majd a jövőkép kialakításában, reális életcélok megfogalmazásában, a szabadulás utáni életkezdés mentálhigiénés és reszocializációs alapjait is megteremtve.

29 A segítő kapcsolat lényege az egyén rávezetése önmaga megsegítésére. Ezt nyílt, egyértelmű, tiszta kommunikációval, hiteles magatartással, életkedvvel, humorral és figyelemmel, egyszóval szeretettel érhetjük el…. És ez mindenkinek kedvező……

30 Keressük a „miérteket” – néhol idealisztikusan ugyan -, próbálunk megoldásokat találni, mert meggyőződésünk; „Senki sem születik bűnözőnek, hanem azzá válik”.

31 TÁMOP a fogvatartottak szemével Néhány fogvatartotti vélemény és az ember aki mögötte áll

32 „nagyon sokat köszönhetek a tréningnek, önismeret és mások elfogadása terén. Rádöbbentem arra, hogy a múltban elkövetett cselekedeteimen kívül nem különbözöm a többiektől, én is ember vagyok. Vannak céljaim, érzéseim…” „Köszönet az intézetben dolgozó TÁMOP munkatársaknak a segítségükért, figyelmességükért.” (24 éves nő)

33 „Az én gondolatom szerint, ha szabadulok dolgozni fogok, mert nekem elsőbb a családom és a gyerekekkel való törődés.” „Sajnos engem egy elkényeztetett gyereknek neveltek, de most már egy felnőtt embernek érzem magam.” (26 éves nő)

34 „Az intézetben dolgozó TÁMOP munkatársak munkájával teljes mértékben meg vagyok elégedve, amellett, hogy jól szervezett módon dolgoznak nagyon kedvesek és emberségesek. ” „Szabadulásom után nem térhetek vissza az eddigi szakmámba a foglalkozások során új ötleteket kaptam és tudom már merre induljak” (35 éves nő)

35 „Írástudatlan vagyok, nagyon sokat segített Gitta és Józsi külön köszönet ezért nekik. Megtanultam a szavak jelentését, beszédkészségem is fejlődött. Köszönök mindent! ” ( 43 éves nő)

36 Összegzés helyett… „Időt és fáradságot nem sajnálva voltak segítségemre nekem és társaimnak is a TÁMOP rendszer munkatársai, akik felkészítettek a várható akadályokra…”

37

38 Köszönjük megtisztelő figyelmüket! Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szakmai megvalósítói


Letölteni ppt "Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP-5.6.2-10/1-2010-0001 kiemelt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések