Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan tudja egy gyülekezet saját magát új gyülekezetek plántálása által megsokszorozni Magyarország, 2011.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan tudja egy gyülekezet saját magát új gyülekezetek plántálása által megsokszorozni Magyarország, 2011."— Előadás másolata:

1 Hogyan tudja egy gyülekezet saját magát új gyülekezetek plántálása által megsokszorozni Magyarország, 2011

2 Expanziós (tágulásos) növekedés: Extenziós ( kiterjedéses ) növekedés : “Egy gyülekezeti mozgalom, amely csak önmaga expanziós növekedését tartja szem előtt, és nem képes és nem hajlandó új gyülekezeteket plántálni– egy ilyen közösség növekedési rátája gyorsan megtorpan.” Ralph Winter EMQ 1974 január

3 1. Miért kell új gyülekezeteket indítanunk ? A. Mert ez az Újszövetségi módszer arra, hogy hatékonyan érjünk el egy területet, vagy több nagyobb területet.

4 Franciaországi tapasztalataink PARIS ORLY

5 Az első, a miénkből kinőtt gyülekezet (leánygyülekezet) plántálásával kapcsolatos tapasztalataink PARIS ORLY Longjumeau 1968

6 A 2. leánygyülekezet plántálásával kapcsolatos tapasztalataink PARIS ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971

7 A 3. lánygyülekezet plántálásával kapcsolatos tapasztalataink PARIS ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971 Val d’Yerres 1973

8 A 4. lánygyülekezet plántálásával kapcsolatos tapasztalataink PARIS ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971 Val d’Yerres 1973 Savigny-le-Temple 1981

9 A 5. lánygyülekezet plántálásával kapcsolatos tapasztalataink PARIS ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971 Val d’Yerres 1973 Savigny-le-Temple 1981 Vigneux 1982

10 Az első „unokagyülekezet” plántálásával kapcsolatos tapasztalataink (6. gyül.plántálás) PARIS ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971 Val d’Yerres 1973 Savigny-le-Temple 1981 Vigneux 1982 Bretigny 1986

11 A növekedés ereje : az országos gyülekezet, annak 6 leánygyülekezete és 4 „unoka-gyülekezete” Eglise de Nation 1967 Alfortville Creteil 1971 Paris 15eme 1972 Fontenay 1978 (closed later) St. Maur 1979 Paris Daumesnil 1985 Paris 20 th 1979 Montreuil 1982 St. Blaise 1991 Republique Paris 1984 Pre- St. Gervais 1994

12 3. Evang é li kus Gyülekezet St. Quentin - ben, Franc iaországban

13 3. Evangélikus Gyülekezet St. Quentin-ben, Franciaországban – Úttörő jellegű gyülekezet- plántálás 100,000 Inhabitants No Evangelical Church Start Here

14 Evang é li kus Gyülekezet St. Quentin -ben, Franc iaországban – 1. leánygyülekezet 1 st Daughter Church

15 Evangélikus Gyülekezet St. Quentin-ben, Franciaországban – 2. leánygyülekezet 1 1 st Daughter Church 2 nd Daughter Church

16 3. Evang é li kus Gyülekezet St. Quentin -ben, Franc iaországban – 1. „unoka-gyülekezet” 1 1 st Daughter Church 2 nd Daughter Church 1 st Granddaughter Church

17 Miért indítsunk el új gyülekezeteket? B. A gyülekezet természetéből adódik, hogy egy olyan organizmus, ami reprodukálja önmagát.

18

19 Gyülekezet Egy, az intuícióval ellentétes felfedezés

20 I. Miért indítsunk új gyülekezeteket? C. A tapasztalatokból tudjuk, hogy egy komoly, teljes, rendszeres evangelizálás bármely területen nem végezhető anélkül, hogy azon a területen egy új, helyi gyülekezet ne jöjjön létre.

21 I. Miért szükséges új gyülekezeteket indítanunk? D. A leánygyülekezetek indítása egy olyan megsokszorozódást indít el, amelynek eredménye az, hogy az evangélium nagyobb területeket tud elérni, bizonyos esetekben még olyan területekre is eljut az evangélium, amelyek egyébként túl messzire lennének a gyülekezet számára.

22 I. Miért szükséges új gyülekezeteket indítanunk ? E. Mert a leánygyülekezetek indítása megnöveli az új vezetők képzésének szükségességét és fontosságát, ami előmozdítja a vezetőség megsokszorozódását is.

23 Egy pásztor helyett 7 pásztorunk lett a végén PARIS ORLY Longjumeau 1968 Creteil 1971 Val d’Yerres 1973 Savigny-le-Temple 1981 Vigneux 1982 Bretigny 1986

24 I. Miért indítsunk új gyülekezeteket? F. Mert az új gyülekezetek gyakran jobban be tudnak illeszkedni a regionális (területi) kontextusba, és bizonyos esetekben a kulturális kontextusba is.

25 I. Miért indítsunk új gyülekezeteket? F. Mert az új gyülekezetek gyakran jobban be tudnak illeszkedni a regionális (területi) kontextusba, és bizonyos esetekben a kulturális kontextusba is.

26 I. Miért indítsunk új gyülekezeteket? G. Egy adott területen a leánygyülekezetek indítása megnövelheti annak a területnek az evangéliumra való fogékonyságát.

27 I. Miért indítsunk új gyülekezeteket? H. A leánygyülekezetek plántálása reprodukciós modellé válhat, így tovább bátoríthatja a leánygyülekezetet arra, hogy saját leánygyülekezeteket hozzon majd létre ő is.

28 Az első „unoka-gyülekezettel” való tapasztalatunk (6. plántálás) PARIS ORLY Longjumeau 1968 Bretigny 1986

29 I. Miért indítsunk új gyülekezeteket? I. Roger Greenway regionális stratégiaként a következő kombinációt adja : 1) Házi gyülekezetek. 2) Állandó épülettel rendelkező gyülekezetek 3) Nagyszámú összejövetelre alkalmas keresztény központok.

30 I. Miért indítsunk új gyülekezeteket? J. Mert az új, kisebb gyülekezetek nagyobb dinamizmussal rendelkeznek a hívők mobilizációját illetően.

31 A. A szentimentalizmus. Ha a szponzoráló (támogató) gyülekezet tagjai el akarják hagyni az új gyülekezetet. Ez az elválás mind a szponzoráló (támogató) gyülekezet, mind az újonnan létrejött mag- gyülekezet számára nehéz. II. MELYEK AZOK A NEHÉZSÉGEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET INDÍTÁSA KAPCSÁN ELŐFORDULHATNAK?

32 A. A szentimentalizmus. Hogyan oldhatjuk meg ezt? 1. Emlékezzünk ara, hogy Krisztus arra hívott bennünket, hogy áldozatokat hozzunk miatta ( É rte). Apcsel 13:1-3 2. Tartsunk közös alkalmakat, hogy az emberek az elválást ne éljék meg olyan nehezen. 3. Prédikáljunk és tanítsunk arról, hogy egy új gyülekezet indításakor sokkal több ember jön majd Krisztushoz. 1

33 II. MELYEK AZOK A NEHÉZSÉGEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET INDÍTÁSA KAPCSÁN ELŐFORDULHATNAK? B. A félelem. 1. Félelem attól, hogy a szponzoráló (támogató) gyülekezetben megosztás (szakadás) történik.

34 II. MELYEK AZOK A NEHÉZSÉGEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET INDÍTÁSA KAPCSÁN ELŐFORDULHATNAK? B. A félelem. 2. Félelem attól, hogy az új leánygyülekezet esetleg belecsúszik egy hamis tanításba.

35 II. MELYEK AZOK A NEHÉZSÉGEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET INDÍTÁSA KAPCSÁN ELŐFORDULHATNAK? B. A félelem. 3. Félelem attól, hogy a leánygyülekezet létrehozása miatt az anyagyülekezet esetleg meggyengül, erőtlenné válik. a. Meggyengül anyagilag b. Meggyengül abban, hogy a szolgálatra alkalmas emberek száma kevesebb lesz.

36 Hogyan győzhetjük le ezeket a félelmeket ? 1. Erre a válasz a hit. 2. Körültekintő tervezés szükséges ahhoz, hogy elkerüljük a megosztásokat/szakadásokat. 3. Isten munkájában semmilyen értékes dolog sem születhet áldozathozatal nélkül. 4. A mag-csoport kell, hogy az anyagyülekezet doktrinális szemléletéhez tartsa magát, hogy elkerüljék a doktrinális devianciát, elhajlásokat. Olyan vezetők kellenek, akik szilárd doktrinális alapokkal rendelkeznek.

37 II. MELYEK AZOK A NEHÉZSÉGEK, AMELYEK AKADÁLYOZHATJÁK AZ ÚJ GYÜLEKEZETEK INDÍTÁSÁT? C. Az Istentől kapott látás vagy hit hiánya. A válasz erre a Zsid. 11:1.

38 II. MELYEK AZOK A NEHÉZSÉGEK, AMELYEK AKADÁLYOZHATJÁK AZ ÚJ GYÜLEKEZETEK INDÍTÁSÁT? D. Az „elitizmus” szelleme, ami elvágja az új gyülekezetek indításának lehetőségeit, és azokat csak egy néhány „kiválasztott” számára tartja fenn, akiket erre képzett ki és hatalmazott fel.

39 II. MELYEK AZOK A NEHÉZSÉGEK, AMELYEK AKADÁLYOZHATJÁK AZ ÚJ GYÜLEKEZETEK INDÍTÁSÁT? E. A gyülekezetplántálást illetően egy olyan hozzáállás, ami az anyagiakat központi helyre teszi így csak akkor indítanak el egy új gyülekezetet, ha van elég anyagi fedezet a gyülekezetplántáló személy számára és az új munka elindításának költségeire.

40 FONTOS ÉS MEGJEGYZENDŐ : HÁROM NAGY „ÚTAKADÁLY” VAN AZ ÚJ GYÜLEKEZETEK PLÁNTÁLÁSÁT ILLETŐEN : 1. EGY ANYAGILAG TELJESEN TÁMOGATOTT GYÜLEKEZET-PLÁNTÁLÓ. 2. EGY TELJESEN KIKÉPÉZETT ÉS FELHATALMAZOTT GYÜLEKEZET-PLÁNTÁLÓ. 3. EGY ELKÜLÖNÍTETT ÖSSZEJÖVETELI HELY.

41 II. MELYEK AZOK A NEHÉZSÉGEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET INDÍTÁSA KAPCSÁN ELŐFORDULHATNAK? F. Az anyagyülekezet expanziós növekedési problémája, hogy nem növekszik olyan mértékben, hogy egy másik gyülekezetet elindíthasson. Két kulcskérdés: 1. MI EGY GYÜLEKEZET IDEÁLIS MÉRETE? 2. MIKOR KELL EGY LEÁNYGYÜLEKEZET INDÍTANI?

42 II. MELYEK AZOK A NEHÉZSÉGEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET INDÍTÁSA KAPCSÁN ELŐFORDULHATNAK? G. Az - a világ bizonyos részein jellemző – elgondolás, hogy már van elég gyülekezet. Így új gyülekezetek indítása helyett a régi, már meglévő gyülekezeteket kell segítenünk „újjáéleszteni” és bátorítani.

43 A VÁLASZ ERRE: Először is, bátorítanunk kell és segíteni „újjáéleszteni” a már meglévő, régi gyülekezeteket. Mindazáltal, a. A legtöbb esetben a gyülekezetek azonban nem kérnek segítséget. b. Ha igényelnék is a segítséget, akkor sem egy gyülekezet-plántálóra van szükségük, hanem egy gyülekezet-egészségügyi konzultánsra. c. Soha ne felejtsük el azt az általános alapelvet, hogy a régi gyülekezetek nem növekednek oly mértékben, mint az újak, és hogy a nagyobb gyülekezetek nem növekednek annyira, mint az új, kisebb gyülekezetek.

44 A VÁLASZ ERRE: 2. Ha megértjük a „növekedési plafon” problémáját, akkor megértjük, miért van arra szükségünk, hogy új gyülekezeteket indítsunk el. 3. A már létező gyülekezetek megsegítésének egyik legjobb módja az, hogy folytatjuk az új gyülekezetek plántálását, ami a számukra egy kihívás és bátorítás lesz.

45 EGY DINAMIKUS PÉLDA ARRA, MIÉRT SZÜKSÉGES A MEGSOKSZOROZÓDÁS

46

47 III. HOGYAN VÁLASSZUNK KI EGY TERÜLETET EGY ÚJ GYÜLEKEZET SZÁMÁRA? A. IMÁDKOZVA ÉS A SZENT SZELLEM VEZETÉSE ÁLTAL.

48 III. HOGYAN VÁLASSZUNK KI EGY TERÜLETET EGY ÚJ GYÜLEKEZET SZÁMÁRA? B. Nézzük meg a fogékonyságot. Új területek Új emberek Fiatalabb házaspárok

49 III. HOGYAN VÁLASSZUNK KI EGY TERÜLETET EGY ÚJ GYÜLEKEZET SZÁMÁRA? C. Nézzük meg a népességi adatokat

50 III. HOGYAN VÁLASSZUNK KI EGY TERÜLETET EGY ÚJ GYÜLEKEZET SZÁMÁRA? D. Nézzük meg, honnan valók, honnan származnak az emberek.

51 III. HOGYAN VÁLASSZUNK KI EGY TERÜLETET EGY ÚJ GYÜLEKEZET SZÁMÁRA? E. Nézzük meg a (már ott lévő) helybeli gyülekezeti szolgálatokat.

52 III. HOGYAN VÁLASSZUNK KI EGY TERÜLETET EGY ÚJ GYÜLEKEZET SZÁMÁRA? F. Hit által láss, és ne csupán az alapján gondolkodj, amit szerinted te meg tudsz tenni, amire te képesnek látod magad.

53 IV. KI TUD EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ELINDÍTANI? A. Egy egyén 1. PÉLDÁK ISTEN IGÉJÉBŐL. 2. MODERNKORI PÉLDÁK.

54 EPAFRÁS Ephesus Colossae Hi era pol is Laodicea Lycus River “Add át köszöntésemet a laodiceai testvéreknek, és Nimfának, és a házánál lévő gyülekezetnek” Kol. 4:15 Hierapolis

55 MODERN PÉLDÁK FRANCIAORSZÁGBAN Jacques Lang PARIS ORLY Longjumeau 1968

56 IV. KI TUD EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ELINDÍTANI? B. Egy család

57 IV. KI TUD EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ELINDÍTANI? C. Több család ORLY SAVIGNY- LE TEMPLE

58 IV. KI TUD EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ELINDÍTANI? D. Egy kis csoport, amelynek Istentől kapott látása van

59 IV. KI TUD EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ELINDÍTANI? E. Egy csoport 1. Helyi munkások. a. Egy fizetett vezető– részidős vagy teljes idejű b. Laikus vezetők 2. Misszionáriusok 3. Helyi emberek és misszionáriusok. 4. Vezetők és segítő diákok.

60 IV. KI TUD EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ELINDÍTANI? F. Egyéb lehetőségek. 1. Az anyagyülekezet néhány tagja. 2. Olyan hívők, akik már ott, azon a területen laknak, ahol gyülekezetet akarunk indítani. Bár itt jó azért az elővigyázatosság. 3. Azok, akik a környéken vannak, és érdekli őket az új, induló gyülekezet. 4. Egy új, azon a területen lakó kontakt-személy, akivel az anyagyülekezet vagy a leánygyülekezet veszi fel a kapcsolatot.

61 IV. KI TUD EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ELINDÍTANI? Megjegyzés: A pásztornak és az anyagyülekezet vezetőinek a felelőssége az, hogy a gyülekezetplántálónak és a mag-csoportnak segítséget, vezetést adjanak, azokat irányítsák. Két elkerülendő veszélyforrás van: 1. Az egyik, hogy az új ág-gyülekezet megy a saját feje után, és elveszti a támogató gyülekezet bizalmát, segítségét és bátorítását. 2. A második, hogy az anyagyülekezet túlságosan is irányítani akarja az új gyülekezeti munkát, így azt elfojtja, és hátráltatja annak a bibliai módon való létrejöttét („születését”) és növekedését.

62 V. MIKOR INDÍTSUNK EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ? A. A Szent Szellem vezetése abszolút fontosságú, az anyagyülekezetnek és az új mag-csoportnak is nagyon kell Isten vezetését kérni.

63 V. MIKOR INDÍTSUNK EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ? B. A következő körülményeket is figyelembe kell venni : 1. Egy összejövetelre alkalmas találkozó- hely elérhetősége. 2. A régió stratégiai nyitottsága. 3. Más egyéb nyilvánvaló jele annak, hogy Isten munkálkodik.

64 V. MIKOR INDÍTSUNK EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ? C. Egy másik lehetőség az is, hogy fontolóra veszünk egy próba- időszak elindítását.

65 V. MIKOR INDÍTSUNK EGY ÚJ GYÜLEKEZETET ? D. Fontos elkerülnünk azt a hozzáállást, hogy „csak akkor indítunk el egy gyülekezetet, ha mi magunk is elég erősek vagyunk”. Ez gyakran azt jelenti, hogy „soha”, mert ugyan mikor gondolja úgy egy gyülekezet, hogy elég erős, már ami az anyagi hátteret, szolgálókat, lehetőségeket és evangelizálást illeti???

66 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? A. Biztosítsuk azt, hogy az új gyülekezet plántálásával kapcsolatos látás szilárdan bele legyen építve (ültetve) az anyagyülekezetbe és a leánygyülekezet mag-csoportjába.

67 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? B. Egy, a szívből fakadó egyetértés, hogy egy új gyülekezetet indítsanak Isten kegyelme által.

68 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? C. Imádkozzunk: A Szent Szellem vezetéséért a következőket illetően: 1. Milyen módszert használjunk. 2. Kik legyenek azok, akik az új gyülekezetet elindítják. 3. Bölcsességért a gyülekezetplántálás menetével kapcsolatban.

69 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? D. Legyen világos elképzelésünk arról, milyen jellegű gyülekezetet szeretnénk létrehozni.

70 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? E. Körültekintően válasszuk ki a területet, s ez a már korábban említett kritériákon alapuljon.

71 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? F. Törekedjünk a választott terület evangelizálására.

72 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? G. Indítsunk el egy kis csoportot, vagy egy Bibliatanulmányozó csoportot a mag-csoport tagjainak egy vagy több otthonában.

73 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? H. Figyeljük meg, melyik Bibliatanulmányozó csoport vagy kis csoport mutatja a legnagyobb fogékonyságot és növekedést.

74 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? I. Keressünk egy összejövetelre alkalmas helyet a környéken.

75 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? J. Válasszuk ki, milyen módszerrel akarunk előrelépést elérni : 1. Családok köré építjük fel az új gyülekezet. 2. Kis csoportok köré építjük fel az új gyülekezet. 3. Odaküldünk egy csoportot, hogy ők indítsák el a gyülekezetet.

76 VI. MELYEK AZOK A LEHETSÉGES LÉPÉSEK, AMELYEK EGY ÚJ GYÜLEKEZET PLÁNTÁLÁSÁHOZ SZÜKSÉGESEK? K. Válasszuk ki, milyen időzítést akarunk alkalmazni: 1. Minden vasárnap 2. Vasárnap délután 3. Havonta egyszer, vasárnap délelőtt 4. Havonta kétszer, vasárnap délelőtt.

77 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? A. Tegyük prioritássá és mutassuk meg, hogy ezen dolgok által érhetünk el eredményt : 1. A prédikálás megsokszorosítása. 2. A tanítás megsokszorosítása. 3. A kockáztatás megsokszorosítása.

78 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? B. Legyünk hajlandóak áldozatot hozni.

79 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? C. Tanuljunk azoktól a gyülekezetektől, akik már sikeresen indítottak el leány- gyülekezeteket.

80 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? D. A leánygyülekezetnek engedjük meg, hogy - előre meghatározott keretek között - bizonyos szabadsággal és kreativitással rendelkezzenek.

81 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? E. Vigyázz, hogy „elcsípd” a „majd akkor indítunk el egy új gyülekezetet, ha elég erősek vagyunk”-mentalitást.

82 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? F. Határozd meg a lépéseket az új leánygyülekezet „megfoganásától” annak reprodukciójáig.

83 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? G. Az anyagiakban segíts, amennyit csak lehet, de ne az anyagiak foglalják el a központi vagy lényeges helyet a leánygyülekezet plántálása kapcsán.

84 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? H. Mindenképpen építs be egy reprodukciós „DNS”-t a leánygyülekezetbe, hogy az utána majd a kellő bátorsággal és felszereltséggel rendelkezzen ahhoz, hogy saját leánygyülekezetet, vagy leánygyülekezeteket indítson majd el.

85 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? I. Az anyagyülekezetből növelj ki megfelelő vezetőket a leánygyülekezet számára, hogy elkerüld azt, hogy egy, a vezetőségében már a kezdetektől gyenge leánygyülekezet jöjjön létre.

86 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? J. Nagyon figyelj arra, hogy a leánygyülekezet mag-csoportja : 1. Az anyagyülekezet doktrinális helyzetéhez (felfogásához) tartja magát. 2. Az anyagyülekezet szolgálat-filozófiájához hűségesen ragaszkodik. 3. És elkötelezett az emberek felé való szolgálat és az evangelizálás felé.

87 VII. MILYEN ALAPELVEKET KELL FIGYELEMBE VENNÜNK AHHOZ, HOGY ÚJ GYÜLEKEZETET INDÍTSUNK? K. Legyünk hajlandóak hitben kilépni – mert ez egy Istent-dicsőítő és felemelő megtapasztalás.


Letölteni ppt "Hogyan tudja egy gyülekezet saját magát új gyülekezetek plántálása által megsokszorozni Magyarország, 2011."

Hasonló előadás


Google Hirdetések