Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Műszaki és informatikai képzési terület jelentkezés és felvételi követelmények Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó OKM.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Műszaki és informatikai képzési terület jelentkezés és felvételi követelmények Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó OKM."— Előadás másolata:

1 Műszaki és informatikai képzési terület jelentkezés és felvételi követelmények Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó OKM

2 Jelentkezők és jelentkezések (2005-2009)

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12 Várható változások 200 pont 2010-től, felsőfokú végzettséggel egy érettségi vizsgatárgy alapján is lehet pontot számolni 2010-től, érettségi tárgyak számának csökkentése 2011- től, többletpontok mértéke változik – az emelt szintű érettségi preferálása érdekében 2011-től, természettudományos tárgy kötelezően szerepel a tanulmányi pontok között 2012-től.

13 Műszaki képzési terület érettségi vizsgatárgyai 2010-ben Általános követelmények Választható érettségi vizsgatárgyak: matematika kötelező és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy szakmai előkészítő tárgy. A képzési területen választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: elektronikai alapismeretek, informatikai alapismeretek, gépészeti alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, könnyűipari alapismeretek, környezetvédelmi- vízgazdálkodási alapismeretek, faipari alapismeretek, nyomdaipari alapismeretek, közlekedési alapismeretek, vegyipari alapismeretek. Két középszintű érettségi vizsgatárgyat kell választani a jelentkezőnek.

14 Az általánostól eltérő követelmények Képzési ágAlapszakokÉrettségi vizsgatárgyak építészmérnöki és ipari termék és formatervező mérnöki építész (osztatlan)matematika kötelező és fizika v. építészeti és építési alapismeretek építészmérnöki had- és biztonságtechnikai mérnöki az általános követelmények és katonai (alap)ismeretek műszaki menedzser, műszaki szakoktató műszaki menedzseraz általános követelmények és gazdasági ismeretek, történelem, közgazda- sági alapismeretek

15 Informatika képzési terület érettségi vizsgatárgyai 2010-ben Általános követelmények Választható érettségi vizsgatárgyak: matematika kötelező és biológia vagy fizika vagy informatika vagy szakmai előkészítő tárgy. A képzési területen választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: elektronikai alapismeretek, informatikai alapismeretek. Két középszintű érettségi vizsgatárgyat kell választani a jelentkezőnek.

16 Köszönöm a figyelmüket!


Letölteni ppt "Műszaki és informatikai képzési terület jelentkezés és felvételi követelmények Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó OKM."

Hasonló előadás


Google Hirdetések