Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Algoritmus Az algoritmus problémamegoldásra szolgáló elemi lépések olyan sorozata, amely:  véges – azaz véges számú lépés után befejeződik, és eredményt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Algoritmus Az algoritmus problémamegoldásra szolgáló elemi lépések olyan sorozata, amely:  véges – azaz véges számú lépés után befejeződik, és eredményt."— Előadás másolata:

1 Algoritmus Az algoritmus problémamegoldásra szolgáló elemi lépések olyan sorozata, amely:  véges – azaz véges számú lépés után befejeződik, és eredményt szolgáltat;  egyértelmű – a lépések sorozatát úgy határozzuk meg, hogy bármely végrehajtott lépés után egyértelműen adódik a következő;  determinisztikus – ugyanazon kiindulási adatokra tetszőleges számú végrehajtás esetén ugyanazt az eredményt szolgáltatja;  teljes – nemcsak egy konkrét esetre alkalmazható, hanem az összes azonos jellegű feladatra.

2 A folyamatábra szimbólumai Start Be: változóKi: kifejezés Feltétel Stop változó:=kifejezés az algoritmus kezdete adat be- és kivitel értékadás kétirányú elágazás (döntés) a lépések sorrendje az algoritmus vége

3 Hétköznapi életből vett algoritmusok Utcai telefonkészülék használatának algoritmusa 1.Emelje fel a kagylót 2.Várja meg a tárcsahangot 3.Ha van tárcsahang, akkor 4.Dobjon be egy 100 Ft-ost! 5.Tárcsázzon! 6.Vége

4 Folyamatábrája IgazHamis Emelje fel a kagylót Várja meg a tárcsahangot Keressen egy másik telefonkészüléket! Vége Dobjon be egy 100 Ft-ost! Tárcsázzon! Van búgó hang?

5 Tea automata használati algoritmusa: 1.Válaszd ki a megfelelő teát! 2.Dobj be egy 100 Ft-ost! 3.Nyomd meg a kívánt teához tartozó gombot! 4.Ismételd amíg nem telik meg a pohár: Nézd a poharat! 5.Vedd ki a poharat! 6.Idd meg a teát! 7.Vége

6

7 1. Határozzuk meg a téglalap területének folyamatábráját! 2. Módosítsd úgy az ábrát, hogy megkapd a téglalap kerületét!


Letölteni ppt "Algoritmus Az algoritmus problémamegoldásra szolgáló elemi lépések olyan sorozata, amely:  véges – azaz véges számú lépés után befejeződik, és eredményt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések