Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Megálló a város szélén Összekötő kapocsként működik Budapest és a környező részek között. A 49-es és 19-es villamosok kelenföldi végállomása különös hely.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Megálló a város szélén Összekötő kapocsként működik Budapest és a környező részek között. A 49-es és 19-es villamosok kelenföldi végállomása különös hely."— Előadás másolata:

1 Megálló a város szélén Összekötő kapocsként működik Budapest és a környező részek között. A 49-es és 19-es villamosok kelenföldi végállomása különös hely. Nap mint nap rengeteg ember megfordul arra.

2 A 49-es villamos a Deák térre, a 19-es a Batthyányi tér felé veszi az útját. Mivel forgalmas úton közlekednek, igen nagy megállóhelyet alakítottak ki, kényszerleszállóhellyel együtt. Reggelente és késő délután nagyobb a forgalom a munkába és iskolába tartó emberek miatt.

3 Régen boltok működtek a megálló mellett. Az épületek még mindig ott vannak, de mind elhagyatottan állnak. Senki nem vásárol itt, a belvárosban több a lehetőség. Egyetlen söröző működik csak, aminek az ajtaja közvetlenül a villamos mellett van. Sokkal tisztább megálló mint a többi és reklámok sincsenek. Ez mind azért, mert senki nem áll meg, rögtön felszáll a villamosra és már utazik is tovább.

4 A hajléktalanok se kedvelik ezt a helyet, nem tudnak kapcsolatba kerülni a rohanó emberekkel, akiktől pénzt vagy élelmet remélnének. Zárt hely sincs, ahová behúzódhatnának. Az utasok viszont gyakran beszélgetnek egymással, szomszédok ismerősök, de mind a villamoson teszik, semmiképp se a megállóban. Farkas Tünde ZR0LGI


Letölteni ppt "Megálló a város szélén Összekötő kapocsként működik Budapest és a környező részek között. A 49-es és 19-es villamosok kelenföldi végállomása különös hely."

Hasonló előadás


Google Hirdetések